Kultainen Sulka -yhteisön kirjoittajat

Maiju Palin

Olen äiti, yrittäjä, kirjoittaja, runoilija ja Kultainen Sulka-sivun perustaja. Rakastan elämää kaikista monista haasteista huolimatta. Pyrin elämään tiedostaen oman kuolevaisuuteni. Se auttaa huomaamaan mahdollisuudet ja arvostamaan sitä mitä on.

Läsnäoleva arki lapseni kanssa on arvolistani ykkösenä. Herkkyys ja kyky ihmetellä on supervoimia. Rentoudun luonnossa, saunassa ja tosi-tv:n parissa. 

Voit lukea kirjani Trauman parantama jos kaipaat vertaistukea traumatoipumiseen.

 Insta: @kultainensulka

Susa Nokelainen

Olen Susa, 44-vuotias elämän ihmettelijä, puunhalaaja ja ikuisesti utelias etsijä. Pyrin löytämään kauneuden arjen pienistä hetkistä ja näkemään suuremman suunnitelman elämän haasteiden taustalla. Saan voimaa luonnosta ja uskon, että maailmassa on muutakin kuin se, mitä silmillä näemme. Toivon, että tekstini toisivat lukijoilleen voimia, toivoa sekä lempeyttä ja armollisuutta itseä kohtaan. Sitä itsekin täällä opettelen.

Insta: @tuulentallaaja

Marjatta Moimas

FM, sosionomi AMK

Olen vapaa kirjoittaja ja kouluttaja, sekä päätyökseni väkivaltatyön asiantuntija. Minua kiinnostaa mm. mieli, keho, tunteet, väkivalta. Eriarvoisuus. Yhteisöt, vuorovaikutus, roolit. Voimavarat ja tarpeet. Traumat, neurokirjo, eläinavusteisuus. Yhteiskunta, arvot, valta. Kehittäminen, kokemuksellisuus, dialogi. Tässä blogissa kirjoitan näistä aiheista itseni kautta. Ja paljon muusta.

Enja Ikäheimo

Tunnetyöläinen elämän pituisessa tuulitunnelissa. Monien myrskyöiden valvottama myötätuntoinen kanssamatkaaja, jolle herkkyys ja inhimillisyys ovat tärkeitä arvoja. Näkemystä, kokemusta mutta ennenkaikkea ymmärrystä siitä, miten keskeneräisyys on maailman kaunein asia.

Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja tuon ajatuksiani esiin myös terapeuttisesta näkökulmasta.

Lisätietoja: www.selvittamo.fi

Kimmo Rasila

Useamman vuosikymmenen ajalta vahvaa kokemuspohjaa addiktioiden ja eri mielenterveysongelmien keskiöstä. Loputonta pakoa itsestä. Pelkoa, ahdistusta, masennusta ja itsetuhoa. Itsensä ja tunteiden kohtaamisen kautta kulunut 15 vuotta kutsumustyönä kirjoittaminen sekä ihmisten kohtaaminen. Riippuvuudet, mielenterveys, itsetuntemus, opitut ajatus-ja toimintamallit, tunnetyöskentely, sisäinen lapsi meissä.

Katri Filppula

Katri on yrittäjä, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sekä lasten ja nuorten tunnetaito -ohjaaja. Erityisesti tunnetaidot, itsetuntemus, kehollisuus ja turva ovat aiheita, jotka ovat hänen sydäntä lähellä. Katri on käynyt myös omaa kasvumatkaa turvattomuudesta kohti turvaa, kokemuksellisesti ja kehollisesti. Hänen kokemuksen mukaan keho ja mieli liittyy vahvasti yhteen ja siksi niissä ilmeneviä haasteita tai oireita pitäisi lähestyä kokonaisuutena. 

Katriin voit tutustua lisää täältä: www.katrifilppula.fi

Seppo Kuusela

V.1980 synt. Olen luova, erityisherkkä, runoilija ja paranoidinen skitsofreenikko. Psyykkinen sairaus ei hallitse minua, sillä sairaudentuntoni on niin hyvä. Kohtaan todellisuuden syvästä maadoittuneisuuden tilasta käsin. Silloin sieluni puhuu.

Rebe Katko

on 35-vuotias tantrinen vapautumisvalmentaja, improvisoija ja kirjoittaja. Reben intohimona on ohjata ihmisiä todella kohtaamaan itsensä ja vapautumaan omannäköisen elämän mahdollisuuksille. Entinen uutistoimittaja pyörittää nykyään Rebelation-yritystä Helsingissä ja Tampereella.

Blogiteksteissään Rebe tutkii ihmisyyden eri puolia erityisesti tunteiden, kehollisuuden ja seksuaalisuuden kautta. Inspiraatiota teksteihinsä hän ammentaa omasta elämästään sekä tantran ja improvisaatioteatterin maailmasta.

Lisää Rebestä: https://www.rebelation.fi/

Ida Mokki

Olen oman elämäni tutkimusmatkailija, jonka intohimona on avautua sille kuka pohjimmiltani olen. Haaveilen vapaasti virtaavasta, rakkauden täyteisestä elämästä, jossa luovuus ja ilo kulkevat käsi kädessä pehmeän levollisuuden kanssa. Tällä sivustolla kirjoitan asioista, jotka ovat koskettaneet omaa matkaani kohti vapautta.

Tärkeitä teemoja minulle ovat traumatoipuminen ja integraatio, sisäinen turva, kehollisuus sekä yhteys omaan sisäiseen viisauteen.

Ritva Rivinen

Olen maailmaa ja elämää ihmettelevä kahden lapsen äiti, joka kulkee henkisyyden ja ykseyden polkua. Oppien ja erehtyen, tietoa kaivaen ja itseensä tutustuen.

Uupumuksen polku johdatti minut tähän, ja minulla olisi halu jollain tapaa auttaa muita omilla kokemuksillani. Mihinkään en ole syvällisesti paneutunut, poimin sieltä täältä itseäni kiinnostavat asiat ja ilmiöt. Asun maalla ja se on tuonut elämääni kaivattua rauhaa sekä pieniä, yksinkertaisia iloja.

Kaija Solana

Olen monipuolisesti elämänkokemusten marinoima vanheneva, viisastuva nainen. Ihmisyys ja elämä itsessään, sekä niiden opiskelu on kiehtonut minua lapsesta lähtien. Coachaan, valmennan, puhun ja kirjoitan itsensä tuntemisen ja johtamisen teemoista – aidosta syväluotaavasta sisäisestä johtajuudesta. Myös kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni.

Intentioni on kirjoitusteni kautta avartaa lukijan tietoisuutta itsestään ja elämästä, liikahduttaa hänen sisintään ja saada sitä kautta konkreettisiin muutoksiin johtavia oivalluksia.

Lisätietoja: www.kaijasolana.com

Anna Vehkalampi

Anna Vehkalampi on 25-vuotias jyväskyläläinen runoilija, luova ajattelija ja toimintaterapeutti.

Rohkeus, herkkyys ja avoimuus näkyvät Vehkalammin persoonassa ja heijastuvat vivahteikkaan arjen lisäksi myös blogikirjoituksiin.

Kirjoittaja haaveilee pitkästä retriitistä, jaetusta hyvinvointistudiosta ja siitä, että turvan tunne ulottuisi yhteiskunnassa kaikkien hermostoihin.

Sanna Eriksson

Minä olen Sanna ja rakastan tanssia ja liikkeessä syntyvää energiaa. Olen hyvin herkkä, aistillinen, villi ja empaattinen. Tulen toimintahäiriöisestä perheestä, jossa ei ole ollut tarpeeksi tilaa minun tunteille ja tarpeille.

Löysin ilon ja valon elämääni kun lähdin tutkimusmatkalle syvälle itseeni ja aloin löytää sitä mitä minä haluan elämääni. Olen siis kapinallinen ja valmis rikkomaan totuttuja kaavoja ja kyseenalaistamaan asioita.

Katja Kosonen

Olen 39-vuotias keravalainen nainen ja vaimo. Koulutukseltani olen teologian maisteri, mutta en ole päässyt siirtymään työelämään mielenterveyden haasteiden vuoksi, jotka ovat aina varjostaneet voimakkaasti elämääni.

Tässä blogissa jaan sisäistä maailmaani rehellisesti ja kaunistelematta, kuitenkin toivoa kohti kurottaen. Kirjoitan siitä, miten itseään ja elämää voi olla vaikeaa hahmottaa ja ymmärtää silloin, kun psyykkiset sairaudet ja toimintakyky eivät paranekaan kaikesta yrittämisestä huolimatta tai ehkäpä juuri sen takia. Pohdin, mikä on elämän ja olemisen mieli ja merkitys, jos ei olekaan voimia tehdä ja suorittaa tässä kulttuurissa, jossa näille asioille annetaan usein niin suuri arvo.

Instagram: @kosonenkatja

Johannes Laitinen 

Yksinäisyyden kokemusasiantuntija, vertaisohjaaja ja ihminen. Ei kukkaa ilman kakkaa. Missioni on vaalia yhteyttä ja välittää sitä ihmiskuntaan siinä muodossa kuin sydän pyytää.

Youtube: Tietoinen Yhteys

Spotify: Tietoinen yhteys

Heidi Linnakaari

Olen Heidi, luova ja vapaa taiteilijasielu, joka elää aktiivista arkea kahden pienen lapsen ja koiran kasvatettavana. Ruuhkavuosien työn ja touhun tiimellyksessä koen erityisen tärkeäksi sekä rauhan ja valon välähdyksenomaiset hetket että syvemmän juurtumisen ja yhteyden tunteen todelliseen itseeni; uupumuksen ja voimattomuuden tunne on opettanut vahvistamaan ja syventämään rakkauden taikavoimaa ja kuuntelemaan sydämen ääntä, jota opettelen myös kirjoittaen, piirtäen ja maalaten tuomaan esiin.

Elämän mysteerit vastakohtineen toimivat suurina inspiraation lähteinäni – matka valosta pimeyteen ja pimeydestä valoon kiehtoo niin kasvi- ja eläinkunnan kuin koko ihmiselämän ja maailmankaikkeudenkin suhteen – viisaus, jota meidän ihmisten on välillä vaikea tavoittaa, mutta jota osa kuitenkin olemme.

Instagram: @_heidisart_

Janni Saukkokoski

Olen Janni, 38-vuotias taiteilijafilosofi ja neljän ihanan lapsen kotiäiti. Olen elämäni alusta asti ihmetellyt ja tutkinut maailmankaikkeuden monimuotoisuutta, kerroksia ja ihmeellisyyttä. Luon taidetta, mm. runouden, käsitöiden ja leipomusten muodossa. Minulle tärkeintä on läheiset ihmiset, kasvu, sisäinen rauha, yhteys luontoon ja kaiken olevaisuuden lähteeseen.

Marjut Laine

Maru on sote-alan ammattilainen ja kahden lapsen äiti. Hän pohtii erityisesti sitä, miten oppia pitämään omista rajoista kiinni ja miten olla tässä maailmassa siten, ettei kadota itseään. Maru rakastaa ihmisiä, joiden kanssa tapahtuu aitoa kohtaamista. Hän etsii iloa ja turvallisuutta sekä opettelee pitämään kestävällä tavalla huolta itsestään.

Soili Sipilä

Olen kolmen pojan äiti ja intohimoinen oman psyyken, ihmismielen ja maailman ilmiöiden tutkija. Etsin periksiantamattomasti ymmärrystä erilaisiin tilanteisiin. Kasvuympäristöni lapsuudessa on ollut lakihenkinen uskonnollisuus, josta irtaannuttuani aikuisuudessa olen kokenut perusteellisen ja kokonaisvaltaisen sekä sisäisen uskomusmaailman että maailmankuvan muutoksen.

Olen ennen kaikkea kiinnostunut kaikkein perimmäisistä intentioista ja vaikutteista, jotka vaikuttavat ihmisten toimintaan. Totuudellisuus, rakkauden luonteen ymmärtäminen ja kunnioitus on elämäni perustavanlaatuisimmat prinsiipit.

Anette Ahlqvist

Olen elämää ja ihmisyyttä kirjoituksissani tutkiskeleva herkkä empaatikko. Olen kahden lapsen äiti ja koulutukseltani sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, terveystieteiden maisteri ja elämänhallinnan ohjaaja. Erityisen kiinnostunut olen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, henkisestä kasvusta, tunteista ja tietoisuudesta. 

Nautin perheeni seurasta, luonnossa olosta, aitoudesta, kiireettömyydestä, uusista oivalluksista ja lukemiseen tai kirjoittamiseen uppoutumisesta. Kirjoitan rauhoittaakseni mieltäni ja hermostoani samalla unelmoiden .tekstini herättävän ajatuksia tai toivoa lukijassa. 

Rina Dhakal

Art and Joy:n perustaja, ekspressiivinen taideterapeutti, oman elämänsä taiteilija. Tein kauan matkaa, kunnes tajusin: unelmani onkin minä itse, ihminen. Se, että saan kaaoksesta kasvaa tarkoitukseeni, syttyä, sytyttää, valaista. Se, että sanat saavat juosta minussa hippaa, tunteet koskettaa toisiaan ollakseni lopulta totta itselleni, sinulle. Elämän tärkein matka, jota teemme, on se mitä teemme itseemme. Kuljetaan sitä yhdessä.

www.artandjoy.fi

Instagram: art and joy is in us

Jenni Rytkönen

Olen Jenni, elämän syvällinen ihmettelijä ja tutkiskelija, luova luonnosta ja taiteesta inspiroituva pohdiskelija, joka rakastaa kaikkea vapaudesta käsin kumpuavaa luomista. Erityisesti sytyn kehollisesta työskentelystä tanssi-improvisaation ja somaattisen liikkeen parissa, monipuolisesta äänenkäytöstä Body is Voice-tekniikasta laulamiseen sekä kaikenlaisesta käsillä tekemisestä piirtämisestä neulomiseen.

Koen vahvasti, että kaikki elämä on pyhää ja yhtä arvokasta, luonto suurin opettajamme, sekä yhteyden ja kohdatuksi sekä nähdyksi tulemisen kokemus suurin parantajamme. Koen elämässä ylipäätään, sekä omassa työssäni toimintaterapeuttina tehtävänäni olla läsnäolevana ja rakkaudesta käsin ihminen ihmiselle. Syvä, aito ja kokonaisvaltainen kohtaaminen on itselleni tärkeintä, kuitenkaan iloa, keveyttä sekä huumoria unohtamatta! Lataudun parhaiten nukkumalla kunnon yöunet, olemalla itsekseni, luonnossa liikkuen ja sen kauneudesta haltioituen, luomalla jotain käsilläni sekä reikin parissa. Reiki on tiivis osa elämääni sekä alati avautuva, ihmeiden ja uusien maailmojen luoja ja syvällinen opettajani.

Kirjoittaminen on ollut aina vahvasti läsnä elämässäni, niin luovana tekona, suorana väylänä omaan sisimpääni kuin oivallusten tarjoajanakin. Innostavaa ja ihanan kutkuttavaa päästä nyt tätä kaikkea yhdessä jakamaan! Ihmetellään tätä ihmisyyttä yhdessä. 

Unna Nuorama

Ihmisyyden poluille synnyin tutkailijaksi. Elämän liekin voimalla taaperran ihmettelemässä ihmisyyttä. Luonnossa näen rauhan ja ymmärrän yhteyden olevaisuuteen.

Löydät minut instagramista tililtä @Luonnonvoimainen

Mirka Säynevirta

Hei! Olen Mirka, intuitiivinen elämän seikkailija. Olen elänyt elämääni hyvin pitkälti omaa sisäistä ääntäni kuunnellen, erityisesti viimeisen 10 vuoden ajan. Välillä se on hirvittänyt, mutta se tuntuu ainoalle ja oikealle tavalle olla olemassa.

Tällä hetkellä odotan esikoistani ja työskentelen opettajana Sipoossa. Lapset, nuoret ja elämän syvempi tutkiminen ja pohdinta ovat lähellä sydäntäni.

Jos jotain haluan sinulle lukijani sanoa, valitse näiltä sivuilta tekstit, jotka sinua puhuttelevat ja kuuntele sydämesi ääntä ❤️

Katya Maantaika

Nimeni on Katya ja koen olevani enemmän elollinen olento kuin nainen, mies tai edes ihminen. Olen tällä planeetallamme tallustellut 33 vuotta. Käsitän elämän matkana jonka aikana opimme asioita itsestämme, toisistamme ja maailmastamme. Tämän matkan aikana olen tuonut maailmaan yhden ihanan olennon 6 vuotta sitten, joka matkakumppaninani kulkee ja jonka kanssa yhdessä tätä elämää ja maailmaa ihmettelemme ja koemme.