Uuden ajan yrittäjät osa 13 – Sopraano Maria Svan on kehon hyvinvoinnin puolestapuhuja

Tämä on Uuden ajan yrittäjät – haastattelusarjan 13. osa. Tässä haastattelusarjassa tahdon esitellä teille yrittäjiä jotka todella toteuttavat omaa intohimoaan, kuuntelevat sisäistä ääntään ja luovat maailmaan kutsumuksensa todeksi. Tälläiset yrittäjät saavat aikaan usein jotain ihan uutta.

Tällä kertaa haastattelussa on lahjakas laulaja sekä tanssi- liiketerapeutti Maria Svan joka tekee monipuolisesti töitä kehon hyvinvoinnin parissa.

Tutustuin Mariaan noin vuosi sitten ja olemme ystävystyneet matkan varrella. Maria on tasapainoinen sekoitus järkeä, intuitiota, toimintaa ja kuuntelemisen taitoa. Maria on lahjakas muusikko mutta hänellä on myös hyvä bisnestaju. Hän on esimerkillisen paketti herkkyyttä ja terävyyttä. Maria on valloittava persoona ja lempeä ystävä. Arvostan hänessä monia piirteitä ja on ollut ilo saada tutustua tähän ihanaan ihmiseen. Nytpä esittelen hänet ylpeydellä myös teille.
Kuka olet, kerro hieman itsestäsi
Olen digiyrittäjä Maria Svan, FM, laulaja, tanssi-liiketerapeutti sekä kehonhuollon ja äänenkäytön valmentaja.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? Millaisiin asiakkaan tarpeisiin pyrit vastaamaan palvelullasi?

Päätoimeentuloni tulee verkon kautta sekä kehonhuollon että puheääntä työssään käyttävien ammattilaisten valmennuksesta. Minulla on kaksi brändiä, joiden alla toimin. MBody.info -Kehonhuollon sivusto sekä yhdessä kollegani Liisi Petterssonin kanssa aanikurssit.fi -sivusto.

Opetan ihmisiä asettumaan omaan kehoonsa ja luottamaan oman äänensä niin sisäiseen kuin konkreettiseen.

Ajattelu on yliarvostettua. Rehellisemmät vastaukset tulevat kehostamme, kun vain suostumme sitä kuuntelemaan. Miltä sinusta tuntuu, kun ajattelen tätä tai tätä vaihtoehtoa tulevaisuutesi saralla. Mitä tunnistat kehossasi, miten hengityksesi reagoi ajatukseen, entä tuleeko muita aistimuksia. Minkälaisia tunteita tunnistat itsessäsi kehosi kokemuksen kautta?

Mikä sai sinut innostumaan alasta jolla teet nyt töitä? Haaveilitko alaan liittyvistä asioista jo lapsena vai löytyikö se vasta aikuisiällä?

Laulajan ammatissa törmäsin sekä omassa olemisessani että oppilaita auttaessani mitä erilaisimpiin lukkoihin kehossa ja mielessä. Nämä lukot ovat monesti itseilmaisun ja soivan äänen tiellä. Sopraanona olen aina ollut hyvin herkistynyt keholleni, mutta suhteeni kehoon ei ole aina ollut niin arvostava kuin nyt. Aiemmin kuuntelin kehoa lähinnä arvostellen. Jos se oli väsynyt tai kipeä, kuten usein suorittajalla on, en halunnut kiinnittää siihen huomiota.

4-vuotisen psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn, tanssi-liiketerapian opintojen aikana opin uudenlaisen suhtautumistavan kehooni. Ymmärsin, että keho on koti. Tätä ajatusta koen myös tehtäväkseni välittää maailmassa. Haluan auttaa ihmisiä arvostamaan omia tuntemuksiaan ja ilmaisemaan rohkeasti sisäistä ääntään.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana työnkuvani on muuttunut kovasti. Laulunopettajan, kehonhuollon ohjaajan, kuoronjohtajan sekä musiikin koulutuskokonaisuudesta vastaavan opettajan työstä kansalaisopistossa. Jätin virkani ja toimin ensin freelancerinä ja osuuskuntalaisena. Nyt olen ollut vuoden ajan päätoiminen yrittäjä.

IMG_6707

Onko työ jota teet kutsumustyötäsi? Mistä erotit sen kutsumukseksesi?

Olen ilman muuta kutsumustyössäni ja löytänyt oman tapani yhdistää monen alan osaaminen ihmisten kokonaisvaltaiseksi auttamiseksi. Aiemmin minulla oli aina epävarma tunne työstäni siinä mielessä, että tunsin pystyväni parempaan. Tiesin, että haluan luoda omat tapani ja kankea virkatyö ei ollut minua varten.

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta on nähdä se, kun ihminen rakastuu omaan kehoonsa tai ääneensä. Nähdä ne ensimmäiset hetket kun asiakas löytää itsensä kehonsa ja äänensä kautta.

Mikä haastavinta?

Haastavinta minulle on ollut oppia arvostamaan omaa osaamistani taloudellisesta näkökulmasta. Onneksi olen viime vuodet löytänyt mentoreita ja opettajia yrityspuolelta, jotka ovat vahvistaneet käsitystäni siitä, että tärkeintä on asiakkaiden auttaminen. Jaan paljon maksutonta sisältöä, jotta kaikilla on mahdollisuus päästä käsiksi tärkeään tietoon. Osa innostuu enemmän ja haluaa osallistua maksullisille kursseille.

Kannustettiinko sinua yrittäjyyteen/oman kutsumuksen pariin lähipiirissä vai koitko vastustusta?

Mieheni työskentelee perheyrityksessä, ja pitkään ajattelin, että kahden yrittäjän perhe ei ole riittävän selkeä kasvuympäristö lapsille. Olin kuitenkin tehnyt ensimmäisen liiketoimintasuunnitelman jo yli kymmenen vuotta sitten. Oikeastaan jo yläkoulussa olin kiinnostunut yrittäjyydestä ja sain stipendin yritysideakilpailusta.

Isäni toimi maanviljelijänä kunnes eläköityi. Kotoa on siis tullut malli siitä, että omalla ahkeruudella voi vaikuttaa toimeentuloonsa ja minulle 8-4 työ kaikkine etuuksineen ei ole tuntunut omalta.

Mistä sait rohkeuden tehdä täysin omanlaistasi juttua ja toteuttaa itseäsi uudella tavalla? Mistä sait/saat eniten tukea ja apua toteuttaa unelmiasi?

Käännekohta freelanceriksi heittäytymiseen oli tanssi-liiketerapiaopinnot, joiden myötä opin arvostamaan omia tuntemuksiani järkeä enemmän. Jos jossain ei viihdy, silloin on tärkeä liikkua eteenpäin. Ihminen on luotu olemaan liikkeessä, ei jämähtämään. Olen aina ollut jossain määrin oman tieni kulkija.

Kasvattelin yrittäjäsiipiäni osuuskunnan suojissa muutaman vuotta. Tein samalla laulukeikkaa ja opetin tuntiopettajana eri oppilaitoksissa. Kyllästyin täyttelemään ansiosidonnaishakemuksia kesäisin, kun työtä oli vähemmän. Minua myös ärsytti, että monesti oli kannattavampaa jättää keikka vastaanottamatta, kuin tehdä se.

Oletko onnistunut luomaan unelmatyösi?

Näen unelmatyön enemmän matkana! Unelmatyössäni saan jatkuvasti seurata sisäisiä tuntemuksiani ja varmistaa, että työni on sovussa arvojeni ja haaveideni kanssa. Unelmatyössäni kehityn jatkuvasti entistä syvemmin omalla alallani kehotietoisuuden ja äänen ammattilaisena. Löydän uusia reittejä ja väyliä auttaa ihmisiä löytämään itsensä ja kunnioittamaan omia tarpeitaan.

Minkälaisia haaveita ja tavoitteita sinulla on tulevaisuudelle?

Saan toisen lapseni myöhemmin syksyllä, joten seuraava haaste on yhdistää kahden lapsen äitinä oleminen ja työ. On tärkeää pitää huolta siitä, että ei tarvitse potea huonoa omatuntoa kumpaankaan suuntaan. Rajata aikaansa niin, että ne aiemmin maintsemani omat arvot ovat linjassa toiminnan kanssa.

Tulevan pesimisajan jälkeen tarkoituksenani on lähteä edistämään uraani myös kansainvälisesti. Puhun äidinkielenäni myös englantia, joten sen hyödyntäminen olisi todella luontevaa. Digimarkkinoilla englanti tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa laajempaa ihmisjoukkoa, jotka kaipaavat apua sisäisen äänensä kuulemiseen ja seuraamiseen sekä omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen ja itsensä ilmaisuun.

Missä erityisesti olet onnistunut?

Olen voittanut yhden vahvimmista piirteistäni: ”ei tartte auttaa -ajatuksen”! Yhteistyö toisten yrittäjien kanssa on parasta, mitä olen tehnyt. Kun löytyy samanhenkisiä ihmisiä soutamaan samaan suuntaan, matkan teko on huomattavasti rattoisampaa ja innostavampaa. Se, että teen yhteistyötä toisten yrittäjien kanssa ei ole minulta pois. Amatöörit kilpailevat, ammattilaiset tekevät yhteistyötä!

Olen todella kiitollinen äänivalmentajakollegalleni Liisille, jonka kanssa saan tehdä töitä Äänikurssien parissa sekä Muodonpuolen Terhille, jolle olen alkanut jakaa MBodyn vastuuta.

Minkälaisen tsemppiviestin tahtoisit lähettää omia unelmiaan kohti kurkottelevalle, henkilölle joka miettii oman unelmatyönsä aloittamista?

Jos suljet silmäsi ja tunnustelet hetken kehoasi jalkapohjista sormenpäihin ja päälaelle. Tunnet hengityksesi. Kun ajattelet tulevaa mahdollisuuttasi toteuttaa itseäsi, mitä tunnet kehossasi ja hengityksessäsi? Keho on viisas. Se kertoo kyllä, mitä haluat ja mihin pystyt. Usein meitä pelottaa enemmän onnistuminen kuin epäonnistuminen. Luota itseesi ja prosessiin. Älä jähmety, vaan pysy liikkeessä haastavinakin aikoina, niin unelmien tavoittelu sujuu kuin tanssi.

Jos on lisäksi vielä jotain mitä haluat kertoa niin voit lisätä sen tähän.

Tervetuloa kehotuksen pariin tämän artikkelin keskeltä. Pääset mukaan matkalle omaan kehoon ja saat kattavan kehonhuollon ohjepaketin. Jos olet kiinnostunut äänesi kehittämisestä, aloita ihmeessä Äänikurssien maksuttomasta tarjonnasta.

Maria Svan on laulaja, tanssi-liiketerapeutti sekä kehonhuollon ja äänenkäytön valmentaja. Tutustu lisää hänen omilla kotisivuillaan ja facebookissa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *