Yö puumajoituksessa – B&B Kommee Kurki tarjoaa elämyksiä metsässä

05.06.2018 | Luonto | 0 Kommenttia

Tässä postauksessa jaan teille  kokemukseni erikoislaatuisesta majapaikasta. Nukuin puussa tai ilmassa, kuinka sitä nyt kuvaisi. Sain mahdollisuuden päästä nukkumaan ja testaamaan tätä erikoisuudellaan houkuttelevaa tree tentiä eli puumajoitteeksi kutsuttua teltan ja riippumaton yhdistelmää Sastamalaan B&B Kommeen Kurjen maille. Lähdin matkaan seikkailumielellä ja seikkailun myös sain.

Olin jo aiemmin päättänyt viettää tänä kesänä mahdollisimman paljon aikaa luonnossa. Metsässä nukkuminen on muutenkin ihanaa ja minulla oli tiedossa vielä  ilmassa leijuva majapaikka, mikä toi kokemukseen oman viehätyksensä. Saavuin junalla Vammalan juna-asemalle josta Kommeen Kurjen emäntä ja perustaja Anja Hanhijärvi kävi hakemassa minut.

Saavuimme Kommeen Kurjen pihaan ja lähdimme pian majapaikkaani. Sain Anjan 3-vuotiaalta tyttäreltä kainalooni nallen. Hän halusi antaa sen minulle unikaveriksi. Niin suloinen ja ihana ele!

Anja johdatteli minut nalle matkassa keikkuen kuusten reunustamaa satumaista  metsäpolkua pitkin  leiripaikalleni. Matkaa oli vain kivenheitto Kommeen Kurjen pihasta.

Perille päästyämme Anja esitteli minulle leirin ja puumajoitteen. Leiri oli kokonaisuutena mukava pieni alue metsän keskellä. Leirissä oli nuotiopaikka ja ulkohuussi käsien pesu mahdollisuudella. Nuotiopaikkaa ei voinut tällä kertaa käyttää voimassa olevan metsäpalovaroituksen vuoksi.

tentsile7
tentsile3tentsile1
Anja kertoili leirin varustuksesta ja tarjosi minulle kotimaista marjajuomaa. Sain tervetuliaisiksi myös pienen ruokakorin jossa oli naposteltavaa mm. suklaata, kauralastuja ja taateleita. Lisäksi korissa oli juotavaa. Evästä oli yhdelle ihmiselle tervetulokorissa runsaasti.Olin ensimmäinen joka pääsi testaamaan tätä myös Tentsile-nimellä kulkevaa majoitusta. Se oli juuri edellisenä päivänä viritetty paikoilleen. Tentsile on kiinnitetty noin puolitoista metriä irti maasta puihin. Siihen kiivetään pieniä narutikkaita pitkin sisään. Kommeen Kurjen puumajoituksessa mahtuu nukkumaan kolme henkeä. Jokaiselle on oma ilmapatja Tentsilen kolmella laidalla. Tavaroille on oma tilansa majoituksen kulmissa.

tentsileleiri1
Tentsile oli viritetty lähelle Hanhijärven rantahetteikköä. Hanhijärvi on luonnonsuojelualuetta  ja puumajoite sijaitsee sen reunalla. Hanhijärvi on lintujärvi jolla  mm. kurjet viihtyvät hyvin. Majapaikan uumenista olikin kätevää tarkkailla lintujärven elämää läheltä. Kommee Kurki  on todella nimensä veroinen majapaikka. Puumajoituksesta pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä kurkien touhuihin ja se onkin upea luontoelämys sellaisenaan.
tentsilemaisema

Jos aikainen nukkumaanmeno on mielessä tämä ei ehkä ole oikea paikka, koska kurjet alkoivat metelöidä illan hämärtäessä. Kuulin kurjen kutsuhuutoja myöhään iltaan asti. Oli vaikuttavaa kuunnella kurkien vastailevan toisilleen. Käki lenteli myös hyvin lähellä.  En ole koskaan kuullut käen kukuntaa niin läheltä. Se lensi edes takaisin majapaikkani yllä kukkuen mennessään. Kokemus oli autenttisen metsäretken tuntuinen vaikka Kommeen Kurjen isäntäväen talo oli vain parin sadan metrin päässä. Olo oli turvallinen siitä huolimatta, että nukuin yksin metsässä. Ehkä osansa siihen oli söpöllä nallella jonka otin illalla kainalooni.

Verkon suojissa olin hyttysiltä turvassa ja yöksi vedin pressun majoituksen päälle. Se suojasi hyvin tuulelta.

tentsileyo

Tämä oli ensimmäinen kerta kun nukuin yksin yön ulkona metsässä. Kokemus oli rauhoittava ja ainutlaatuinen. Erityisesti juuri kurkien läheisyys teki siitä huikean elämyksen. Tentsile oli sijoitettu upeaan ja ainutlaatuiseen paikkaan. Ilmassa  nukkumien oli myös itsessään hieno ja mukava kokemus.

Tentsilessä oli mukavampi nukkua kuin normaalissa riippukeinussa tai teltassa. Aamulla oli oikeasti levännyt olo eikä pelkästään ikävä omaa sänkyä kuten monesti leirielämän jälkeen. Mahduin hyvin nukkumaan jalat suorina ja selän alla ei ollut käpyjä tai muutakaan ylimääräistä. Nukuin mukavasti Tentsilessä olleen ilmapatjan päällä omassa makuupussissa. Heräsin kerran yöllä lisäämään vähän vaatetta, koska edullinen oma makuupussini ei ollut ihan riittävän lämmin viileään yöhön. Muuten nukuin yöni sikeästi.

Aamupala tarjoiltiin leiriin. Nukuin poikkeuksellisen pitkään aamulla ja heräsin vasta kymmenen hujakoilla. En ollut kuullut kun aamupala oli tuotu leiriin huomaavaisen hiljaa. Sain itse toivoa milloin aamupala tuodaan ja toivoin kello kahdeksaa. Yleensä olen siihen mennessä ollut jo tovin hereillä. Yö ulkona teki kuitenkin tehtävänsä ja uni maistui pidempään.
Herätessä oli mukavan levännyt ja rentoutunut olo. Minulla ei ollut kiire mihinkään joten nautin aamupalani rauhassa. Aamupalakoriin olin saanut toivoa haluamaani evästä eri vaihtoehdoista. Teen lisäksi siinä oli valintani mukaisesti croissantia, leipäjuustoa,  ja mehua. Majapaikan puolesta oli niin runsaasti evästä, ettei minun tarvinnut edes avata omiani.

tentsile0

Rauhoittavan ja elämyksellisen kokemuksen kruunasi yllättävä kohtaaminen lähtiessäni. Kun otin viimeisiä kuvia leiripaikasta ja olin jo pakannut tavarani kun alkoi kuului kovaa rytinää aivan vierestä. Ehdin miettiä, että mikään lintu ei voi pitää noin kovaa meteliä ja aloin tarkkailla mitä oikein tapahtuu. Yhtäkkiä näin kaksi hirveä vain muutaman metrin päässä. Ehdin vaistomaisesti miettiä onko niistä pienempi toisen vasa, jolloin emä voisi olla vihainen. Mietin nopeasti seuraavaa liikettäni. Minulla oli kalansilmäobjektiivi kamerassa kiinni mutta  maltti ei riittänyt sitä vaihtamaan. Tosiasiassa sellainen vaihtoehto kuin kameran säätäminen ei ehtinyt tulla mieleenkään niin yllättävässä tilanteessa.

Tilanne olisi ollut erittäin otollinen valokuvaukselle, koska  hirvet eivät huomanneet minua ollenkaan vaan kävelivät maata nuuskien suoraan kohti.  Nopeasti kävin erilaisia vaihtoehtoja mielessä. Mietin piiloudunko puun taakse ottamaan kuvia vai lähdenkö karkuun. Juuri aiemmin olin poseerannut supernais -paita päällä viimeisissa kuvissa leiristä mutta superkykyni katosivat hirvien rynnäköityä paikalle.

Kun hirvet tulivat koko ajan lähemmäs, lähdin ripeää vauhtia juoksujalkaa niistä pois päin. Ehkä se on juuri se mitä ei kannattaisi tehdä mutta näin kävi. Yritin vielä napata kuvia mennessäni. Vasta kameran laukaisuääneen kuultuaan  ne tajusivat olemassaoloni ja  lähtivät yhtä pelästyksissään kuin minä jatkamaan matkaansa vastakkaiseen suuntaan.

Hirvien kohtaaminen oli upea adrenaliinit nostattava häkellyttävän ainutkertainen  kokemus! Ja kun palasin tyhjän aamupalakorin kanssa Anjan ovelle niin minulla oli edelleen todella huikea ja  epäuskoinen fiilis tapahtuneesta.

En olisi ikinä uskonut törmääväni hirveen metsässä ja nyt näin niitä kerralla kaksi aivan vierestä.

tentsileleiri

Olin ikikiitollinen yöstäni Kommeen Kurjen mailla puumajoitteessa.  Elämys puumajoituksessa ylitti kaikki odotukseni ja oli napakymppi muistorikkaana luontokokemuksena. Ehkä menen vielä uudestaan tänä kesänä kokeilemaan pääsisinkö tällä kertaa nappaamaan vuoden luontokuvia hirvistä, koska tällä kertaa kuvat  jäi kokonaan saamatta. Suosittelen majoittumista Kommeen Kurjen metsämailla puiden katveessa Tentsilessä jos tälläiset autenttiset luontokokemukset puhuttelevat. Yö puumajoituksessa ylitti ainakin kaikki omat korkeat odotukseni.

B&B Kommee Kurki on sastamalalainen maaseutuyritys, jossa yrittäjänä toimii Anja Hanhijärvi, ja apuna majoituspuolen käytännön tekemisessä sekä henkisenä tukena on hänen puolisonsa Jani Hanhijärvi.  He tarjoavat Tentsilen lisäksi myös perinteisempää majoittumista erillisessä matkailijoita varten sisustetussa, nykyaikaiseksi kunnostetussa maalaistalossa. Uutuutena heillä on ensimmäistä kertaa tänä kesänä siis myös mahdollista majoittua metsässä puumajoitteessa.

 

Varaa unohtumaton luontoelämys B&B Kommeen Kurjen sivuilta. Saat puumajoituksesta -15% alennuksen koodilla KULTAINENSULKA15 varatessasi yöpymisesi 17.6.2018 mennessä.  Kirjoita koodi isoilla kirjaimilla varauksen yhteydessä. 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *