Arkkityyppikortit apuna itsetutkiskelussa

*Kaupallinen mainosyhteistyö Eranovan kanssa.
Eranova

Kuten elokuvissa ja myyttisissä tarinoissa erilaiset arkkityyppiset hahmot ovat tärkeässä roolissa eri kohdissa juonen etenemistä, niin myös omassa elämässämme eri vaiheissa meissä hallitsee tietyt arkkityyppiset hahmot. Kun tulemme tietoisiksi millaisia arkkityyppejä kulloinkin tarvitsemme voimaksemme ja mitkä arkkityyppiset olemukset taas heikentävät voimaamme, voimme alkaa tietoisemmin käyttää eri arkkityyppien voimaa itsessämme eri elämänvaiheissa.  Meissä kaikissa on valtavasti erilaisia olemuspuolia ja arkkityyppejä. Caroline Myssin arkkityyppi-kortit voivat auttaa meitä tulemaan tietoisemmaksi näistä.

Erilaisia arkkityyppihahmoja ovat mm. sankari/sankaritar,  kuningatar, kuningas, isä, äiti, parantaja, mystikko, runoilija, kapinallinen, visionääri, rakastaja, pappi, kiusaaja, erakko…  Caroline Myssin arkkityyppikortit sisältävät 80 eri arkkityyppiä joissa kaikissa on valo/positiviinen ja varjo/negatiivinen aspekti. Kun haluaa tutustua itseensä rehellisesti on nähtävä myös omat varjonsa saadakseen totuudellisen kuvan. Varjot eivät kuitenkaan ole vain pahoja, häpeällisiä kohtia meissä vaan niiden kautta voi oppia paljon voimaa ja alitajunnan esille nostamaa viisautta. On vain oltava tarpeeksi rakkautta ja myötätuntoa yleisesti tuomittuihinkin aspekteihinsa, jotta voisi tarkastella niitä tässä valossa.Arkkityyppikortit voivat tukea meitä ymmärtämään sitä miten aktivoida noita puolia ja miten ymmärtää niiden toimintaa kulloinkin parhaalla tavalla

Kun ihminen haluaa tutustua eri arkkityyppeihin olemuksessaan on oltava valmis katsomaan varjoaan. Kaikissa arkkityypeissä on valo sekä varjo. Pyhimyksessä on varjonsa ja kiusaajassa valonsa. Kyse on vai siitä kummasta aspektista toimintamme lähtee ja kuinka tietoisia olemme siitä. Elämässä tällä hetkellä hallitsevien olemuspuolten ja arkkityyppien avulla voi selvittää niitä tekijöitä jotka saa esimerkiksi ihmissuhteissa konfliktit jatkumaan tai oman olon tuntumaan joissain asioissa jopa sietämättömältä. Tuntee, että jokin ei ole oikein mutta ei saa otetta mistä on kyse.

Käytän omassa itsetutkiskelussa apuna erilaisia kortteja ja nämä arkkityyppikortit ovat olleet erittäin valaisevia monessa tilanteessa. Itselläni auttoi kun tutustuin esimerkiksi ihmissuhteessani vallalla oleviin arkkityyppeihin. Moni asia kirkastui.

 

Itelleni oli erittäin avaavaa esimerkiksi katsoa mitkä arkkityypit hallitsivat parisuhteessa ollessani. Se ei ollut kovin mukavaa kohdattavaa mutta sitäkin avaavampaa. Minussa oli hallinnassa esimerkiksi kerjääjä. Kun sain tälle arkkityypille positiivisen vastineen mihin suuntaan lähteä kehittymään niin asiat alkoivat aukeilla. Vanhan oravanpyörän tilalle alkoi tulla vaihtoehtoja ja uudenlaisia näkökulmia toimintaan. Arkkityyppien tarkastelu voi nostaa epämieluisia asioita kohdattavaksi mutta juuri ne osat itsessä jotka jäävät vähemmälle huomiolle voivat olla juuri niitä jotka eniten vaikuttavat toimintaamme tiedostamattomasta. Kun haluamme valoa varjoihin on uskallettava katsoa myös näihin joskus epämiellyttäviin olemuspuoliin.

Oli myös valaisevaa nostaa itselleen kolme korttia jotka kuvastivat millaisia olemuspuolia olen tullut tänne ilmentämään sielutasolta. Sain erittäin paljon vahvistusta. Teimme tätä ystävien kesken ja näille korteille ei voinut jossain kohtaa kuin nauraa, niin osuvia ne olivat kuvastamaan kyseisiä henkilöitä.

Näiden korttien avulla voi myös katsoa jos haluaa selvennystä siihen mihin suuntaan tästä hetkestä käsin on hyvä lähteä suuntautumaan oman työn, elämäntehtävän tai minkä tahansa mieltä askarruttavan asian suhteen. Kortteja voi nostaa vaikka kolme: mikä arkkityyppi minussa tällä hetkellä hallitsee, minkä arkkityypin energiaa olisi hyvä olla vähemmän ja mitä enemmän. Näiden esille nousevien korttien pohjalta voi tarkastella millaisia energioita on tottunut ilmentämään ja mitkä energiat ovat sitä ydinminuutta, mitkä suojakuorta ja mikä omaa potentiaalia. Voit myös nostaa arkkityyppikortit esim menneelle, nykyhetkelle  ja tulevalle. Näiden korttien kautta on mielenkiintoista nähdä omaa toimintaa.

Minulle on nykyään kirkastunut tietyt arkkityyppiset olemuspuolet jotka pitävät minua enemmän kiinni omassa itsessäni. ja näiden korttien avulla olen lisännyt itsetuntemusta. Esimerkiksi runoilijan arkkityyppi on minulle eniten voimaa antava. Ja muistankin aina nykyään suuntautua enemmän ammentamaan siitä olemuspuolesta jos koen stressiä tai ylikuormitusta elämässä.

Kun tunnistaa paremmin itselleen ominaiset, eli eniten ydinminuutta kuvastavat  arkkityypit, voi tieotioiemmin ammentaa juuri näistä olemuspuolista voimaa elämäänsä.

Jos haluat ostaa Caroline Myssin arkkityyppikortit itsellesi voit tilata ne
EraNovan verkkokaupasta tästä linkistä hintaan 25 euroa.

Itselleni arkkityyppi korttien kautta saamani tieto on ollut erittäin valaisevaa ja kehittävää.
Näiden korttien lukemuksia voi olla hyvä tarkastella myös luotettavan ystävän kanssa joka ehkä saa näkemään arkkityypit itsessä selkeämmin.

Jos kiinnostuit tietämään lisää arkkityyppi-korttien tulkinnasta, voin tehdä sinulle arkkityyppitulkinnan jonka kautta voidaan katsoa mitä sinulle näiden korttien kautta nousee. Voin tehdä tulkinnan mille tahansa elämän osa-alueelle. Voit ostaa tulkinnan verkkokaupastani tästä linkistä. 

Lue myös artikkelini:
Tuntuuko elämä tyhjältä, tiedostatko tarpeesi?
Milloin on oikea aika aloittaa?
Kun illuusiot itsestäsi romahtavat olet vapaa
Siirtymä mielestä sydäntietoisuuteen

Kun alkaa aidosti rakastaa itseään

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *