Aika herätä

Kun tyytymättömyyden tunne ja turhautuminen alkaa olla vallitseva olotila niin silloin oman kokemukseni mukaan ainoa mikä auttaa selkeyttämään tilannetta on rehellisyys. On tultava todeksi itselleen ja kysyttävä mitä nuo olotilat haluavat ihan todella kertoa itselle. Mistä ne kumpuavat.

Elämä on kuin laaja pelikenttä, täynnä rajattomia mahdollisuuksia. Mutta annammeko itsemme tutkia sen joka laitaa vai koitammeko löytää tarkoituksemme vain pieneltä alueelta, ehkä etukäteen rajatulta osalta. Siltä mikä on ollut lähipiirissä aina hyväksyttyä ja helposti pureskeltavaa.

Jotta voimme ihan aidosti laajentua ja kasvaa omaan voimaamme meidän on ehkä koluttava nekin nurkat joissa kukaan toinen lähipiiristämme ei ole tohtinut vielä käydä.

Ihminen oppii mallioppimisen kautta tehokkaimmin. Siksi se mitä olet lapsuudessasi lähipiirissä nähnyt on ehkä muokannut olemustasi ja käytöstäsi huomattavasti enemmän kuin se mitä olet lukenut ja kuullut.

Omassa suvussani ei kukaan muu ole puhunut avoimesti henkisistä ilmiöistä. Olin sukumme ensimmäinen kirjava lammas joka uskaltautui näkyvämmin tutkimaan ihmisyyttä aistien ulkopuolelta. En todellakaan usko, etteikö näille ilmiöille avoimia henkilöitä olisi ollut lähipiirissänikin. Ja olenkin saanut pieniä todistuksia siitä jo lapsesta asti. Myös sukututkimuksen mukaan suvustamme löytyy noitina pidettyjä henkilöitä ja muutama sukupolvi taaksepäin suvussamme toimi verenseisauttaja jonka pakeille ihmiset hakeutuivat apua tarvitessaan.

Paikkakunnalla jossa kasvoin omia kiinnostuksen kohteitani on kuitenkin aina kummeksuttu joten oletin, että metafyysiset aiheet herättäisivät vähintäänkin jyrkkää tuomitsemista. Lopulta en ole edes ehtinyt kiinnittää valtavasti huomiota siihen miten joku näihin minulle täysin luonnollisiin asioihin  suhtautuu koska paljon kiinnostavampaa on ollut keskittyä tutkimaan näitä osa-alueita elämässäni. Mielessäni näillä peloilla on kuitenkin ollut liiankin suuri valta. Olen rajoittanut itseäni valtavasti käytännön saralla siksi, että olen kuvitellut joidenkin tuomitsevan minut. Todellisuudessa näin ei ole oikeastaan edes käynyt. Ja lopulta ne jotka minut tuomitsevat eivät yleensä kuulu niihin ihmisiin joiden mielipiteillä lopulta on minulle suurta merkitystä.

Uskon että moni koittaa elää rajatulla yleisesti hyväksytyllä alueella ja siksi tämä maailma pyörii pienessä piirissä. Ihmettelemme miten tietyt triviaalit ja valmiiksi pureskellut asiat myyvät esimerkiksi lehdissä. Miten pelolla tehdyt uutiset ovat niin näkyvillä ja miten aidosta hyvinvoinnista on niin vähän puhetta. Markkinatalous tunkee silmimme eteen jatkuvasti uusimpia tuotteita jotka myyvät rakkaudettomuuden ja epätyytyväisyyden kulttuurissamme. Näiden uusien ”trendituotteiden” tarkoitus on häivyttää ja peittää epävarmuutemme ja kiillottaa pintaa. Ihmiset hakevat helppoja ratkaisuja. Oman sisimmän kuunteleminen voi olla hyvinkin epämukavaa, koska sinne on varastoitunut myös ne asiat jotka haluaisimme unohtaa.

DSC_0105 (2).JPG

Aito onnellisuus ja merkityksen tunne kumpuaa siitä miten vahvasti ihminen on onnistunut luomaan yhteyden itseensä, sisäiseen maailmaansa ja kuinka vahvasti hän ilmentää sitä ulospäin.  Kun ihminen on löytänyt autenttisuuden voiman hän joutuu kohtaamaan kaikki sitä vastaan olevat uskomukset itsessään. Tuossa savotassa menee yleensä hetki raivatessa. Olenko kaiken hyvän ja unelmieni elämän arvoinen? Voinko minä sallia itselleni arvojani vastaavan ja suorastaan ihanalta tuntuvan  työn kun muut joutuvat raatamaan ja uhrautumaan? Mikä minä olen olemaan vahva ja voimakas, omassa vomassani kun se näkyy olevan niin harvianista ympäristössäni?

Tälläisten uskomusten armeija on kuin amerikkalaisen jalkapallon hyökkäävä joukkue vastassa meitä kun lähdemme rohkeasti tutkimaan omaa ulkopuolisten paineista ja odotuksista vapaata autenttista elämänpolkuamme.

Tervetuloa kerhoon! Meitä on täällä hyökkäävien uskomusten taklanneessa porukassa jo monia. Ehkä sinunkin olisi aika vetää kasvoillesi henkiset sotamaalaukset ja lähteä puolustamaan omia todellisia arvojasi tässä isoon arvoristitiitaan ajautuneessa  maailmassa. Olemme ajautuneet ulkoiseen kaaokseen sisäisten ristiriitojemme myötä. Emme ole olleet uskollisia itsellemme, vaan olemme olleet uskollisia ulkoisille vaatimuksille.  Mitä muuta lopputulosta olisimmekaan tälläisestä voineet odottaa kuin nykyinen tilanne? On herättävä omaan voimaan, astuttava totena esille. Seurattava uskollisestiomia arvojaan. Vain siten saamme keikkuvan laivamme tasapainoon.

Luin yhtenä päivänä erään iltapäivälehden sivuilta uutisotsikoita. Ne vaikuttivat niin käsittämättömän absurdeilta, että minun piti tutkia sivua hiukan tarkemmin varmistuakseni etten erehtynyt vahingossa jonnekin huijaussivustolle. Suoriin huijauksiinkin kun voi nykyään helposti  törmätä.

Otsikot oli kuitenkin aidosti tämän kyseisen lehden uutisia. Minulle niistä tuli mieleen lapsuudessani lukemani Hullu Hullu maailma-lehti joka uutisoi absudilta tuntuvia ja suurimmaksi osaksi tekaistuja uutisia parrakkaista naisista ufojen sieppauksiin ja kaikkea siltä väliltä.  Maailma on muuttunut yhtä hulluksi nykyään kuin tuo lapsuuteni ”pilailu” lehti. Onneksi joukossa alkaa näkyä uutisia myös meditaaton ja mindfulnesin hyödysitä, teveellisestä ravinnosta ja kaikesta aidosta olennaisesta hyvinvointimme hyväksi.

64425069_850416935327909_6663723986892881920_n

Tuntuu, että asiat ovat kulminoitumassa nykyajassa niin värikkäästi, että tulee yhä helpommaksi valita kenen joukoissa seisot niin sanotusti. Itse valitsen henkisen vapauden, hyvinvoinnin ja terveiden pehmeiden arvojen joukot täysin kiistatta ja epäilyksettä. Olen iloinen, että valo on alkanut loistaa ja me ihmiset mahdollistamme sen valitsemalla yhä tietoisemmin mihin keskitäme energiamme.  Valo kirkastuu kirkastumistaan niin, että lopulta pelosta ei jää jäljelle enää ripettäkään. Mutta on itse päätettävä astua valon puolelle. Valon kasvamisen myötä myötä kontrastit vahvistuu ja pimeyskin sakenee.

Koen, että nyt on erittäin tärkeää tiedostaa mitä voimia omilla valinnoillaan haluaa tässä maailmassa tukea. Tuntuu että, on aika kuin pelastaisimme toisiamme pelastuslauttaan myrskyävästä merestä. Siinä ei kysyä onko parempi jäädä mereen vai tulla lautalle. Kysymykset jäävät merkityksettömiksi. Oma vaisto kertoo mikä edesauttaa omaa selviytymistä. Lauttoja on monia mutta ne pitää joskus itse osata bongata pimeydestä. Kun ojennat kätesi niin siihen kyllä tartutaan. Ja rantaan päästyämme pidämme yhdessä juhlat.

Lue myös artikkelini:
Energiahoidoista apua tunnetraumojen purkamiseen
Ihmisen ikävä itsensä luo
Rakkauteen herääminen
Herkkä tunnistaa toisten tarpeet, mutta entä omansa?
Rohkeinta mitä voit tehdä on olla sinä
Maailma tarvitsee herkän ihmisen itkua

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *