Pihlajanmarjasmoothie

25.08.2017 | Luonto | 0 Kommenttia

Katselin oranssinpunaisena hohtavia ensimmäisiä väriläiskiä kesän viimeisillä metreillä ennen syksyn tuomia muitakin värejä ja mietin miten noita terveyspommeja, pihlajanmarjoja, voisi käyttää hyödyksi. Tuli mieleen kokeilla laittaa niitä smoothieen. Muistelin, että pihlajanmarjat sisältävät runsaasti ainakin C-vitamiinia joten ennen kuin flunssakausi iskee kunnolla päälle niin on hyvä ottaa vähän vastustuskykyä talteen näistä marjoista. Luonto onkin tehnyt sen helpoksi koska meillähän on lähes joka paikassa nyt vastalääkettä tauteihin. Vastustuskykyä voi lisätä niinkin helpolla ja ilmaisella tavalla kuin hyödyntää näitä tänä vuonna runsaasti esiintyviä väheksyttyjä vitamiineja. Ja kun kokeilin tehdä smoothieta tällä mieleeni tulleella reseptillä niin siitä tuli ainakin minun makuun todella hyvää!

 
angelina-litvin-45113

”Pihlajanmarjassa on runsaasti vatsalle tärkeää kuitua ja paljon C-vitamiinia. Oranssi marja sisältää myös E-vitamiinia, karoteeneja, flavonoideja, kalsiumia ja magnesiumia. Kansanperinteessä pihlajanmarjoja on käytetty niin kihtiin, kuumeeseen, reumaan kuin ummetukseenkin.” Lähde: Suomen Luonto

Tänään koiran ja taaperon kanssa kävelyllä päätin sitten toteuttaa ideani ja keräsin retkeltä mukaan pieneen ämpäriin muutaman tertun pihlajanmarjoja. Olen kuullut, että ensimmäiset yöpakkaset vie pahimman terän marjojen kirpeydestä pois joten olin liian aikaisessa sen suhteen. Kaikki marjat eivät vielä muutenkaan olleet ihan täysin kypsiä joten vielä kannattaa muutama päivä varmaan odottaa tämän herkun tekoa! Itse  olin kuitenkin malttamaton ja testasin tätä jo nyt.

Ajattelin että kirpeiden pihlajanmarjojen seuraksi pitää laittaa jotain mikä pehmentää makua. Minulla oli jääkaapissa kauramaitoa ja kaurajugurttia. Pistin noin reilun desilitran verran pihlajanmarjoja ja saman verran maitoa ja jugurttia molempia blenderiin. Smoothieen tuli myös kaksi banaania. Jos olisi ollut avokadoa niin olisin heittänyt senkin sekaan. Lisäksi pistin makeutukseksi ison lusikallisen hunajaa.

smoo

PIHLAJANMARJASMOOTHIE-RESEPTI
1-1,5 dl pihlajanmarjoja
2 banaania

(1 avokado)
1 dl kauramaitoa
1dl kaurajugurttia
(tai 2dl pelkästään kaurajugurttia)
hunajaa

Sain kaksi isoa lasillista ihanan kirpeää smoothieta. Tykkään paljon kirpeistä mauista joten tämä oli täysin minun makuuni. Smoothie oli tosiaan niin hyvää, että päädyin juomaan koko satsin yksin ja se ei ehkä ollut kovin fiksua. Marjat eivät ehkä olleet vielä täysin kypsiä tai sitten join niitä yhtäkkiä kerralla liikaa koska nyt vatsassa kipristelee. Suosittelen siis malttia ja yritän muistaa sen seuraavaksi itsekin. Pihlajanmarjat ovat vahvoja maultaan ja sisällöltään joten niitä ei kannata tottumattoman syödä ainakaan ensimmäisellä kerralla näköjään kovin isoa annosta.

Ajattelin ehdottomasti pakastaa näitä marjoja talven varalle ja keksiä sitten lisää reseptejä. Muutama pihlajanmarja smoothieen kuin smoothieen sopii varmasti hyvin. Pakastamisen sijaan pihlajanmarjoja voi myös kuivata. Ne kuivuvat muutamassa päivässä huoneenlämmössä. Tämä on ilmainen superfoodi jota löytyy syksyn mittaan lähes kaikkialta. Muista kuitenkin ettet kerää marjoja tien vierestä saasteiden takia.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *