Jouluinen hyväntekeväisyyshuutokauppa

Olen järjestämässä jälleen Lahjoita Lapselle-hyväntekeväisyyshuutokauppaa, nyt kolmatta kertaa. Huutokauppa on käynnissä ennen joulua ajalla 27.11-10.12.2017. Tällä kertaa tuotto ohjataan lyhentämättömänä suomalaisten lapsiperheiden hyväksi, erityisesti yksinhuoltajien jaksamisen tueksi.

Ensimmäisen huutokaupan järjestin viime jouluna. Keräsimme rahaa yli 1600 euroa köyhien indonesialaisten lasten auttamiseksi. Varoilla saimme pienille lapsille mahdollistettua huulihalkioleikkauksia, poliota sairastaville lapsille pyörätuoleja ja osa tuotoista meni myös Siperiassa tuberkuloosisairalaan lapsille. Ostimme osastolle lautapelejä.  Toinen huutokauppa oli keväällä, ennen äitienpäivää. Silloin saimme kasaan reilu 1000 euroa ja tuotto ohjattiin sillä kertaa seksuaalisen hyväksikäytön uhreille.

Tämän huutokaupan järjestäminen on antanut minulle paljon enemmän kuin ottanut. Vaikka tämä syö jonkin verran aikaa ja energiaa niin se antaa sitä rutkasti paljon enemmän. On mielenkiintoista  kontaktoida eri yrittäjiä ja luoda uusia tuttavuuksia samalla kun teemme yhdessä hyvää. Olen joka kerta saanut apuja muilta ja aivan huikeita lahjoittajia mukaan. Tämän huutokaupan järjestäminen lisää myös tarkoituksenmukaisuuden tuntua elämään ja se jos mikä tekee elämästä merkityksellistä. Samalla kun on tullut  kerättyä rahaa hyvään tarkoitukseen on ollut  myös huikeata oppia paljon uutta  ja tutustua uusiin ihmisiin.

lap

Minulla ei ollut vastaavasta mitään kokemusta kun tähän lähdin. Kaikki oli minulle uutta ja tälläisen projektin kasaaminen oli alussa jännittävää ja pelottavaa. Pelkäsin aluksi myös suurta vastuuta mikä tälläisen projektin järjestämisessä on.

Vastuuta on helppo pallotella, mutta olen huomannut usein, että jos ei itse tee, niin ei tee kukaan. Pitää itse olla se JOKU, kenen odottaa tekevän  muutoksen.Projektiin lähtiessäni ajattelin, että luovun epätoivostani ja pelosta. Tuolla jossain on pieni lapsi joka pelkää valtavasti, kokee kipua ja tuskaa. Minun pelkoni ei ole siihen verrattuna mitään. Näin ajateltuna oli helppo päästää irti kaikesta mikä yritti rajoittaa toimintaani.

Kirjoitukseni Lahjoita Lapselle-blogissa joulukuussa 2016

Tämän huutokaupan idea sai alkunsa ihan tavallisena arki-iltana kotisohvalla katsellessani tv:tä oma lapsi kainalossa. Televisiosta tuli ohjelma joka herätti suuria tunteita maailman lasten hädästä varsinkin kun oma lapseni oli vielä pieni vauva niin tunteet olivat tosi herkillä. Silloin päätin kuitenkin etten vain kävele ohi noista tunteista vaan aion todella toimia vaikka en tiennytkään miten! Sitten kirkastui ajatus hyväntekeväisyyshuutokaupasta. Olin nähnyt tuttavani toteuttavan vastaavaa kodittomien eläinten hyväksi. Hänen esimerkkinsä inspiroi minuakin toteutukseen asti.

Jos voimme olla pisara meressä niin ollaan se.
Tehdään pieniä asioita yhdessä.

Minua on inspiroinut valtavasti aina se ajatus, miten yhdellä ihmisellä voi olla todella suuri vaikutus maailmaan. Tästä voidaan nostaa esimerkkejä kaikilta elämänaloilta. On tarvittu vain se yksi ihminen, joka on näyttänyt täysin uudenlaisia puolia maailmasta, oman toimintansa kautta.  Ja jotta tämä yksi ihminen saa oman ajatuksensa ja ideansa läpi muille, kasvatettua suuremmaksi ja konkreettisemmaksi, tämä ihminen tarvitsee paljon uskoa itseensä ja periksiantamattomuutta vastoinkäymisistä huolimatta. Sellainen sitoutuminen palkitaan aina.

– Kirjoitukseni Lahjoita Lapselle-blogissa joulukuussa 2016

Ei tarvitse olla kukaan erikoinen tehdäkseen hyviä asioita. ”Olen aina ihmetellyt miksei JOKU tee jotakin kunnes tajusin olevani itse se JOKU.” Kun me tavalliset ihmiset yhdistämme voimamme voimme saada pieniä ihmeitä aikaan. Ei kannata lannistua isojen ongelmien edessä vaan ottaa pieniä askeleita joista lopulta muodostuu pitkä matka. Joetkin muodostuvat pienistä pisaroista. ”En voi auttaa kaikkia mutta voin auttaa joitakin.” 

Huutokauppa toimii käytännössä niin että kampanjan sivulla on oma kansio meneillään olevalle huutokaupalle. Jokaisesta huudettavasta kohteesta on oma kuva sekä tuotteen/palvelun kuvaus. Huudettavan kohteen alla on myös lähtösumma ja minimi korotussumma. Kuvan alle tuotteesta kiinnostuneet tekevät tarjouksia huutokaupan voimassaolon ajan eli 27.11-10.12 välisenä aikana. Huutokaupalle on asetettu päättymisajaksi 10.12 klo 23:00 ja tuotteen voittaa siihen mennessä korkeimman huudon tehnyt. Tällä hetkellä mukana lahjoittajina on jo Milanka Designin koruja, Zen Dogs koirahierontaa, Hieronta Santelipuun hierontalahjakortti, Arjen Sankarit siivouslahjakortti, Onnillisen lahjoittamia lasten vaatteita ja paljon muuta. Huutokauppakansio täydentyy lahjoitustuotteista jatkuvasti huutokaupan alkuun asti.

Tule tukemaan kampanjaa!

Olen juuri etsimässä mukaan lahjoittajia joten jos sinulla on itselläsi lahjoittaa käsitöitä, muita uusia tuotteita, lahjakortteja tai mitä tahansa tähän huutokauppaan niin laita minulle viestiä Lahjoita Lapselle – sivuston kautta.   Tai jos tunnet jonkun yksityishenkilön tai yrittäjän joka haluaisi olla tälläisessä mukana niin jaa tietoa eteenpäin ja pyydä heitä mukaan. Mainostan lahjoituksen tehneitä yrityksiä Lahjoita Lapselle-sivuilla koko kampanjan ajan joten lahjoitusta vastaan saa myös näkyvyyttä. Jos et halua olla mukana lahjoittajana, niin tykkää sivustamme ja huuda joululahjat hyvää tekevästä huutokaupastamme. Tehdään yhdessä hyvää tänäkin jouluna.

Lahjoita Lapselle-hyväntekeväisyyshuutokauppaan tästä. 

Ei tarvitse olla täydellinen ihminen tehdäkseen jotain.  Eikä oman elämän tarvitse olla täydellistä, jotta voisi tehdä hyviä asioita. Olemme kaikki täällä oppimassa, – yhtä keskeneräisiä. Joskus asiat saavat oikeat mittasuhteet kun ne suhteutetaan siihen mitä jossain päin maailmaa tapahtuu. Se, että jollakin on pahempia ongelmia, ei vie omilta murheilta arvoa tai tee niistä merkityksettömiä, mutta silloin voi huomata, että minulla on sittenkin paljon annettavaa. Asioita joista voin olla todella kiitollinen. Jollain toisella ei ole tämänkään vertaa.

Kun aito kiitollisuus herää, löytyy voimavaroja nähdä omaa elämäänsä pidemmälle. Minulla on paljon resursseja joita voin käyttää toisten avuksi. Ja kun teemme näin, niin huomaamme onnellisuutemme kasvavan ja hyvinvoinnin lisääntyvän. Vihdoin saa tehdä jotain aidosti hyvää. Se taas ruokkii hyvää itsessä ja muissa.

– Kirjoitukseni Lahjoita Lapselle-blogissa joulukuussa 2016

 

4 Kommentit

 1. NelliL

  IItse lahjoitan vain Hope-yhdistykselle, tai olen lahjoittanut viimeiset viisi vuotta. Olen kokenut yhdistyksen toiminnan sopivan meidän perheelle kaikkein parhaiten.

  Vastaa
 2. Marjo

  Hieno ele sinulta järjestää tällainen huutokauppa. Itse lahjoitan myös jouluisin Hope-yhdistyksen kautta joulurahaa sitä tarvitseville.

  Vastaa
 3. Nina

  Wau, upea ele sinulta!

  Vastaa
 4. Noora

  Hienoa että on ihmisiä joilla on sydän paikallaan 💟

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *