Kuinka pysyä rauhallisena lapsen saadessa raivarit?

*Kaupallinen blogiyhteistyö: Myrskyn sydän-verkkovalmennus

Miksi on niin vaikeaa pysyä rauhallisena kun jälkikasvu kiukkuaa? Tähän on varmasti monta syytä, mutta useimmiten varmasti samaistumme lapsemme tunteeseen ja lähdemme siihen mukaan. Voi olla myös vaikea kestää toisen tunnetta, ja silloin usein toivoisimme, että lapsi lopettaisi. Jos niin ei käy, se turhauttaa.

Tiesitkö, että tunteetkin tarttuu? Mutta on helpompaa pysyä toisen tunteista erossa jos niihin ei ole kosketuspintaa. Oma lapsi kyllä tulee niin lähelle, että se usein herättää itsessäkin tunteita ja lapsen tunteet menevät helposti ”ihon alle.”.

Yksi syy sille miksi emme pysy rauhallisena voi olla myös siinä, että haluaisimme itse piilottaa tietyt vaikeat tunteet itseltämme. Ehkä lapsen itku laukaisee esiin tiedostamattoman muiston omasta lapsuudestamme jolloin  omaan itkuumme ei vastattu. Oman lapsemme hoivan ja turvan tarve herättää meissä sen kokemuksen, että itse jäimme näissä tunteissa vaille. Siitä nousee vanhaa vihaa ja pettymystä.

Voi olla myös että koemme voimattomuutta. Emme tiedä mitä tilanteessa tulisi tehdä ja se hermostuttaa.

Tai sitten itsellä on vain nälkä tai liian väsynyt olo. Aina ei vaan jaksa!

Mutta jos arkiset tilanteet lapsen kiukutellessa vievät liikaa energiaa ja voimavaroja, apua on saatavilla! Omia tunnetaitoja voi opetella yhdessä lapsen kanssa! Eikä se ole mikään häpeä. Päinvastoin. Hyvään vanhemmuuteen kuuluu se, että opettelemme vanhemmuuden pyörteissä tutustumaan myös itseemme. Ja kun ymmärrämme itseämme, samalla opimme ymmärtämään myös lastamme paremmin. Ei kaikista asioista voi olla tietoinen, mutta vanhemmuus on yleensä vahva katalysaattori kasvuun. Ja se nostaa paljon piilossa olevia asioita pintaan. Tämä on monelle tuttua. Et siis ole yksin.

Myrskyn sydän – kuinka pysyä rauhallisena lapsen saadessa raivarit – verkkokurssi on hieno mahdollisuus kasvattaa ymmärrystä itseen ja omaan lapseen. Tämä on parasta mitä voit lapsesi ja sinun suhteellesi tehdä!  Opetella yhdessä ymmärtämään ja toimimaan tilanteissa paremmin. Oman esimerkin kautta opetat myös lapsellesi kuinka vaikeissa tunteissa on hyvä toimia. Annat lapsellesi siis parhaan kyvyn elämään,  tunnetaitoja.

Mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen. 
Iloinen lastenvaatteiden verkkokauppa

Kurssilla kuulet lasten tunnetaitovalmentaja ja mindfulness ohjaaja Heli Mäkelän ohjeet ja neuvot hankaliin tilanteisiin. Saat konkreettisia työkaluja siihen miten voit opetella toimimaan aiemmin neuvottomuutta ja turhautumista nostaneissa tilanteissa. Kurssi etenee viikko kerrallaan ja vaihtuvia teemoja käydään yksitellen läpi.

Kurssin käyminen ja harjoitusten tekeminen on kuin matka syvälle itseen. Kyse on suuremmasta asiasta kuin ehkä tulisi ajatelleeksi ja tutustuessasi itseesi uudesta näkökulmasta erilaisten tekniikoiden ja  tehtävien inspiroimana  tulet samalla kasvattaneeksi itsetuntemustasi monin tavoin. Omista reaktioista ja toimintamalleista tietoiseksi tuleminen on hyvin vapauttavaa! Ja tiedostamisen kautta voi vapauttaa isoja voimavaroja itsestään. Siitä voi olla hyötyä myös muilla elämän osa-alueilla.

Sinun ei tarvitse olla yksin jumissa tilanteessasi vaan voit päästä eteenpäin ja oppia itsestäsi paljon uutta Heli Mäkelän osaavissa, myötätuntoisissa ja rauhallisissa käsissä.

Kurssin hinta on vain 34,90e ja se on ostettavissa torstaihin 22.11. asti.

OSTA KURSSI TÄSTÄ.

Lue myös artikkelini:
Myrskyn silmässä – Lapsen uhma tyyntyy myötävirtaan
Uuden ajan yrittäjät osa4 – Lapset ja tunnetaidot Heli Mäkelän elämäntyönä
Lapsena saadut mallit tunteiden käsittelemiseen kantautuu aikuisuuteen asti
Suomen voimistelutuotteen tarjoama tuotevalikoima kannustaa liikkumaan – Puolapuut ovat liikunnallinen sisustuselementti
Leikkiluola on maanalainen seikkailupaikka Helsingin ytimessä lapsille ja lapsenmielisille

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *