Yrittäjän paras tsemppari

26.07.2018 | Työ, Yrittäjyys | 0 Kommenttia

Suomessa toitotetaan yrittäjyyden vaikeuksista ja haasteista mielestäni aivan riittämiin. Ainakin itse olen kaivannut alusta asti  hiukan positiivisempaa henkeä yrittäjyyteni tueksi. Kun yrittäjäksi vihdoin uskaltautuu kaikesta pelottelusta huolimatta niin on jo ylittänyt itsensä. Yrittäjyys on lähes aina epävarmaa, siksipä oma mielentila on hyvä olla kunnossa jotta ei ainakaan itse liioilla stressikertoimilla vesitä omia mahdollisuuksiaan. Omalla asenteellaan kun voi oikeasti vaikuttaa jaksamiseensa hyvin paljon. Jos omissa ajatuksissa huolien ja negatiivisen ajatuskehän paine on liian kova, henkinen uupumus voi lyödä maihin. Kun on yksin vastuussa kaikesta, negatiivinen asenne syö turhaan voimavaroja tuottavuudesta. Ei tarvitse olla haihattelija jos haluaa pitää positiivista virettä yllä haastavinakin aikoina. 

onnistujaa.jpg

Hyvää virettä voi olla vaikea pitää yllä yksin. Hyvän asenteen säilyminen on kuitenkin yksin omalla vastuulla. Tarvitsemme siihen tottakai usein muidenkin apua mutta kukaan muu  ei voi päättää meidän puolesta sitä onko asenne meille tärkeä vai ei.  Jos suhtautuminen omaan mindsettiin on ”ihansama” kenenkään puheet eivät viritä meitä pois tuolta taajuudelta. Oma päätös ja intentio on siinä se tärkein.

toimitus (16)

Asenteen ja ajatuksen voimaa ei kannata vähätellä. Oikeanlaisen asenteen säilyminen on tärkeä prioriteetti muiden työvälineiden joukossa.  Itselleni juuri ajatusten kirkastaminen ja selkeyttäminen päämäärääni vastaaviksi on prioriteettilistan kärjessä mitä tulee töiden tekemiseen. Kun minulla on rento ja hyvä fiilis, töiden tekeminenkin sujuu kuin itsestään. Ideat ja luovuus on minun työssäni tärkeintä. Nuo kanavat menevät stressissä usein tukkoon.

onnistuminen

Mielestäni stressaaminen ei auta mitään, mutta siihen suohon on helppo upota jos oma tsemppihenki ei ole kunnossa. Siksi olen ainakin itse päättänyt  varsinkin niissä  haastavissa epätoivon hetkissä etsiä toivon kipinän jostain. Yleensä löydän sen heti, kun muistan itse vaihtaa omaa näkökulmaa. Kun alan keskittyä mahdollisuuksiin ja siihen mitä minulla jo on, puutteiden ja haasteiden sijaan, olotila muuttuu aika nopeasti. Silloin työhönkin tulee ihan uusi vire. Olen myös huomannut , että kaikkein parhaimmat jutut tapahtuvat silloin kun olen muistanut pitää todella hyvää huolta omasta vireystilastani. Omaan hyvinvointiin ja mindsettiin satsaaminen on yrittäjälle paras sijoitus.

toimitus (58)

Olen myös huomannut, että jos keskityn vain negatiivisiin asioihin niin pian ei muuta näköpiirissä olekaan. Silloin vahvistuu aina aavistukseni siitä, että ehkäpä ajatuksenvoima ei olekaan pelkästään uskon asia.

Kuten todettu, yksin omalla tahdonvoimalla ei aina jaksa. Minullakin on ollut tukena  valmentaja ja erilaiset seminaarit on tsempanneet kriittisillä hetkillä eteenpäin. Facebookista löytyy myös  ryhmiä joiden kautta verkostoitua ja löytää hyvää henkeä samanmielisten kanssa.

Näitä hyviä  muistuttajia oikeasta asenteesta voi viljellä myös omaan ympäristöönsä pilke silmäkulmassa eri tavoin. Kun törmäsin Serious Pisneksen tuotteisiin ajattelin heti, että näissä tuotteissa on oikeanlainen ote. Juuri sellainen tsemppihenki mitä itse kaipaan yksin puurtamiseen.

Ostinkin itselleni muutaman tuotteen arjen piristykseksi. Vaikka kyse on mukista tai hupparista, minulle ne merkitsee enemmän. Ne muistuttavat minulle siitä mikä vielä Suomessa on vähemmistöä, – positiivisesta yrittäjyydestä. Pienillä asioilla voi oikeasti olla iso merkitys kun yrittäjän kaiken muun lisäksi pitäisi jaksaa itse olla vielä  itsensä paras tsempparikin.

toimitus (22)

Jos joku alkaa heittää Suomessa  perinteistä yrittäjyyteen liittyvää pessimististä läppää niin laitan vastaanottimeni melk nopeasti off-tilaan. Kuuntelen sujuvasti mutten ota osaa. Jokainen saa pitää asenteensa mutta itse olen päättänyt pitää kiinni omastani. Keskityn nimenomaan positiivisen kautta mahdollisuuksiin, en jatkuviin uhkiin. Yrittäjyydessä on ihan tarpeeksi suuret paineet joka tapauksessa, juoksevat kulut ja niiden ympärille kiteytyvä realismi riittää minulle. Mutta minun realismiini kuuluu myös mahdolllisuus suuriinkin onnistumisiin.

Kaikki nämä kuvissa olevat ja muut huiput tuotteet Serious Pisneksen verkkokaupasta. Käy katsomassa hyvää mieltä nostattava valikoima. Kaikista tuotteista -10% koodilla SULKA 28.7.2018 asti. 

onnistujjjia

Lue myös artikkelini
Uuden ajan yrittäjät osa 8 – Tiia Knuutinen auttaa ihmisiä työkseen purkamaan stressiä ja jännitystä
Täsmävinkit yrittäjälle – kuinka tehdä yrittäjyydestä rennompaa
Miten päädyin valitsemaan Holvin ja kokemuksiani asiakkuudesta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *