Leikkiluola on maanalainen seikkailupaikka Helsingin ytimessä lapsille ja lapsenmielisille

*Kaupallinen blogiyhteistyö: Leikkiluola

Leikkiluola on maanalainen helmi lapsille. Se on ympäri vuoden viikon jokaisena päivänä auki oleva leikkipaikka ja sijaitsee Helsingin Hakaniemessä torin alla. Leikkiluola on niin ovelassa paikassa, että en tiennyt sen olemassaolosta pitkään aikaan mitään vaikka se on ollut toiminnassa jo 11 vuotta. Itse kuulin siitä vasta viime  kesänä.

Maanalaisesta  leikkipaikasta  vihjaa kauppahallin takana sijaitseva lasinen pömpeli jonka ikkunoissa lukee LEIKKILUOLA. Kun astut lasiovista sisään ja loikkaat hissiin, päädyt lasten yhdenlaiseen lasten paratiisiin. Ainakin meidän porukan lapsilla oli suu korvissa siitä asti kun päästiin paikalle. Sitä iloa ja riemua oli ihana katsella.   Kun saavuimme paikalle heti ensimmäiseksi meille esiteltiin ja tarjoiltiin synttärimenu juhlahuoneessa.  Meidän porukan ikähaarukka oli 2,5-vuotiaasta 42-vuotiaaseen. Ja  koko porukka viihtyi mainiosti monta tuntia Leikkiluolassa juhlien ja hauskanpidon merkeissä.

DSC_5701 (2)

DSC_5702 (2)DSC_5695 (2)

Menussa oli paljon terveellisiä juttuja perinteisten sipsien ja karkkien rinnalla. Tarjolla oli mm. dipattavia vihannestikkuja, smoothieita, hedelmiä, täytettyjä voileipiä, jäätelöä, ranskiksia, mehua ja muffinsseja.

DSC_5712 (2)

Lapsille maistui erityisesti dipattavat vihannekset, hedelmät, jäätelö ja sipsit. Menusta löytyi jotain jokaiseen makuun. Dipattavat vihannekset ja hedelmät sai meidän porukalta erityisesti kehuja. On kiva, että menussa oli mukana myös terveellisiä juttuja.

Herkkujen syönnin jälkeen lähdettiin hauskanpitoon. Leikkiluola on kompaktin kokoinen leikkipaikka monen ikäisille. Sieltä löytyy kokoonsa nähden kuitenkin paljon aktiviteettia mm. trampoliineja, liukumäkiä, karuselli, pallokanuuna, temppuratoja, kiipeilypaikkoja,  pallomeriä, monitoimikenttä ja leikkialue pienimmille.

DSC_5817 (2)

Meillä lapset viihtyi eniten kiipeilemässä, liukumäessä ja trampoliineilla. Trampoliinit olivat kaikkien mieleen. Isommat lapset teki temppuja ja   voltteja. Penin hyppeli hiukset sähköistyneenä vähän rauhallisemmin.

DSC_5770 (2).JPGDSC_5819 (2).JPG

Vaikka lasten leikkipaikat onkin suunniteltu nimenomaan lapsille niin on erittäin tärkeä seikka, että vanhemmatkin viihtyvät. Hehän lapsensa tuovat paikalle. Mitä vanhemmaksi tulee niin joku siinä on, että virtaa ei riitä enää niinkuin tenavana eikä pallomeri tunnu aivan niin houkuttelevalta joten onkin hyvä, että voi välillä siirtyä  seinän vieressä sijaitseville sohville lepäilemään. Varsinkin isompien lasten kanssa aikuinen voi leikkiluolassa erittäin hyvällä omalla tunnolla ottaa oman lepohetken hieman syrjemmässä.

Liian usein aikuiset kuitenkin katsovat vain vieressä kun lapset pitävät hauskaa ja joskus tekeekin ihan hyvää liittyä hassutteluun mukaan. Kun elää hetkessä lasten kanssa ja päästää hulluttelevan puolen itsekin valloilleen se tekee joskus todella hyvää!

DSC_5776 (2)
DSC_5793 (2).JPGKohta kolme vuotiaamme viihtyi hyvin pienimmille tarkoitetulla leikkialueella. Siinä riitti kivasti puuhaa. Oli pallomeri, liukumäki ja kiipeilyteline sekä paljon muuta. Hänen suosikki oli erityisesti leikkiä isoilla palikoilla ja hän tekikin niistä isänsä kanssa majan jonne isä joutui lopulta ”vankilaan.”

DSC_5840 (2)

DSC_5834 (2)

DSC_5856 (2)
Aikuiset ja alle 1-vuotiaat pääsevät leikkialueelle ilmaiseksi. Tarkemmat hintatiedot voit katsoa täältä. Alueella on kahvila jossa voi tankata energiaa leikin lomassa. Voit järjestää paikalla myös lasten syntymäpäivät ja juhlatarjoilut hoituvat puolestasi. Leikkiluola on avoinna joka päivä aamu kymmenestä ilta kahdeksaan.

Meillä Leikkiluolassa aika vierähti nopeasti  iltapäivästä sulkemisaikaan asti. Lapset eivät  olisi tietenkään halunneet lähteä pois ollenkaan.

Untitled design (24).png

Bongattiin lähtiessä kahvion myyntihyllystä vielä eläinystävälle muistoksi sarvikuono. Se  kainalossa olikin hyvä nukahtaa omaan sänkyyn kivan päivän jälkeen. Ja herätessään  hän olisi tietysti halunnut lähteä Leikkiluolaan heti uudestaan.

Leikkiluolan kotisivuille tästä. 

Lue myös artikkelini:
Satuhieronta auttaa lasta rauhoittumaan
Lasten puhtaat tunteet
Eläinhahmoja ja muuta luovaa hedelmistä
Mielikuvia värityskirjoissa – arjen luova meditaatiopysäkki
Lapsena saadut mallit tunteiden käsittelemiseen kantautuu aikuisuuteen asti

3 Kommentit

 1. mariannukkav

  Kivalta paikalta näyttää, ja sijaintikin on oivallinen niille, joilla ei ole autoa. HopLop:it ja vastaavat kun sijaitsevat keskustan ulkopuolella, eikä julkisilla aina ole helppo päästä.

  Vastaa
 2. Mari

  Varmasti mukava paikka viettää päivää lasten kanssa, saa tutkia ja touhuta 🙂

  Vastaa
 3. Liinail

  Näyttää kivalta paikalta ja varmasti on vietetty siellä useita kivoja päiviä. 🙂 Harmi vain että meiltä on turhan pitkä matka sinne… mutta meillä täällä on Leo’s Leikkimaa 🙂

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *