Mikä ihmeen Koshi?

Olin Merja Valveen äänihoidossa viime syksynä ja hoidon aikana kuulin jotain aivan maagista ääntä. Hoidon jälkeen oli aivan pakko kysyä mikä soitin oli tuo rauhoittava, rentouttava ja kokonaisvaltaisesti ihmeellisen tasapainon tunteen tuova soitin. Se oli Koshi. Bambusta tehty hieman pientä tuulikelloa muistuttava esine. Olin ihmeissäni miten noin yksinkertaisen näköisestä soittimesta lähti niin kaunis ja moniulotteinen ääni.

Tuon jälkeen minulla on ollut kotona oma Koshini jonka kanssa olen tehnyt myös lapsille ilta-rentoutusta. Tuo rauhoittava ääni toimii lapsille ennen nukkumaanmenoa hyvänä rauhoittajana. Olen tehnyt noin viiden minuutin mittaisia tuokioita jossa kaikki makavat hiljaa kun soittelen Koshin helisevää ääntä. Ne on tuntuneet mukavilta hetkiltä ja lapsetkin ovat tykänneet.

Äänen voima on ihmeellinen. En osaa edes kuvata sitä tunneta minkä tämäkin soitin tuottaa. Se pitää vain ottaa vastaan ja kokea. Tuntuu ylellisyydesltä saada nauttia näistä ihanista äänen hemmottelevista vaikutuksista myös kotona oman Koshin avulla.

Kosheja on eri elementeissä: vesi, maa, ilma ja tuli. Jokaisella elementillä on erilainen ääni ja ne on viritetty tiettyihin säveliin. Minun Koshini on vesi. Jotenkin juuri sen ääni puhutteli minua eniten. Juuri sitä myös Merja oli hoidossani käyttänyt. Merja kertoi, että Koshit valmistetaan Pyreneitten vuoren juurella käsityönä. Jokainen Koshi on siis uniikki yksilönsä. Soittimessa on bambusta tehty pyöreä runko ja sen sisällä narussa roikkuva lasin pala ja metallitankoja. Osa tangoista on myös aitoa hopeaa. kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä soitin on  ihmeellisen moniulotteinen. Äänestä kuulee, että soitin on taidokkaasti tehty.

[wpvideo ZNHHZy0A]
Kuvasin pienen videon jossa kuulee Koshin ääntä.

Koshia voi käyttää rentoutumiseen, lasten rauhoittamiseen, meditaation aikana tai oman hyvinvoinnin tueksi. Koshilla voi luoda kauniita äänimaisemia. Koshin äänellä voi hoivata itseään ja tuoda tasapainoa ja rauhan tunnetta levottomalle mielelle. Itselle tämä soitin on tuonut ylellisyyden tunnetta rauhoittumishetkiin. Edelleen saan saman kokonaisvaltaisen rauhoittumisen tunteen kuin hoidossakin. On aivan ihana kuunnella tuota kauniisti soljuvaa ja helisevää ääntä. Koshia ei tarvitse sen kummemmin osata soittaa. Koshi melkeinpä soittaa itse itseään. Sitä ei tarvitse kuin liikuttaa vähän niin kauniit soinnut alkavat kuulua.

Koshit ovat tällä hetkellä tarjouksessa ValveWellnesin verkkokaupassa ja pääset ostamaan omasi tästä linkistä. Voit kuunnella myös jokaisen eri elementin ääninäytteet samasta osoitteesta.
Äänihoitaja Merja Valveen blogi ja kotisivut löytyvät tästä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *