Mielikuvia värityskirjoissa – arjen luova meditaatiopysäkki

31.01.2018 | Lahjaidea, Luovuus | 7 Kommentit

Aikuisille suunnatut värityskirjat ovat olleet hitti jo hetken aikaa eikä syyttä. Värittäminen on todella rentouttavaa oikeasti. Kun pysähtyy värikynä kavalkaadin kanssa kauniin kuvan äärelle keskittyen niin muut ajatukset ja maailma ympäriltä parhaimmillaan ihan kuin väistyy ja katoaa. Itse ainakin pääsen välillä värittäessä hyvään flowhun. Värittäminen on mindfulnesia parhaimmillaan. Siinä keskitytään yksityiskohtiin, läsnäoloon ja tekemiseen. Se on mukavaa puuhaa lastenkin kanssa. Rauhallinen yhdessä tekeminen isompien lasten kanssa on kivaa vaihtelua välillä liiankin energiseen menoon.

colors1

Pidimme naisten kesken väritysillan muutama viikko sitten. Oli mukavaa tutustua myös aivan uusiin ihmisiin samalla. Kutsuin kotiini aiemmin tuntemiani ja tuntemattomia naisia ja vietimme kivan hetken yhdessä rupatellen ja Päivi Vesalan Mental Images – värityskirjoja väritellen. Joimme teetä, söimme suklaata, jaoimme kuulumisia ja väritimme. Teki todella hyvää viettää tuollainen hetki naisten kesken jutellen. Itsellä oli myös aika paljon levottomia ajatuksia silloin elämäntilanteestani johtuen joten ilta sai ajatukset mukavasti muualle.

colors
Värittäminen ylipäänsä silloin kun mieli on levoton on hyvä keino rauhoittumiseen. Kauniit ja hoitavat kuvat joita värityskirjoissa on, ovat puhuttelevia ja samalla saa väriterapiaa käyttämistään väreistä. Valitsemamme värit heijastelevat usein myös omia tunnetiloja syvemmältä tasolta. Väreillä voi myös piristää tai lohduttaa itseään. Ainakin minuun ne vaikuttavat monella tasolla. Väreillä voi myös leikkiä fiiliksen mukaan. Puuväreillä saa hempeämpiä ja haaleampia sävyjä ja tusseilla voi tehdä räväkämpää ja voimakkaampaa jälkeä. Tänään minun teki mieli värittää puukynillä. Useimmiten valitsen tussit.

colors2

Myös väritettävät kuvat ovat merkityksellisiä. Ne resonoivat jonnekin syvemmälle tasolla ja varmasti peilaavat omia aitajuisiakin fiiliksiä. Ainakin itse huomaan, että valikoin väritettävää kuvaa tarkoin. Sillä on aivan erityinen merkityksensä hetkessä. Olin aikaisemmin värittänyt tämän kiitollisuus aiheisen tekstin ja laittanut sen jääkaapin oveen. Se muistuttaa minua joka päivä tärkeästä asenteesta aitopaikalla. Se, että olen luonut kuvan itse valitsemillani väreillä esiin tehostaa sen merkitystä itselleni.

colors21

Päivi Vesala piirtää työkseen värityskirjoja. Häneltä on ilmestynyt niitä nyt kolme. Tänä keväänä ilmestyy hänen neljäs värityskirjansa. Hän kokee kutsumuksekseen tuottaa ihmisille hyvänolon tunteita ja värittämisen kautta niitä todella voi kokea helposti. Päivin kuvat ovat täynnä mm. luontoaiheita ja pohjoisen luonnon lempeyttä ja viisautta. Itsekin väritin juuri Lapin shamanimistia vaikutteita ammentavaa kuvaa. Päivin kuvat ovat moniulotteisia ja niistä saa monenlaisia tasoja esiin korostamalla värityksen kautta eri asioita. Luonto tulee kuvien kautta lähelle. Suomen luonnon kasvit ja eläimet esiintyvät Päivin piirtämissä kuvissa paljon. Värittäminen voi olla tapa meditoida paikasta riippumatta ja hyvää ajankulua missä tahansa. Värittäminen tuntuu laskevan stressiä ja kohottavan mielialaa. Kuvat, värit ja keskittyminen kuluvaan hetkeen ja läsnäoloon tekee olotilalle hyvää.

Voit ostaa Päivin värityskirjoja täältä.

Mental Images coloring books by Päivi Vesala – sivut Facebookissa 

Päivin kotisivujen kautta voit tilata sähöpostiisi hänen uutiskirjeensä. Saat ensimmäisen uutiskirjeen mukana 10 erilaista tulostettavaa värityskuvaa ilmaiseksi.

7 Kommentit

 1. Henna

  Värittää pitäisi kyllä ehdottomasti useammin! Se on niin ihanan rauhoittavaa ja samalla myös kaunista puuhaa 🙂 Harmi vain, että se tuntuu kalenterissa jäävän aina viimeiseksi kaiken muun jälkeen, joten aika harvoin tulee kyllä oikeasti kunnolla väriteltyä 😦

  Vastaa
  • miaumai

   Sama juttu. En ole osannut ottaa aikaa tälle mukavuudelle aiemmin.

   Vastaa
 2. Liinail

  Tykkäsin väritellä ennen todella paljon mutta sen jälkeen kun sain sormeen tikkejä ja värittäminen ei onnistunut niin jotenkin tykästyin ihan hirveästi palapeleihin 🙂

  Vastaa
  • miaumai

   Harmi tuollainen tapaturma mutta hauska, että löysit sen kautta uuden innostuksen. Itsekin oon miettinyt että jonkun ison palapelin kokoaminen olisi hieno ja terapeuttinenkin urakka. 😊

   Vastaa
 3. NelliL

  Nämä värityskirjat on kyllä aika kivoja.

  Vastaa
  • miaumai

   Niin on 💖

   Vastaa
 4. tuulanneli

  Kauniit värityskirjat ovat todella kivoja ja niiden kanssa varmasti rentoutuu!

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *