Kevätkuulumisia

Kevät on edennyt vauhdilla. Varsinkin maalis- ja huhtikuu tuntuu menneen melkein silmänräpäyksessä ohi. Kohta on jo toukokuu! Olen odottanut kevättä, koska joulukuusta alkaen minulla on ollut aika rankkaa aikaa. Oli sellainen tunne, että keväällä kaikki helpottaa ja elämä alkaa versoamaan jotain uutta. Ja aiemmin itäneet versot alkavat kukkimaan. Nyt onkin ollut jo kevyempi olo pari kuukautta ja asiat ovat todella muuttuneet!

Joulu-helmikuu oli vaikeaa ja ahdistavaakin aikaa. Konkreettisten tapahtumien myötä minussa nostettiin pintaan paljon turvattomuuden kokemuksia. Oli monta kertaa sellainen olo, että tekee mieli pyytää apua vaikka en edes aina tiennyt mistä ja miten. Minusta avun pyytäminen on tärkeää mutta joskus ulkopuolelta muiden avun aneleminen voi viedä myös pois omasta voimasta. Jos on kertakaikkiaan sellainen olo, että omat voimat eivät riitä silloin tarvitaan apuja, mutta usein meistä löytyy paljon sellaista voimaa joka tulee esiin vain pakon edessä. Ja jotkut asiat on käytävä yksin läpi. Tämä on tasapainottelua, itseen ja elämään luottamista. Paljon olen apua saanutkin. Elämääni on tullut aivan melettömän ihania ihmisiä ja uusia ystäviä. Se on minulle merkki, että olen avautunut uudenlaiseen olemisentilaan.

Alkuvuosi lähti rytinällä käyntiin ja paljon tapahtui muutoksia. Joulun jälkeen minulla oli muutto ja maalausremppa uudessa asunnossa. Starttiraha loppui ja nyt olen omillani yrittäjänä. Toinen vuosi yrittäjänä pyörähi helmikuussa käyntiin. Se on tuntunut huikealta ja vastuulliselta asialta. Olen kuitenkin luottavainen koska asiat ovat järjestyneet tähänkin asti omaa polkuani seuraamalla. Luotan elämään. Asiat menevät hyvin kun teen niissä oman osuuteni. Jokainen kuukausi tuo kuitenkin uuden haasteen: mistä saan elantoni tässä kuussa. Oma yrittäjyyteni on kyllä todellista hetkessä elämistä ja luottamista. Paljon teen töitä mutta loppuviimeksi on vain luotettava. Ja kuin ihmeenkaupala saan aina hyvä yhteistyökumppaneita ja asiakkaita vaikka ensin tuntuu siltä, että tapahtuuko mitään.

20190202_131138

Apurit maalaushommissa.

Suurin kiitollisuuden aihe elämässäni on lapset, ystävät ja työni. Olen todella onnellinen työstäni! On melkein vaikea uskoa sitä, että nyt minulla on se mistä olen niin kauan haaveillut. Oma yritys ja omannäköinen työ. Vapaus toteuttaa itseäni ja aivan uudenlainen vastuu sitä myöden elämästä. Tuo vastuu tuntuu merkitykselliseltä ja siksi se tuo mukanaan syvää onnellisuutta. Vaikka yrittäjyys onkin aika ajoin todella stressaavaa, niin se on silti sen arvoista. En voisi enää kuvitella palaavani palkkatöihin tai yhteiskunnan tuille. Aijon tehdä kaikkeni jotta pärjään oman yritykseni tuotoilla. Siihen toki tarvitsen asiakkaita ja olen kiitollinen jokaisesta verkkokauppa ostosta ja sivujeni tykkäyksestä, kommentista ja jaosta!

Ajattelen, että seuraava kehitysaskel työssäni on uudenlaisten tuotteiden tarjoamista lukjoilleni. Tulossa on runopostikortteja, e-kirjoja, mahdollisesti verkkokursseja ja myöhemmin ihan oikea kirjakin.  Elämässäni ylipäänsä tavoitteena on se miten saan rytmitettyä elämäni niin, että opin pitämään itsestäni hyvää huolta yrittäjyyden ohella. Olen tätä toki harjoitellut koko viime vuodenkin mutta kyllä tässä on ollut niin monta uutta palloa ilmassa, että harjoittelua tämä vielä vaatii.

20190303_134314

Huomaan myös tietynlaisen tyytyväisyyden tunteen siitä mitä ikä on tuonut tullessaan. Täytän huhtikuun lopussa 36-vuotta ja olen onnellinen. En koe ikäkriisejä, koska koen saavuttaneeni niitä asioita mistä olen haaveillutkin joten minulla ei ole tarvetta kriiseilyyn. Kriisi on aina merkki sitä, että jonkun olisi muututtava. Minulla on nyt palaset aika pitkälti paikallaan elämässäni.  Tunnen, että olen juuri nyt elämäni parhaassa kohdassa tähän asti. Ja voipi olla, että se The Paras on vasta tulossa.

Ikä lisää parhaimmillaan myös karismaa ja saa sisäisen hehkun esiin. Minusta naiset kaunistuvat vanhetessaan. Tyytyväisyyden tunne ja itseluottamus alkaa loistaa sisältäkäsin. Jos ihminen on tehnyt valintoja itselleen uskollisena niin uskon, että nainen alkaa todella kukoistaa vasta noin 50 vuotiaana. Olen vielä raakile siihen verrattuna ja niin sen kuuluu ollakin. Olen kiitollinen jokaisesta elämäni päivästä ja odotan innolla tulevaa. Vaikka nautin olla juuri nyt ja tässä.

20190312_075654

Meidän arkea. Eläinleikit on pop.

Yllättäviä rahallisia menoja tuli tälle kuulle kun vanhalle Nappi-koiralleni tuleekin huomattavan kallis hammasoperaatio. Olemme nyt käyneet erilaisissa testeissä jotta olemme saaneet selville, että hänet on suhteellisen riskitöntä nukuttaa ja operaatio tulee olemaan vapun aattona. Olen kuitenkin päättänyt auttaa koiraani jota hänellä voisi olla mahdollisesti vielä lisää vuosia edessä vaikka lasku toimenpiteestä tuntuu aika järjettömältä omiin tuloihin nähden. Luotan silti, että siitäkin selvitään.

Arkipäivissäni on paljon kehitettävää ajanhallinan suhteen. Olen jo pidempään toivonut löytäväni ratkaisua esimerkiksi päämärättömään somesurffailuuni. Nyt löysin siihen ratkaisun kun latasin puhelimeeni applikaation somen käytön estämiseen. Some koukuttaa niin monia nykyajassa ja se ei enää tuota hyvinvointia vaan riistää sitä.

Applikaation avulla voin itse määrittää ja kontrolloida somen käyttöä. En koe häpeää puhua tästä ääneen, kosk mielestäni se on sen merkki että asiat voivat myös muuttua. Jos asioita on tarvetta piilotella a hävetä ne ovat vain tiukemmassa otteessa. Ihminen jolla on riippuvaisuuteen taipuvainen mieli ei välttämättä pärjää oman tahdonvoimansa avulla. Olen myös miettinyt että kun lopetin alkoholin juomisen niin en istunut päivät pitkät kaljapullo kädessä hokien ”En juo, en juo.” Kun halusin lopettaa pysyin kaukana  niistä riennoista. Sama toimii puhelimen kanssa ja tuntuukin, että on otettava jossain kohtaa vanhanaikainen netitön puhelin käyttöön. Työ ja vapaa-aikakin on silloin helposti eroteltavissa, koska työni on kokonaan somessa.

Ajanhallinan taito kun on yrittäjälle kullan arvoinen! Kuten sanotaan aikaa on rahaa mutta se voi olla myös kasvavaa mielenrauhaa.

Olin  muutama viikko sitten Passion for success- seminaarissa ja Anna Perho puhui siellä näistä samoista asioista. Hänen vahvistavat sanansa tuli juuri oikeaan aikaan!  Toinen mielenrauhaa verottava asia on multi tasking. Kun keskittyy yhteen asiaan kerrallaan saakin lopulta enemmän aikaa! Näissä asioissa riittää oppimista ja ennen kaikkea siinä miten nämä asiat saa vietyä käytäntöön. Kuulostaa yksinkertaiselta mutta tapojen muuttaminen on haastavaa.

LeikkiluolaBanneri400x500

Uskon täysin, että elämämme määrittyy pitkälti omien tunteiden ja ajatusten mukaan ja niitä jalostamalla ja muuntamalla voimme muuttaa omaa elämää. Olen jo muutaman viikon ajan aloittanut päiväni tietyllä meditaatiolla ja se on tehnyt selkeän eron entiseen. Aiemmin ajauduin hiukan toivottomaan tilaan aika ajoin esimerkiksi yrittäjyyden suhteen. Nyt tuon meditaation avulla olen pystynyt pitämään toimintakykyni paremmin yllä jokaisena päivänä eivätkä negatiiviset tunteet enää saa minusta yli otetta. Meditaation avulla saan itseni viritettyä kiitoliseen mielentilaan joka siivittää jokaista päivääni. Kerron myöhemmin, luultavasti jo ensi viikolla, lisää tuosta meditaatiosta teille.

Minulla on ollut myös todella ihania ja mielenkiintoisia tapaamisia ihanien yhteistyökumppaneiden ja ihmisten kanssa. Eevi Minkkisen kanssa nauhoitamme huomenna podcastin kun jutteleme siitä mitä on olla introvertti. Blogiini on luvassa myös juttu Suomen energiahoitajien tekemästä hoidosta ja Ukko Kärkkäisen haastattelu. Ukkoa voi kuunnella mm. tästä Havuhattu podcastista jo ennakkoon. Todella koskettava ja voimauttava tarina hänellä. Olen todella onnellinen siitä suunnasta mihin asiat alkavat nyt aueta. Elämänvirtaa ja omaa sydäntä seuraamalla olen päässyt toteuttamaan itseäni aidosti ja löytänyt upeaa heimoa ympärilleni. Kiitos tästä kuuluu myös jokaiselle lukijalleni. Autatte minua toteuttamaan kutsumustani.

Tuntuu, että lopputalven henkinen tarpominen ja syväsukellukset tuli taas tarpeeseen. Niiden kautta pystyin päästämään paljon siitä vanhasta irti mikä ennen määritti toimintaani. Vaikka elämässä on rankkoja vaiheita niin ne ei kestä ikuisesti ja kun niihin suhtautuu tietoisesti siinä mielessä, että kaikki tunteemme ovat viestin tuojia ja kertovat meille meistä itsestämme jotakin niin voimme oppia todella paljon. Omien tunteidemme viestiä kuuntelemalla  voimme kasvattaa itsetuntemusta ja elämä syvenee ja merkityksellisys kasvaa. Tuollaisten jaksojen jälkeen arvostaa todella paljon sitten myös niitä vaiheita kun kaikki menee hyvin ja saa kokea onnistumisia. Viimeisen puolen vuoden aikana minullakin on syklit vaihtuneet mutta nyt on kevään myötä taas positiivisen kautta kasvun aikaa.

Toivon sinun kevääsessi paljon luottamusta ja toivoa. Keväinen metsä on täydellinen metafora toivolle joten jos kaipaat vahvistusta siitä, mene metsään ja kuuntele kevätlintujen laulua. Ne kertovat sinulle, että valoa on taas kohta enemmän. Keväinen metsä on täynnä toivoa!

Lue myös artikkelini:
Kuulutko sinäkin heihin jotka eivät tunnu löytävän elämässä paikkaansa? Kuulutko etsijöiden heimoon?
Intuitio asuu kehossa
Onni ei tule uhrautumalla
Kun elämä laittaa hiljaisen vaihteen päälle sillä on eniten asiaa
Ymmärrys traumasta lisää kykyä eheytyä siitä – Opiskeluvaikeudet voi johtua traumasta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *