Kuukautiset ovat kuningatarpäiväsi

Kuukautiset ovat naisilla joka kuukausi, silti niistä puhutaan hyvin vähän. Kuukautisia on leimannut häpeä, nyt on aika vaihtaa näkökulmaa. 
Mitäpä jos miettisimme kuukautisia muutenkin kuin verenä. Kuukautiset ovat meille mahdollisuus ja luonnonlahja.

Kuukautiset seuraavat luonnollisimmillaan luonnon ja kuun kiertokulkua. WOW!
Kuukautiset ovat naiselle mahdollisuus päästää kerran kuussa irti vanhoista tunteistaan ja siitä mikä ei enää palvele.TUPLA WOW!
Kuukautiset ovat merkki siitä, että meissä on kyky luoda elämää. WOW WOW WOW!

Voimme ajatella naista vaikka samaan tyyliin mitä kuu tekee vuorovesille. Vedet nousevat ja laskevat kuun kierron mukaan. Mielikuvassa voimme kokea, että meille käy samaan tapaan. Tunteet ovat kuin vettä, koemme niitä ja päästämme irti. Vesiolentoina kuulla on meille hyvin suuri merkitys erityisesti tunteisiimme. Kuukautiset suomenkielisenä sanana kuvaa juuri tätä, kuun kausien mukaista kehomme rytmiä. Kunnioita siis omaa sykliäsi osana luonnollista kiertoa.

​Vain yksi asia elämässä on varmaa ja se on muutos.

Minä kuten niin monet muutkin suhtauduin kuukautisiini ennen aika mitään sanomattomasti, ne tulivat ja menivät. Ja niiden aika oli enemmän rasite kuin millään tavalla iloinen asia. Jossain vaiheessa kun aloin avautua tiedostamaan asioita enemmän itsestäni, myös kuukautisten merkitys muuttui. Niistä tuli hiljaisuuden ja vetäytymisen aikaa jolloin aloin kunnioittaa tarvettani käydä läpi kuukauden aikana pintaan nousseita asioita ja tunteita ja tietoisesti hyvästellä ne. Vielä kerran tuntea niiden nostattamat tunteet minussa ja viimein päästää lopullisesti irti.​

​Kuukautissykli parhaimmillaan minusta on juuri tätä, uudistumista, vanhan taakse jättämistä, uuden tervetulleeksi toivottamista. Elämä muuttuu koko ajan, sen syvin olemus on muutos. Mekin olemme muutosprosessissa jatkuvasti ja kuukautiset tarjoavat meille tilaisuuden päästää irti aivan uudella tasolla. Joku joskus sanoi, että naisten on helpompaa muuttua ja mennä eteenpäin asioissa koska heillä on kuukautiset. Saattaa olla juuri näin, ”vanha veri” poistuu ja olemme valmiina aloittamaan uutta sykliä ”puhtaalta pöydältä.” ​

Irtipäästämisen ihanuus.​

Mitä enemmän on prosessoinut asioita tunnetasolla kuluvana kuukautena sen tuntuvammin ne voivat kuukautisten aikana vielä kerran nousta ylös tunteina ja tuntemuksina, jotta niistä voi päästää tietoisemmin irti. Kun tunnet voimakkaita tunteita kuukautistesi aikana tai niiden lähestyessä anna kaiken tuntua. Ota tilaa ja aikaa itsellesi. Tunteisiin ei tarvitse mennä mukaan, niitä voi katsoa etäämpää, kuin asioita elämässään joista on aika luopua, jotta pääsee eteenpäin, kohti aitoa hyvinvointia tuovia asioita. Kiittää, hyvästellä ja päästää irti. Olipa ne kuinka vaikeita asioita tahansa, niillä on ollut paikkansa sinun kasvussa.
Picture

Kuukautisista sanotaan, että niiden kuuluu olla kivuttomat, mutta kuinka monella tämä toteutuu? Olen itse kärsinyt jossain vaiheessa todella kovista kuukautiskivuista, ne alkoivat yllättäen ja liittyivät endometrioosiin. Suurimmat kivut jäivät kun endometrioosi leikattiin pois. Raskauden jälkeen ja vielä imettäessäni en ole vielä saanut takaisin luonnollista kuukautisrytmiäni joka ennen raskautta oli hyvin säännön mukainen. Ennen raskautta olin aika tietoinen kierrostani vaikka vielä siltikin saattoi tulla vihanpuuskat ja ärsyyntymiset yllätyksenä. ​

“Women complain about premenstrual syndrome,
​but I think of it as the only time of the month that I can be myself.”
― Roseanne Barr

Jos koet kuukautisesi hyvin kivuliaana eikä kipuihin ole löytynyt syytä etkä  sairasta endometrioosia, mieti millainen tapa sinulla on käsitellä tunteitasi. Haudotko negatiivisia ajatuksia? Onko sinun vaikea päästää irti tunteista ja siirtyä eteenpäin? Olen itse huomannut, että mitä vapaammin olen valmis päästämään tunteista irti ja oppimaan niiden kautta, kuukautisetkin ovat helpommat.

Kuukautiset tuovat varjomme pintaan näkyvämmin. Se on juuri mahdollisuus päästää irti ja muuntaa tuota varjomme (negatiivisten tunteiden) voimaa valoksi. Kuukautiset tarjoavat meille aitiopaikan tarkastella itseämme ja omia epämiellyttäviä tuntemuksiamme päivänvalossa. Oletko valmis kohtaamaan itsesssäsi piilevät voimat ja muuntamaan niitä käyttöenergiaksi tietoisuutesi kautta?

Kun kunnioitamme, rakastamme ja haluamme oppia itsestämme enemmän, kuukautisetkin usein helpottuvat. Yksi iso osa itsensä rakastamista on rakastaa myös kaikkia alaspainettuja tunteitamme ja juuri kuukautisilla on suuri voima tuoda ne ylös kohdattavaksi. Sen sijaan, että haluaisit paeta seuraavaksi kuukautistesi ylösnostamia ahdistavia tunteita kokeile rakastaa niitä. Se on hyvinvoinnin alkemiaa. Kerta kerran jälkeen opit enemmän lempeyttä itseesi, tärkeintä on alkaa harjoitella tuota taitoa.

Hemmottele itseäsi kuukautisten aikana

Eräs ystäväni  sanoi kerran kun totesin minulla olevan menkat ”Ahhh, lucky you, nyt on sinun kuningatarpäiväsi!! Sinua pitää nyt juhlia.” En ollut KOSKAAN ajatellut kuukautisia tuosta näkökulmasta ja se resonoi minulle vahvasti heti! ”Todellakin, juuri noin!” Silloinhan me juuri kaipaamme huolenpitoa, erityisesti itseltämme, erityishuomiota tuntemuksiimme, lepoa, rauhaa ja ymmärrystä. Kaikkia näitä voit antaa ennenkaikkea itse itsellesi kun sinulla on kuukautiset.

Ajattele, että olet kuningatar joka tarvitsee juuri nyt hemmottelua. Olet sen ansainnut.
Kuukautisia ei enää tulisi pitää vain välttämättömänä pahana vaan sen sijaan niitä tulisi oppia juhlistamaan. Ne ovat merkki elämästä, runsaudesta, tunteiden virtaavuudesta, muutoksesta  ja hedelmällisyydestä.

While woman sheds the Blood of Life each moon at menstruation, man can only shed the blood of death through warfare and killing.
-Katha Pollitt

Arvosta  itseäsi elämänantajana, kuin aurinko. 

​Sakraalichakran vaikutus kuukautisiin.

2.chakra, eli hara, napachakra tai sakraalichakra on seksuaalisuuteen ja elämänvoimaan liitettävä energiakeskus kehossamme. Se  on naiseutemme voimapaikka. Kun ilmennämme itseämme vapaasti liikkeen ja tunteiden saralla pysymme terveinä. Jos sinulla on epäsäännöllisyyttä tai selittämättömiä kipuja kuukautisten aikana kakkos chakran elävöittäminen ja tervehdyttäminen voi auttaa sinua.

Kakkoschakran epätasapainosta voi kertoa mm. kontrolloinnintarve, ilottomuus, pessimistisyys, kriittinen ja negatiivinen suhtautuminen asioihin, tunteiden tukahduttaminen, selkäkivut, epävakaa kuukautiskierto,  epävarmuus, kateus, pelko, huono itsetunto ja ihmissuhteisiin takertuminen.

Tässä muutama vinkki mihin voit keskittyä:

– Opettele tulemaan tietoisemmaksi tunteistasi, anna niille lupa. Älä tukahduta tunteita ja varastoi niitä kehoosi.
– Liikuta kehoasi, varsinkin lanteita keinuttava etninen musiikki pistää energiat liikkeelle kakkos chakrassa. Tanssi siis päivittäin, vaikka yksin!
– Oranssi väri auttaa sinua saamaan yhteyden elämäniloon. Hemmottele aistejasi värein esim. ruoassa, vaatetuksessa tai sisustuksessa.
– Kylve auringon valossa nyt kun se on taas kevään myötä mahdollista! Ja kuvittele samanlaisen valon hohtavan sinusta 2.chakrasi kohdalta, eli napasi alapuolelta. Arvosta  itseäsi elämänantajana, kuin aurinko. 
– Vietä aikaa virtaavan veden lähellä tai kuvittele suihkussa kuinka tunteesi virtaavat yhtä vapaasti kuin vesi. Mielikuvaharjoittelulla on tehoa!
– Käytä aromaterapeuttisia tuoksuöljyjä, esim huonetuoksuuna tai kylvyssä santelipuu, patsuli, appelsiini, ruusu ja ylang-ylang auttavat sakraali chakran avaamisessa.
– Harjoita joogaa. Säännöllisesti joogaavilla naisilla on todettu olevan vähemmän kuukautiskipuja.
​- Syö terveellistä puhdasta prosessoimatonta ruokaa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *