Mitä tänään syötäisiin? – Ruokaboksin avulla helpotusta arkiruokailuun

*Kaupallinen yhteistyö ruokaboksi.fi

”Mitä tänään syötäisiin?” On kysymys joka toistuu perheissä lukemattomia kertoja viikosta ja kuukaudesta toiseen. Omassakin arjessani olen ollut tämän kysymyksen äärellä useita kertoja aivan uupuneena ja rättiväsyneenä, ja päätynyt ostamaan kaupasta sen helpoimman, – ja useimmiten epäterveellisen einesvaihtoehdon. Olen mennyt ruoan suhteen useasti siitä mistä aita on matalin, ja välillä riman alitse. Voimavarani ovat olleet rajalliset ja usein ruokailu ja ruoan huono laatu on se missä se näkyy, vaikka esimerkiksi väsyneenä olisi erityisen tärkeää syödä terveellisesti.

Fyysiset sairaudet ja mielenhaasteet pakottavat tinkimään ruoasta, koska yksinkertaisesti ei ole voimavaroja miettiä sitä sen enempää. Kaupoissa myydään paljon sairastuttavaa ja huonolaatuista ruokaa, ja kierre on valmis. Ruokaboksi on palvelu jossa huolehditaan paitsi ruokatarvikkeet myös terveelliset reseptit sinulle kotiinkuljetuksella. Sinun ei tarvitse vaivata päätäsi kysymyksellä ”Mitä tänään syötäisiin?” vaan kaikki on mietitty tässä palvelussa puolestasi. Kuulin tästä palvelusta ensimmäistä kertaa joitakin kuukausia sitten, ja nyt sain tilaisuuden kokeilla sitä itse. Minulla ei ollut paljoakaan odotuksia, mutta ensimmäisen Ruokaboksi kokeilun jälkeen täytyy sanoa rehellisesti, että olen aivan myyty.

Maanantaina iltapäivänä puhelimeen kilahti tekstiviesti, jossa ilmoitettiin Ruokaboksin toimitusaika. Boksi saapui oven taakse ilmoitetusti täysin ajallaan. Kun ovikello soi, ja pääsin avaamaan, oven takana odotti boksi ja sen kuljettaja oli jo ehtinyt takaisin autolle. Olin tuona päivänä väsynyt ja pidin positiivisena, ettei toimitukseen liittynyt sosialisoimista. Se oli minulle ensimmäinen iso plussa. Boksi oli odotettua isompi. Kannoin sen keittiöön ja avasimme laatikon poikani kanssa kiinnostuneena mitä sen sisältä paljastuu. Ilahduimme molemmat boksin sisällöstä.

Mukana oli neljä erilaista reseptiä ja niihin kaikkiin tarvittavat ainekset. Rehellisesti voin sanoa, että odotin jo maanantai-iltana seuraavan päivän ruoanlaittoa. En muista milloin viimeksi olisin ollut inspiroitunut ruoanlaittamisesta. Päätimme valmistaa boksin mukana tulleesta neljästä reseptistä ensimmäisenä kermaisen kylmäsavulohikeiton fenkolilla seuraavana päivänä. Muita reseptejä oli krakovanmakkara ja uunipaahdetut kasvikset, mausteiset broilerpyörykät tomaattikastikkeessa couscousilla sekä tomaattinen orzo hallajuustolla.

Lapsi halusi maistaa krakovanmakkaroita heti ja avasimme toisen paketin, koska makkaroita oli toinenkin paketti ja ajattelin sen riittävän hyvin reseptin valmistamiseen meille kahdelle. Kaikki reseptit olivat erittäin helppoja valmistaa selkeiden ohjeiden mukaan, ja tarvittavia aineksia löytyi juuri oikea määrä valmiina boksista joitain mausteita lukuunottamatta.

Ensimmäiseksi resepteistä valmistimme siis kermaisen kylmäsavulohikeiton fenkolilla. Keitosta tuli super hyvää. Poikani antoi sille arvioksi 4/5, minä annoin täydet pisteet.

Osaan laittaa ruokaa, eikä se itsessään ole minulle vaikeaa, mutta en ole siitä erityisen inspiroitunut. Se on lähinnä pakollinen joka päiväinen paha. Olen yksinhuoltaja ja yrittäjä. Lisäksi olen kärsinyt monenlaisista jaksamisen haasteista terveyden suhteen. Tässä kombossa sitä toivoisi saavansa helpotuksia omaan arkeensa, mutta niitä harvemmin on saatavilla. Ruokaboksi todellakin ylitti siinä suhteessa odotukseni!

Minulta jäi kyseiseltä viikolta kaikki se metatyö sekä fyysinen toiminta, mitä viikon ruokien pohdintaan ja hankintaan liittyy. Minun ei tarvinnut joka päivä miettiä mitä syödään ja jälleen kerran päätyä niihin tuttuihin vanhoihin, eikä kovinkaan terveellisiin vaihtoehtoihin kuten makaroniin ja jauhelihakastikkeeseen tai kananugetteihin/kalapuikkoihin ja ranskalaisiin, tai eineksiin kuten lihaperunasoselaatikko, mitä yleensä väsyneillä äitiaivoillani keksin. En ole koskaan pitänyt kaupassa käymisestä. Oikeastaan venytän sitä aivan viimeiseen asti ja käyn siellä niin harvoin kuin mahdollista. Koen tämän suorastaan nerokkaaksi, että Ruokaboksi toimittaa viikon pääruoka-ainekset kotiovelle valmiiden reseptien kera.

Seuraavana päivänä valmistimme orzottoa ja hallajuustoa. Orzotto oli minulle niin vieras tuttavuus, etten meinannut ensin edes hoksata mikä laatikon tuotteista se oli joten minun piti googlettaa se. Ja opin, että orzo oli isoja riisinjyviä muistuttava pasta ja paikansin pussin ruoka-aineiden joukosta näillä vihjeillä.

Tykkään kokeilla uusia makuja, oma jaksaminen arjen kiireissä ei vain oikein ruoki mielikuvitustani ruoanlaiton suhteen. Saimme kokeiluun inspiraatio boksin. Inspiraatioboksi sisältää erikoisempia ja etnisempiä reseptejä. Valitsin sen, koska tykkään erikoisemmista ruoista ja halusin inspiraatiota ruoanlaittoon. Sitä myös sain. Opin heti uutta ja tämäkin ruoka oli todella hyvää. Pojan arvio tästä oli 5/5.

Viikonloppuna meiltä hajosi hella, levyt eivät enää kuumentuneet, mutta onneksi uuni toimi! Krakovan-makkara ja paahdetut kasvikset resepti pelasti viikonlopun ruokailun! Sattumalta tuo resepti oli jäänyt juuri oikeaan ajankohtaan. Ruoka oli taas niin maistuvaa, ett taisin sanoa ihan ääneen miten hyvää se oli. Joten 5/5 selkeästi arvosanaksi tältä äidiltä. Broilerpyöryköitä emme ehtineet edes valmistaa, joten pakastin kanajauhelihat myöhempää käyttöä varten. Tämä neljän reseptin iso boksi oli siis meidän tarpeisiin hieman liian iso ja jatkossa tilaan kolmen reseptin boksin.


Ensimmäinen boksi yllätti miten paljon se helpottikaan arkea. Olin kyseisellä viikolla paljon energisempi leikkimään lapseni kanssa. Olin myös rennompi ja iloisempi. Olin jo pitkään tuntenut ruoanlaitosta tulevan stressin, mutten osannut odottaa, että se vaikutti niin paljon olotilaani. Minulla oli jälleen tälläkin viikolla paljon töitä ja muuta ajateltavaa joten oli todella suuri helpotus, että ruoanlaittoon liittyvä kuormitus jäi kokonaan pois. Bonuksena kaikesta, ruoanlaittoon palasi ilo ja inspiraatio. Tätä en osannut edes odottaa ja toivoa.

Ruokaboksi tarjoaa arkeen paitsi helpotusta myös uusia ideoita ruoanlaittoon. Sen myötä syön paljon terveellisemmin ja sellaisia aineksia mitä en muuten osaisi edes käyttää hyödyksi. Suosittelen tätä ehdottomasti. Kaupassa käydessä tulee helposti hankittua myös heräteostoksia jotka kuluttavat budjettia. Ruokaboksi tulee kotiovelle jolloin ylimääräiset tuotteet jää kauppaan. Ruokahävikkiä ei synny, kun tilaat boksin oman perheesi tarpeisiin mitoitettuna. Olen itse valmis maksamaan jatkossa tästä palvelusta siitäkin syystä, että minulla jää enemmän aikaa ja voimavaroja mukaville ja rentouttaville asioille. Ruoanlaitto ei ole ollut minulle sitä moneen vuoteen, mutta Ruokaboksin myötä sekin asia näköjään korjaantui! Ruoanlaittoon palasi inspiraatio ja ilo.

Ruokaboksi sopii arkeensa helpotusta kaipaaville ihmisille. Joskus mielenhaasteet myös madaltaa mielen niin, että voimia ei yksinkertaisesti ole miettimään terveellistä ruokaa, vaikka juuri terveellinen ruoka on tärkeä osa hyvinvointia. Silloin kuin sitä eniten tarvitsee siihen jää helposti vähiten satsaamatta. Ruokaboksin sisältämät ainekset olivat terveellisemmät kuin omat arkiruokani, joten aion jatkossakin turvautua siihen. Helpotuksen tunne mikä tästä seurasi, oli niin iso, että pistin seuraavan Ruokaboksini jo heti kokeiluviikolla tilaukseen kahden viikon päähän. Lisäksi huomasin, että seuraavilla viikoilla kaupasta tarttui mukaan terveellisempiä ruoka-aineksia. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan Ruokaboksia!

Saat nyt ensimmäisestä tilauksesta alennuksen kun teet tilauksen alla olevasta linkistä.
Ruokaboksin voit tilata kotiovellesi täältä: ruokaboksi.fi

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *