Oisa – Ystävysten yhteinen visio, joka inspiroi järjestämään aikaa omille jutuille.

Minusta on aina todella inspiroivaa kun ihmiset toteuttavat visioitaan ja juuri sellaisia juttuja haluan jakaa myös blogissani. Haastattelin kahta oman elämänsä luovaa tekijää ja kysyin mm. miten he ovat uskaltaneet luoda omat visionsa todeksi.  Oisa on kahden naisen toteutunut unelma. Ja kuten kaikki sekin oli alussa vain pelkkä ajatus. Oisa on uusi lifestylesivusto joka tarjoaa inspiraatiota oman näköiseen elämään ja aikaa omille jutuille. Vuodenvaihteessa julkaistun hyvinvointiin keskittyvän sivuston perustivat yhdessä ystävykset Priska Autio ja Emma Ketonen.

 

Rakkaudesta lajiin

Emma ja Priska työllistävät molemmat itsensä pitkälti kirjoittamisella ja sisällöntuotannolla. Rakkaudesta kirjoittamiseen he halusivat luoda myös sivuston jossa pääsevät käsittelemään itseään inspiroivia aiheita. Molemmat Emma ja Priska ovat onnistuneet luomaan omien arvojensa mukaisen tavan tehdä työtä ja he haluavat tuoda siitä inspiraatiota myös muille. Ystävyys mahdollisti bisneksen luomisen yhdessä.

Oisa on heidän omista intohimoistaan ja mielenkiinnonkohteistaan rakentunut sivusto jonka kautta he haluavat tarjota lukijoilleen inspiraatiota hauskempaan elämään. Oisan perusajatus on tuoda lukijoilleen motivaatiota uskollisuuteen  omille arvoilleen ja itselleen.

Priska ja Emma näyttävät molemmat esimerkkiä siihen, että omien unelmien luominen todeksi on mahdollista. Omia arvojaan ei tarvitse myydä ulkoisten paineiden vuoksi vaan niiden pohjalle on mahdollista rakentaa hyvinvointia lisäävä elämä.

Oisassa Priska ja Emma saavat toteuttaa täysin itseään. Molemmat rakastavat kirjoittamista ja ylipäänsä luovaa työtä ja Oisa on kanava juuri sille.

 

Oisa- Aikaa omille jutuille

Oisan slogan aikaa omille jutuille sisältää kiteytettynä sen miksi Priska ja Emma halusivat luoda tämän sivuston. He tekevät työkseen paljolti sitä mitä rakastavat eli kirjoittavat ja tuottavat mielenkiintoista sisältöä eri foorumeille ja yrityksille mutta palkattuna kirjoittajana tekstit ovat aina jonkun muiden määrittelemiä rungoltaan.

Oisassa Priska ja Emma saavat toteuttaa itseään vapaasti ja se antaa inspiraatiota ja jaksamista muihinkin töihin. Priskan sanojen mukaan Oisan perustaminen ei ole lisännyt työkuormaa vaan enemmänkin ruokkii inspraatiota ja innostusta muihinkin töihin.

Oisa on heille kuin henkireikä. Oisan juttujen ja artikkelien kautta he haluavat inspiroida muitakin samaan, – ottamaan aikaa omille jutuille. Juuri niille asioille joissa ei tarvitse tehdä kompromissia muille ja joiden toteuttaminen ruokkii jaksamista muillakin elämänosa-alueilla.

– Haluamme motivoida ja kannustaa tekemään sellaisia valintoja jotka veisi elämään sellaista elämä jota oikeasti kokee haluavansa elää. Niin, ettei se ole vain suorittamaista ja ulkopuolelta ohjattua, sanoo Emma.

– Emme tyrkytä mitään tapaa tai ideologiaa mutta avaamme omaa lempeää suhtautumistyyliämme jolla olemme itse sparranneet itseämme omia tavoitteita kohti. Hauskempaa hyvinvointia, pois suorittamisesta. Kohti omannäköistä elämää, hän jatkaa.

– Niin, haluamme kannustaa ottamaan ohjat omiin käsiinsä. Monet sivustot keskittyvät pinnallisiin asioihin ja suorittamiseen, luoden paljon paineita sille, millainen pitäisi olla. Tämä on ikäänkuin vastaisku, että elämä voi olla erilaista ja se voi olla ihan hyvä sellaisena kuin se on, eikä tarvitse olla mikään superihminen, vahvistaa Priska.

 

william-494556-unsplash

 

Miten Oisa sai alkunsa?

Idea sivustoon lähti kaverusten kesken juttelemalla. Priska oli jo kauemman aikaa haaveillut  oman näköisen sivuston perustamisesta ja heitti idean ilmoille Emmalle yhteisellä automatkalla. Emma innostui heti ideasta ja koska molemmat ovat rohkeita tekijöitä he pistivät sen myös käytäntöön.

He suunnittelivat puolisen vuotta sivustoa ja nyt Oisa on ollut olemassa nelisen kuukautta.

Seurasin syksyllä miten nämä naiset lanseerasivat Oisaa hyvissä ajoissa ja vuoden alussa julkaisivat ammattitaidolla toteutetun sivustonsa.

Minusta Oisa on mahtava esimerkki siitä miten ideasta kasvaa jotain laajempaa. Jotain mikä inspiroi toteutuessaan suurempaa yhteisöä.

Kysyin näiltä aikaansaavilta naisilta oliko tämän sivuston pystyttämisessä  esimerkiksi taloudellisia tai muita riskejä, mutta he eivät kokeneet asiaa ollenkaan niin. Molemmille tämä on ollut pelkästään hyvä ja inspiroiva projekti.  He kokevat, että yksi riski olisi voinut olla se, että ystävyys kärsisi  kun lähdetään luomaan bisnestä yhdessä.

He kokeat kuitenkin, että sellaista ei käytännössä ole tarvinnut pelätä ja molempien erilaisuus on vain täydentänyt toisiaan. Kaikista asioista on pystytty puhumaan ja käymään  ne läpi. Puhuminen joskus vaikeistakin asioista on ollut ehdoton edellytys tälläisen  isomman projektin toteuttamisessa.

He kokevat suurena voimavarana sen, että aina on joku jolta kysyä vinkkejä ja jakaa ideoita. Vaikka heillä on muutama sata kilometriä etäisyyttä toisiinsa niin yhteistyö on sujunut  hyvin käytännössäkin siitä huolimatta.

 

Oisa on artikkeleita ja blogeja

Priskalla ja Emmalla on molemmilla oma blogi. Priskan blogin nimi on Elämäni sisältöä ja Emman blogi on Arkimaakari. Molempien blogit ovat myös linkitettynä Oisan sivulle.

Oisalla on myös yhteistyöbloggaajia mutta se ei kuitenkaan ole blogiportaali vaan nimenomaan enemmän artikkeleihin perustuva sivusto.  Yhteistyöblogit on linkitetty Oisan etusivulle, ja niiden oisamaisia sisältöjä nostetaan somessa esiin säännöllisesti. Itsellänikin on kunnia olla mukana Oisan yhteistyö bloggaajana.

– Panostamme hyviin artikkeleihin ja blogit tuovat siihen rinnalle enemmän subjektiviisen kokemuksen, sanoo Emma.

 

Miten juttuaiheet valikoituvat?

-Kirjoitamme usein aiheista jotka kiinnostavat myös itseä. Ehkä joku muukin hyötyy siitä, että on pohtinut näitä asioita, sanoo Priska.

Ideat saattavat herätä esimerkiksi facebookin keskusteluryhmien kautta. Molemmat keskustelevat itseään kiinnostavissa ryhmissä ja voivat niistä inspiroituneena ottaa yhteyttä jonkin alan asiantuntijaan ja ehdottaa yhteistyötä artikkeliin. Yksi tälläinen juttu oli esimerkiksi:  Ammattijärjestäjän vinkit toimivampaan arkeen.

Oisan suosituin juttu on tähän asti ollut  vaateliikkeen kanssa yhteistyössä tehty artikkeli yhden mekon mukautumisesta kuuteen eri asuun.

Oisan juttuaiheet vaihtelevat arjen vinkeistä hyvinvointiin ja lajikokeiluista mielenkiintoisiin henkilöhaastatteluihin. Oisa on lämminhenkinen hauskemman hyvinvoinnin ja omannäköisen arjen puolestapuhuja. Tutustu Oisan värikkääseen maailmaa lisää osoitteessa  oisa.fi/

Seuraa Oisaa somessa.

Oisan tekijät:

Priska Autio on sisällöntuotannon monitoiminainen ja Medianomi, joka on työskennellyt kymmenen vuotta sisältöjen parissa faktasta fiktioon, hyvin erilaisten ammattialojen parissa. Toimittajana Priska on toiminut printissä ja tv-tuotannoissa.

 

Emma Ketonen on tarinankerronnan ammattilainen, joka rakastaa luoda tyhjästä uutta. Mediatuottamisen yamk-opiskelija Emma on tehnyt töitä myös markkinoinnin, tapahtumatuotantojen sekä graafisen suunnittelun ja valokuvauksen parissa.

 

 

 

 

 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *