Opi intialainen päähieronta omalla kotisohvalla

*Kaupallinen blogiyhteistyö

Hieroja Minna Lepistö on kehittänyt  loistavan konseptin: intialaisen päähieronnan verkkokurssin. Kurssin ansiosta ei tarvitse matkustaa minnekään tai miettiä aikatauluja vaan voit oppia päähieronnan taidon omalta kotisohvaltasi omien aikataulujesi puitteissa.

Tällä kurssilla käydään läpi yksityiskohtaisesti jokainen intialaiseen päähierontaan kuuluva ote. Tekniikka on helppo oppia. Tarvitset vain ystävän tai perheenjäsenen jolle voit harjoitella ja tehdä hoitoa. Ohjeet on selitetty ja kuvattu erittäin yksityiskohtaisesti niin että voit samalla koko ajan harjoitella hieronnan tekemistä ohjeiden mukaan. Olen nyt harjoitellut tekemään tätä päähierontaa miehelleni kurssin ohjeiden mukaisesti ja hänen sanojensa mukaan tekemäni hieronta tuntuu samalta kuin olisi virallisen ammattilaisen käsittelyssä. Tämä on mielestäni helppotajuisten ohjeiden ansiota koska aikaisempi kokemukseni intialaisen päähieronnan parista on ollut lähinnä hieronnassa asiakkaana käyminen.

james-douglas-730

Perinteinen intialainen päähieronta on arviolta 1000 vuotta vanha menetelmä ja pohjautuu ajatukseen kehon, mielen ja sielun yhteisvaikutukseen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Intiassa päähieronta tehdään perinteisesti öljyillä ja sen taito on kulkenut sukupolvelta toiselle. Sokea intialainen Narendra Mehta tuli Engalntiin 70-luvulla opiskelemaan fysioterapiaa ja ihmetteli miksei päätä juuri hierottu lainkaan. Valmistuttuaan ja palattuaan takaisin Intiaan hän halusi opiskella lisää päähieronnasta ja kehitti tämän nykyisenlaisen päähieronta menetelmän joka käsittää myös niska-hartiaseudun ja olkavarret. Suomeen menetelmä tuli 90-luvun lopulla. Verkkokurssin kehittänyt Minna on tehnyt intialaista päähierontaa Suomessa jo reilu 10 vuotta.

Kulttuurissamme kosketetaan toisiamme aivan liian vähän ja kuitenkin lähes kaikki jollain tasolla kaipaa sitä. Intialaisen päähieronnan verkkokurssi tuo yhden tavan lähemmäs koskettaa toisiamme. Päähieronta tuntuu taivaalliselta ja jokaisen on helppo oppia se! Hieronnan ei tarvitse olla pelkkää harvinaista luksusta vaan siitä voi tulla perheen yhteinen yhdessäolon hetki. Sen sijaan että katsottaisiin televisiota yhdessä, tehdäänkin toisille hierontaa.

Päähieronta rentouttaa nopeasti, saa veren kiertämään ja tekee älyttömän hyvää. Kosketus ylipäänsä saa mielihyvähormonit kehossa liikkeelle joten varsinkin näin kaamoksen alkaessa tämä on enemmän kuin terveellinen ja tarpeellinen juttu. Päähieronnasta voi olla apua päänsäryssä, niska-hartiaseudun jännityksissä, stressitasojen alentamisessa, rentouden löytymisessä arkeen ja ihan vaan yleiseen arjen hemmottelun arkipäiväistymiseen. Koksetusta ja hierontaa ei ainakaan oskaan voi antaa tai saada liikaa.

Hieronnan harjoittelu on tuonut päiviimme pienen luksushetken joka tekee antajalle ja vastaanottajalle hyvää. Mielestäni hierontaa onkin paitsi kiva vastaanottaa myös antaa. Itse koen hieronnan antamisen tosi rauhoittavana ja hyvää tekevänä hetkenä. Se on myös meditatiivinen kokemus parhaimmillaan. Onnistuneen hieronnan yksi tärkein elementti onkin hierojan välittämä rauha ja läsnäolo. On tärkeää että hieroja on mahdollisimman läsnä hieroessaan. Hierontaa tehdessä voi harjoitella syventämään omaa läsnäolemista. Tärkeä harjoitus jonka avulla voi tehdä toiselle samalla hyvää.

Arkipäivissä läsnäolon tunne luo luksuksen tunnetta, aivan kuin sillon kun menemme ammattilaisen hierontaan tai spahan hemmotteluun. Toivomme että saamme kokea rauhallisen itsemme kohdistetun hoidon ja että hoitajan huomio kiinnittyy asiakkaaseen. Tämän verkkokurssin kautta opit tekniikan jonka avulla voit antaa saman kokemuksen läheisellesi ja rauhoittaa samalla myös itsesi. Ainakin meidän elämään tämä kurssi toi paljon kaivatua toisen huomioimista, hemmottelua, lempeyttä ja hyvää oloa. Eikä näitä tosiaan koskaan voi olla liikaa.

DSC_0081

Olen tehnyt nyt hierontaa myös äidilleni ja lapsilleni. Erityisesti taaperon kanssa tämä on ollut yllättävä ja hauska kokemus. Hän on ollut viime aikoina melkoinen yökukkuja ja eräänä iltana kun hän oli taas myöhään hereillä tein lyhyen ihan muutaman otteen hieronnan hänelle ja hän simahti kuin tukki aivan yhtäkkiä. Ennen hieronnan aloitusta hän istui virkeänä ja kesken hieronnan nuupahti saman tien. Tätä keinoa meillä käytetään jatkossakin vastaaavissa tilanteissa. Hieronta rentouttaa ja voi auttaa saamaan myös hyvän unen vauvasta vaariin.

*Jos haluat oppia tämän taidon helposti kotoa käsin ammattilaisen vinkkien opastuksella niin voit ostaa kurssin itsellesi vaikka heti ammatti- ja kotikäyttöön hieroja Minna Lepistön verkkokaupasta blogin lukijoilleni nyt tarjoushintaan 44e

*Affiliate -yhteistyö

7 Kommentit

 1. Minnea/Minnean muruja

  Olipa hyvä postaus! Intialainen päähieronta on ihanaa, ja niin rentouttavaa! Antaisin mitä vaan, jos mieheni suostuisi tuolle verkkokurssille, ja voisimme antaa toisillemme päähierontaa! Veikkaan kyllä, ettei hän innostu ideasta ollenkaan 😀

  Meidän poika oli koliikkivauva, ja käytimme häntä vyohyketerapiassa. Terapeutti opetti myös minulle, miten voin hieroa pojan jalkapohjia, ja se todella toimi ja rentoutti häntä!

  Vastaa
  • miaumai

   Hieronta on joskus ihan magiaa ja sitä tehdään ihan liian vähän. Toisissa kulttuureissa se on ihan arkista että hierotaan esim ystäviä kun tavataan. Meillä Suomessa se on kallista luksusta. Kunpa se meilläkin arkipäiväistyisi.

   Veikkaan että kun myyt tän kurssin hänelle eka pitäen häntä ” harjottelukappaleena” (tuskin pistää sitä osaa pahakseen 😃) niin hän innostuu tekeen myös sulle. Tää on helppo oppia!

   Vastaa
  • miaumai

   Ja ihana kuulla että ootte saanut vyöhyketerapiasta apua pojalle 💖 olen kuullu monelta niin paljon positiivista.

   Vastaa
 2. Mari

  Päähieronta on kyllä ihanan rentouttavaa ja purkaa mielestä kaiken stressin. Voi kun oma mies vaan innostuisi joskus hieromaan 😀

  Vastaa
  • miaumai

   Toivotaan että innostuis 💖 täähän ois superhyvä lahjavinkki ”kulta olis kiva jos opettelisit tän hieronnan ja tekisit aina säännöllisesti mulle” 😅

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *