Lauluntekijää tapaamassa – Sonia Icaros tekee elämäntarinoista lauluja

Viime viikon perjantaina minulla oli jännittävä päivä. Olin menossa tapaamaan laulaja-lauluntekijää Sonja Jokirantaa, taiteilijanimeltään Sonia Icarosta. Olimme sopineet treffit Helsingin Bulevardilla sijaitsevalle hotellille. Meidän oli tarkoitus tehdä yhdessä biisiä minulle. Odottelin jännityksellä ja innolla mitä tuleman piti.
Sonja Jokirannalla on yritys nimeltään Luovuuden Lakeus. Hän haluaa tuoda ihmisille työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin luovuuden ja luonnollisuuden kautta. Hänen tärkein ajatus työssään on kohtaaminen ja läsnäolo. Sonja on tehnyt pitkään töitä tanssi- ja liiketerapeuttina, tanssinopettajana sekä kouluttajana, mutta nyt hänen elämässään asiat hakevat uutta suuntaa ja on tullut aika ehkä keskittyä enemmän musiikkipuolelle.

20180518_115305

Tapasimme Sonjan kanssa Katja Tukiaisen kuvittamassa hotellihuoneessa.

Sonjan ainutlaatuinen palvelu on luoda ihmisille voimaannuttava kappale hänen omasta elämästään. Meidän tapaaminen eteni niin, että juttelimme elämästäni. Sonja kyseli unelmistani, mikä minulle on tärkeää ja millaisia vaiheita minulla on ollut. Hän teki jatkuvasti muistiinpanoja kertoillessani asioita. Keskustelu oli syväluotaava läpileikkaus kaikesta mitä olin käynyt viime vuosina läpi.

Vaikka joitain hetkiä olikin hieman raskasta muistella, päällimmäisenä itselläni oli kuitenkin onnellisuus ja valoisuus. Kaikkien synkkien kokemusten rinnalla tahdoinkin tuoda sitä esiin myös biisissä. Sonjalle tuli kuulemma heti mieleen, että laulusta tulisi toivorikas balladi. Hän vertasi sen muistuttavan Johanna Kurkelan tyyliä. Minulle tuo sopi hyvin koska samaistun Johanna Kurkelan kappaleissa esiin tulevaan herkkyyteen.

Sonjalle jäi tapamisestamme muistiinpanot ja muistikuvat kertomastani. Hän antaa biisille aikaa syntyä omassa tahdissaan ja jäi sitä muhittelemaan. Tapaamisemme oli aika erilainen kuin olin kuvitellut koska mielessäni oli, että tekisimme biisiä enemmän yhdessä, mutta ehkäpä tämä meni paremmin juuri näin. Kappale tulee ammattitaidolla Sonjan kautta ja itse saan kuulla objektiiviisen tulkinnan omasta eämästäni.

IHMINEN ON KESKEN

VAPAUS AINA VALMIS

TÄNÄÄN ON LUPA PÄÄSTÄÄ IRTI

LAULAA JA HENGITTÄÄ

SONIAICAROS.COM

Puhuimme siitä miten biisinteko prosessi yleensä etenee. Tunnistan itsessänikin tuota samaa luovuuden kanavana toimijan kykyä, ja onkin todella mielenkiintoista kuulla  millainen biisi Sonjan käsissä syntyykään! Meillä oli puhetta jo kappaleen levyttämisestä ja musiikkivideon tekemisestäkin.

Ne olivat niin villejä ideoita, että vielä hetki sitten en olisi uskonut tälläisten mahdollisuuksien  olevan totta  mutta Sonjan kanssa yhteistyössä en epäile näiden toteutumista enää hetkeäkään. On vain ajan kysymys milloin saadaan rahoitus kuntoon näille asioille ja saadaan homma etenemään!

Tapaamisen jälkeen sain Sonjalta vielä autokyydin kotiin koska hän oli menossa samaan suuntaan. Kutsuin Sonjan vielä teelle kotiini. Pienen teehetken jälkeen hän lähti kohti kotia kuuden hevosensa ja lammaslaumansa luo Etelä-Pohjanmaan maaseudulle ja minä jäin odottelemaan biisin valmistumista.

20180518_115334

Muutaman päivän päästä tästä sain Sonjalta viestiä, että biisin sanat ovat valmiina. Oli jännittävää avata sähköpostia ja alkaa lukea mitä Sonja oli kirjoittanut.  Heti ensimmäisistä sanoista lähtien biisi tuntui erittäin tutulta!

ONNESTA KIINNI SAA

Tiedän mitä tarkoittaa

kutsuva sylitön syli
tai kun joku omin ehdoin
vain kävelee sun yli

Tunnen rakkaudettoman rakkauden
joka varkain tarttuu kiinni
Ja sen katkeransuloisen päivän
kun se ei vastaa toiveisiini

Halki pimeiden metsien
kuljin polkujani
osan kai itse valitsin
osa eteeni vain tuli
mutta tänään hengitänvuori-ilmaa

CHORUS:
Onnesta kiinni saa
kun uskaltaa unohtaa
Pelon koukut irroittaa
ja lentää vapaana

Tiedän kulkevani pian
suuren risteyksen luo
metropolit, juna-asemat
mut vielä luokses tuo

Kuulen ikivanhan kaiun
äänen jo hiljenneen
maalaismaisemaani maalaan
sulle siellä kuiskailen

Halki kaupungin valojen
kuljin tarinaani
Tästä lähtien sitä kirjoittaa saa
minä itse vain, näin vaadin

Ja tänään hengitän vuori-ilmaa

CHORUS

Katso, missä minä lennän
sain niin ihanan elämän
Katso hei, mikä musta tuli
olen paljon enemmän kuin luulin

Sonja oli tavoittanut tekstiin  juuri sellaisen tunnelman kuin toivoinkin. Teksti kosketti syvältä. Tuntui kuin biisiin olisi kiteytynyt jokin tähän asti eletty elämä. Mietin miltä tuntuisi itse laulaa tuota omaa biisiä. Ehkäpä pääsen vielä kokeilemaan.

 

#LAULANPAHANPOIS #VAPAUTTAVARTEN #SONIAICAROS

Sanat ovat nyt valmiina mutta melodia hakee vielä muotoaan. Saa nähdä millainen projekti tästä syntyy vielä kaikenkaikkiaan. Tuntuu ihanalta osallistua tälläiseen luovaan projektiin ammattilaisen kanssa.

Itselläni on oma biisin aihio myös mielessä joka olisi hienoa saada luotua kokonaiseksi kappaleeksi. Sonja rohkaisi viemään sen loppuun ja ehkäpä tässä alkuhämmennyksen jälkeen  kohta rupeankin viimeistelemään sitä. En vain koskaan ole ajatellut tekeväni musiikkia joten tuo ajatus pitää saada ensin järjestykseen omassa päässä. Tässäkin huomaa, että muita rajoituksia ei ole kuin ne jotka itse laitamme itsellemme. Tuli sellainen fiilis, että Sonja on yksi niistä ihmisistä joka tuli  johdattamaan eteenpäin omalla polullani.

Jos sinua kiinnostaa ammattilaisen tekemä laulu omasta tarinastasi tai elämästäsi niin ota yhteyttä Sonjaan. Tämä on äärettömän  voimauttava ja rikastava, ainutlaatuinen kokemus.

Kuuntele Sonia Icaroksen musiikkia täältä

Luovuuden Lakeuksen kotisivut

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *