5 yleistä vaivaa johon voit saada apua osteopatiasta

09.05.2018 | Hoidot | 0 Kommenttia

Osteopatia on vielä vähemmän tunnettu hoitomuoto vaikka sen kautta voi tutkitusti saada avun monenlaisiin hankaliinkin vaivoihin. Osteopatia on auttanut monenlaisista kovista kivuista kärsiviä ihmisiä. Lääkkeet tuovat väliaikaisen helpotuksen mutta jotkut ovat voineet vähentää lääkitystä tai päässeet lääkkeistä kokonaan osteopatian avulla. Moni sanoo esimerkiksi migreenin helpottaneen osteopaatilla käymisen jälkeen.

Osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhoidon suojattu ammattinimike ja osteopaatin koulutus kestää Suomessa neljä vuotta. Oman kokemukseni mukaan osteopaatit ovat ammattilaisia mitä tulee ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan. Osteopaatti kohtaa ihmisen vankan tietotaitonsa kanssa hyvin kokonaisvaltaisella tavalla. Osteopatiassa ihminen ajatellaan kokonaisuutena ja siinä pyritäänkin auttamaan ihmisen omaa kehoa korjaamaan itse itseään.

Osteopaatti tekee töitä erittäin lempeästi ja meidänlaisessa kulttuurissa missä suositaan paljon lääkkellistä ja kirurgistakin hoitoa se tuntuu suoranaiselta ihmeeltä, että hyvin pienilläkin asioilla ja hellävaraisella hoidolla voidaan saada todella hyviä tuloksia aikaan terveydentilassa.

Osteopaatti Mari Koski luettelee alla 5 hyvin yleistä vaivaa johon voi saada pysyvääkin apua osteopatian avulla.

SELKÄKIPU

Selkäkivun taustalla olevat tekijät ovat aina yksilölliset. Tavallisimpia syitä ovat kuitenkin staattiset työasennot tai lantion epätasapainoinen asento, joka voi ilmetä lihaskireytenä tai esimerkiksi häiriöinä nivelten liikkeissä. Sisäelimiä ja hermoja ympäröivän sidekudoksen jännitteet voivat myös aiheuttaa kipua selässä. Stressi sekä tunteet ja uskomukset voivat vaikuttaa selkäkipuun. Selkäkipuun voi saada tehokasta apua osteopatiasta oli kyseessä sitten krooninen kipu tai akuutti tilanne. Myös silloin kun välilevynpullistuma ei vaadi leikkausta, voit saada osteopatiasta avun.

NISKA-HARTIASEUDUN KIVUT

Niska-hartiaseudun kiputilat ovat yleinen vaiva, etenkin päätetyötä tekevillä. Rintarangan, kylkiluiden ja lapojen liikkuvuus vaikuttaa niskahartiaseutuun. Hengityksellä on suuri rooli tämän alueen hyvinvoinnissa. Jos päähengityslihaksemme pallea ei pääse toimimaan optimaalisesti, joudumme tekemään enemmän työtä apuhengityslihaksilla, jotka sijaitsevat kaulalla ja hartioiden läheisyydessä. Tämä taas luo jännitteitä niska-hartiaseudulle. Osteopatialla voidaan helpottaa lihaskireyksiä, lisätä kaula- ja rintarangan joustoa sekä varmistaa pallean vapaa liikkuvuus.

PÄÄNSÄRKY

Päänsärky voi olla pientä jomotusta ohimoilla tai miltei halvaannuttava vaiva. Osteopaatti pyrkii aina selvittämään syyn päänsäryn taustalla. Kaularangan, kallonpohjan ja puremalihasten jännitteet voivat aiheuttaa päänsärkyä, kuten myös heikentynyt nestekierto niska-hartiaseudulla. Hengitys ja pallean toiminta vaikuttavat kaulan ja pään alueen nestekiertoon merkittävästi. Kallo muodostuu noin kolmestakymmenestä eri luusta ja niihin kiinnittyvistä kalvoista, jotka myös ympäröivät aivoja ja keskushermostoa. Kalvorakenne kulkee selkäytimen ympärillä lannerankaan saakka ja siitä vielä häntäluuhun asti eri muodoissaan. Joskus jännitteet tässä kalvorakenteessa voivat aiheuttaa päänsärkyä. Siksi osteopaatti usein huomioi myös lantion alueen päänsäryn hoidossa.

VATSAVAIVAT

Osteopatialla voidaan hoitaa toiminnallisia vatsavaivoja kuten närästystä, refluksia ja ummetusta. Osteopatiasta löytyy viskeraalisia, eli sisäelimiiin ja niitä ympäröiviin sidekudoksiin kohdistuvia tekniikoita. Hoidossa vapautetaan jännitteitä ja liikerajoituksia sekä huomioidaan rintarangan alueelta tuleva sympaattinen hermotus maha-suolikanavan elimille. Suolistolla on oma sisäinen liike, jota autonominen hermosto säätelee. Autonomisen hermoston toimintaa voidaan tasapainottaa osteopatialla. Lasten kohdalla refluksiin voi liittyä kallonpohjan jännitykset syntymän seurauksena. Ostepatialla voidaan hoitaa turvallisesti ja hellävaraisesti myös pieniä lapsia.

STRESSI

Stressin oireita voivat olla mm. päänsärky, unettomuus, ruuansulatuksen häiriöt, ahdistuneisuus ja kivut eri puolilla kehoa. Stressi myös vaikuttaa immuunipuolustukseen heikentävästi. Joillakin osteopaattisilla tekniikoilla on mahdollista lisätä immuunipuolustuksen toimintaa kehossa. Osteopatialla voidaan tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa. Tällä taas on vaikutusta sydämen lyöntitiheyteen, hengityksen säätelyyn, verenkiertoon ja lihasten rentoutumiseen. Pallean ja rangan vierellä kylkiluiden päissä sijaitsevien hermostokimppujen hoitamisella voidaan saada hengitys syvenemään ja kehoa rentoutumaan kokonaisvaltaisesti. Usein kehon rentoutuessa myös ajatukset ja tunteet saavat tilaa ympärilleen.

Kirjoitus on toteutettu yhteistyössä  osteopaatti Mari Kosken kanssa.
Marin vastaanotto sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Tutustu hänen sivuihinsa tästä.  

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *