Täydellinen aamu

Joskus aamu on täydellinen huolimatta siitä millainen sää ulkona on. Tietenkin auringonpaisteeseen herääminen saa moottorin käyntiin eri tavalla kuin kaamoksen pimeys. Aamu voi kuitenkin olla onnistunut omilla valinnoilla. Tässä omat niksini siihen miten oman päivän voi aloittaa parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Venyttele
Jo ennen kuin nouset sängystä venyttele. Kaikki eläimet venyttelevät herätessään mutta meiltä ihmisiltä se usein unohtuu. Joten ennen kuin teet mitään muuta venyttele lihaksia pitkän yön jäljiltä. Yksinkertainen mutta hyvinvointia lisäävä tapa.

mehu

2. Panosta aamupalaan
Oma aamuni lähtee parhaiten käyntiin kun syön terveellisen aamupalan, mehut ja smoothiet toimii tässä kaikkein parhaiten. Puuron ja leivän syömisestä tulee usein raskas olo mutta tuoreista raaka-aineista tehty puhdasta elinvoimaa sisältävä smoothie tai mehu on kuin piristysruiske josta saa virtaa isompiinkin juttuihin. Tässä esimerkkinä yksi tehoherättäjä resepti

Aamun aloitus

Mehustimeen (luomut) kuorineen

1 luomu kiwi
2 luomu omenaa
1 appelsiini
1 luomu sitruuna
2 luomu porkkanaa
Palanen inkivääriä

3. Rauhoita aamun ensimmäiset hetket somevapaiksi
On tärkeää että otat aikaa itsellesi ilman suunnitelmia. Aamu on paras aloittaa rauhassa. Liian usein itse sorrun avaamaan puhelimen lähes ensimmäiseksi mutta minulla on huomattavasti parempi olo kun en tee niin. Varsinkin jos teet töitä netin kautta niin pyhitä aamusi vapaaksi ajattelutyöstä jonka puhelimen avaaminen ja viestien lukeminen saa aikaan.

4. Liiku
Ennen aamupalaa tai sen jälkeen käy kävelyllä tai tee joogaharjoitus. Liikunta heti aamulla laittaa kropan eri tavalla liikkeelle ja olet valmis uuteen päivään paljon selkeämpänä. Liikunta vaikuttaa aivoihin erittäin positiivisesti joten todennäköisesti ideat ja ajatuksetkin virtaa paremmin liikunnan ansiosta.

sateenkaari

5. Meditoi
Varaa aamuun aikaan vähintään 10-20 minuuttia meditaatiolle. Meditaatio on hetki jolloin luovumme kaikista ajatuksista. Minulle meditaatio mahdollistaa tilan jossa saan täydellisen rentouden joka taas mahdollistaa sen että toimin paljon tehokkaammin mutta kuitenkin rauhallisessa mielentilassa. Parhaat ideani olen usein saanut meditaation jälkeen. Rentoutuminen mahdollistaa suuremman kapasiteetin muististamme ja aivoistamme käyttöön. Meditaatio auttaa oman kokemukseni mukaan myös oppimiseen ja tunteiden käsittelyyn. Yksikään minuutti jonka käytät meditointiin ei mene hukkaan, sen takia se kannattaa pitää myös aamurutiineissa.

Kun aloitan päivän rauhassa kiireettä, nauttien hyvästä aamupalasta ja keskittyen oman kehon hyvinvointiin, päivän haasteisiinkin on helpompi suhtautua niiden ilmaantuessa. Jokainen päivä jonka aloitan näin on täynnä enemmän hyvinvointia, aamusta alkaen.

5 Kommentit

 1. Laura

  Voi että pitäis itsekkin alkaa noudattaa tällaista! Varmasti aamut olisivat parempia 😀

  Vastaa
  • miaumai

   Takuulla lähtee aamu hyvin käyntiin, kun muistaa vaan toteuttaa näitä 😀 <3

   Vastaa
 2. Milja

  Monia hyviä vinkkejä, joita olisi kiva kokeilla rauhassa vapaapäivän aamuna. Päivä lähtisi varmasti hyvin käyntiin. 🙂 Toki arkenakin näitä voisi kokeilla, mutta voi olla että aikaisten herätysten ja kiireen takia tuntuu, että ei välttämättä oikein ehdi. :/

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *