Aitoutesi on lahja maailmalle

Rakastan sanaa autenttinen. Minusta siinä kuvastuu yhtäaikaisesti niin moni elämässä tärkeä asia: totuudellisuus itseään kohtaan, sydämen ääneen kuunteleminen ja aidosti omanlainen elämä ja oleminen. Kun ihminen on rohkeasti ja autenttisesti oma itsensä, hänen ei tarvitse kopioida muita tai hukuttaa omaa persoonaa massaan. Autenttisuus ei tarkoita, että erilaisuudella kapinoidaan tai herätetään tarkoituksella huomiota.

Autenttisuus on aitoutta, ydinminuudesta ja omista arvoista kumpuavaa elämää. Autenttinen ihminen pistää silmään. Hänestä huokuu karisma, joka tulee itsetunnosta. Autenttinen ihminen on tahtomattaan rohkea, koska hän ilmaisee totuuttaan, eikä ole ostettavissa. Joukosta erottuminen ei aina ole kuitenkaan helppoa. Helpompaa olisi joskus olla samanlainen kuin muut, ja herättää vähemmän huomiota. Kun erottuu joukosta joutuu väkisinkin kohtaamaan pelkojaan.

Tämä aika suosii individualismia ja egoismia. Autenttisuus ei kuitenkaan ole samaa kuin itsensä esille tuominen huomion takia. Autenttisuus on sitä joka tulee esiin ihmisen omasta persoonasta. Ilman autenttisuutta meillä ei olisi näyttelijöiden, filosofien, muusikoiden, taiteilijoiden, keksijöiden ja muotoilijoiden luomia vuosikymmeniä joskus vuosisatoja kestäviä kulttuurivaikutuksia. On uskallettava luoda oman näköistä jotta voisi inspiroida muita. Mutta kuinka olla luova omaperäisesti maailmassa jossa kaikki on jo keksitty?

Mainos: Era Nova

Uskon siihen, että maailmassa ei ole yhtään samanlaista ihmistä. Aivan kuten puiden lehdet ja lumihiutaleet ovat kaikki erilaisia kun tarkkaan katsotaan. Luonto on monimuotoinen ja niin on myös ihmisyys. Tärkeintä on autenttisen äänen löytämiseksi onkin mielestäni rohkeasti katsoa itseään, ja hyväksyä se mitä näkee. Usein on niin, että emme haluaisi hyväksyä sitä mikä meiltä tulee luonnostaan. Kuitenkin juuri ne luonnolliset mielenkiinnonkohteet ja persoonamme vivahteet tekevät meistä ainutlaatuisen. Kun uskallamme alkaa kehittää juuri niitä kykyjä, jotka tuovat itselle eniten iloa ja intohimoa, ilmennämme omaa autenttista itseämme parhaimmillaan.

Autenttisuus on pieniä asioita jotka tekevät meistä omanlaisemme. Jos se on työpaikan kahvihuoneeseen leipominen, kukka-asetelmien tekeminen, tunneherkkyys, persoonallinen nauru, kyky iloita toisten puolesta, syvälliset mietteet, runollisuus, värikäs pukeutuminen, eripari sukat, teekuppien keräily, vintagen keräily, liikuttumisen ja eläytymisen kyky,  savitöiden tekeminen,  intohimo tanssiin, tai mitä tahansa minkä koet kiinnostavan sinua, salli se itsellesi. Salli juuri niiden taitojen ja piirteiden ilmentyä kauttasi, jotka saavat sinut iloiseksi. Nämä asiat ovat suuri voimavara sinulle ja ympäristöllesi. Voit olla luomassa maailmaan myös jotain aivan uutta ja ainutlaatuista mitä ei ole ennen sinua ollut olemassa.

Kuvat: Noora Brandt

Eikö suurin lahja olekin tulla tänne maailmaan ja antaa sille juuri ne lahjat jotka kauttamme ilmenevät? Siinä kiteytyy autenttisuuden ajatus mielestäni korkeimmassa asteessaan.

Liian usein vertaamme itseämme muihin ja ajattelemme ettemme voi toteuttaa ”omia typeriä hullutuksia” niitä ideoita jotka spontaanisti  mieleen nousee. Silloin tuntuu, että helpommalla pääsisi kun tekisi vain sitä minkä joku muu on jo tehnyt ja varmaksi todennut. Vaikka valmiiden polkujen kulkeminen ja muiden kopiointi saattaa tuottaa tulosta näennäisesti, niin syvempää tyydytystä se tuskin antaa pidemmän päälle. Jos asioita haluaa luoda esimerkiksi pelkästään taloudellinen etu edellä ihminen tuskin on kokonaisvaltaisesti onnellinen. Mutta jos sattuu menestymään sillä mikä kumpuaa sydämestä, tuntee, että paitsi rahallisesti, se ruokkii monin eri tavoin muutenkin elämää. Tärkeintä ihmisille on kuitenkin ehkä se, että hän saa toteuttaa itseään ja kokee olevansa tarpeellinen. Merkityksellinen ja arvojen mukainen autenttinen elämä tuo syvimmän tyydytyksen. Siitäkin huolimatta, etteivät kaikki ymmärrä sitä mitä teet.

Vaikka kaikki eivät ymmärrä omia tekemisiä niin ihmiset kyllä tunnistavat ja ymmärtävät kun he tapaavat onnellisen ihmisen. Autenttisesti omana itsenä eläminen on ainakin omalla kohdallani tuonut suurimman tyydytyksen ja onnellisuuden  tunteen. Niin syvän merkityksellisyyden tunteen mitä ei millään rahalla voi edes hetkellisesti ostaa.

Lue myös artikkelini:
Selviytymismekanismeista aitoon minuuteen

Se miten puhumme toisillemme kertoo sisäisestä turvan tai turvattomuuden tilasta
Tunne-alkemian voima; Muuta tunteesi muutat elämäsi
Huonommuuden tunne voi olla este aidolle kohtaamiselle
Luovuus on kaikkien käytössä oleva voimavara
Eläinhahmoja ja muuta luovaa hedelmistä

Trauma on se mitä koit, ei se joksi synnyit
Traumatisoitunut tuntee turvattomuutta kehossaan; Näin vahvistat kehoyhteyttä ja sisäistä turvallisuuden tunnetta

Luovuuden ilmentymiä
Sisäisen turvan tunteen vahvistaminen -verkkokurssi

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *