Blogini 10 luetuinta artikkelia vuodelta 2019

Nyt kun vuosi on jälleen vaihtunut, on hyvä katsoa hieman taaksepäin ja tehdä yhteenveto luetuimmista postauksistani viime vuoden osalta. Blogini lukijamäärä on pysynyt viimeisen parin vuoden ajan suhteellisen samana ja olen kiitollinen kaikille lukijoilleni siitä.

Viime vuonna en päivittänyt uusia julkaisuja läheskään samalla tahdilla kuin vuonna 2018, joten olen ennallaan pysyneistä lukijamääristä tosi kiitollinen. Kun vuonna 2018 saatoin kirjoittaa helposti 15-30 juttua kuussa niin nyt juttuja on tullut useamman kuukauden ajan vain 1-3 kuukaudessa. Tahti on hidastunut ehkä eniten siksi, että olen ollut jonkinlaisen sisäisen prosessin äärellä jo pidempään. Olen myös miettinyt mihin suuntaan blogiani tulen viemään. Uskon, että juttuja tulee nyt vuonna 2020 enemmän ja suuntakin alkaa kirkastumaan. Joskus tarvitaan pidempää rauhallista jaksoa jotta uusi voi kypsyä ajallaan.

Aloitin julkisen kirjoittamisen kesällä 2016, enkä sinä hetkenä osannut edes haaveilla, että siitä tulisi osa työtäni. Se kävi kuin itsestään ja olen saanut oppia matkan varrella paljon uusia asioita. Kuten mitä tarkoittaa blogin kaupallistaminen? Miten voin tehdä tuloja blogini avulla? Ja miten se kaikki toteutetaan käytännössä…

Kun hain starttirahaa olin alueeni ensimmäinen tälläisellä liikeidealla, ja se pisti virkailijat miettimään asiaa enemmän, koska se oli uutta myös heille. Nollasta on lähdetty kaikin puolin, mutta edelleen tärkein asia on itse kirjoittaminen ja se, että ajatusteni jakamisesta voi olla joillekin apua omalla polullaan. Joten jokainen palaute jonka saan aiheesta, miten kirjoitukseni ovat teitä auttaneet, ovatkin minulle suuri vahvistus varsinkin niiden epäröivien hetkien äärellä joita minulle kuten meille kaikille joskus tulee.

Kokoan tähän alle viime vuonna julkaistut luetuimmat postaukset.

  1. Ylivoimaisesti eniten luetuksi artikkeliksi nousi Kun trauma on kehossa koitamme turhaan korjata mieltämme. Huomasin, että tätä artikkelia jaettiin paljon myös mielenterveystyön ammattilaisten keskuudessa mistä olen erittäin kiitollinen. Tämä oli omaan kokemukseeni pohjautuva kirjoitus, joka herätti valtavasti vastakaikua joten se resonoi monen muunkin kokemuksen kanssa aiheesta. Olemme kokonaisvaltaisia olentoja ja se mitä meille tapahtuu, varastoituu myös kehoomme. Siksi kehollisten terapiamenetelmien käyttäminen trauman hoitamisessa on erittäin tärkeää.2. Toiseksi luetuin juttu blogissani viime vuonna oli Kuulutko sinäkin heihin jotka eivät tunnu löytävän paikkaansa? Kuulutko etsijöiden heimoon? Erittäin moni tuntuu samaistuvan siihen ajatteluun, että me emme useinkaan ole kuin liukuhihnalta yhteiskuntaan solahtavia valmispaketteja. Monella kestää vuosia tai koko elämänsä löytää se oma juttunsa. Ja joskus se täytyy luoda itse. Moni potee huonommuutta turhaan siitä, ettei tiedä ”mikä hänestä tulee isona”, ja ihan turhaan. Koska se on myös ihan luonnollista, etsiä ja olla löytöretkellä vaikka koko elämänsä.

    3. Kävin paljon läpi sisäistä turvattomuuden tunnetta viime vuonna, ja sen takia kirjoitin aiheesta useammankin tekstin. Kolmanneksi luetuin teksti käsitteli turvallisuuden tunnetta ihmissuhteissa. Jutun voi lukea tästä Turvaa luovat ihmissuhteet. Mistä tunnistan olenko emotionaalisesti turvassa jonkun kanssa vai en?

    4. Suosituin blogipostaus Kiukuttelu kertoo kohtaamattomista tarpeista – Kun aikuinen kiukuttelee lapsiosa on ohjaksissa käsitteli tunnetaitoja erityisesti sisäisen lapsen näkökulmasta. Kirjoitus kertoo myös siitä, että kiukutellessaan lapset eivät heittäydy tahallaan vaikeiksi, vaan ilmentävät kiukuttelulla usein sisäistä turvattomuutta tilanteessa jos eivät tule nähdyiksi tarpeineen.

    5. Suosituin blogipostaus oli Liian kiltti patoaa piilovihaa. Muistelin itse, että tämä olisi ollut vanhempi blogipostaus ja vähintään vuodelta 2018, mutta näköjään aika kuluu niin nopeaan, että ajantajua katoaa. Koska tämä teksti tuli kirjoitetuksi viime tammikuussa joten se on tosiaan myös vuoden 2019 aikana julkaistu. Kirjoitus herätti paljon keskustelua.

    aaron-burden-521422-unsplash

6. Luetuin blogipostaus vuonna 2019 oli Tunteita ei voi ajatella, ne täytyy tuntea jotta niistä pääsee eteenpäin.  Otsikko saattaa kuulostaa itsestäänselvältä ajatukselta, mutta todella moni järkeilee tunteitaan. Olemme oppineet siihen ja se ulee luonnostaan. Kun pyrimme välttelemään epämiellyttäviä tunteita, ne on helppo siirtää sivuun ajatuksen muodossa. Silloin tuntee kuin olisi käynyt tunteensa läpi. Se on kuitenkin tunteiden ohittamista ja tunteet varastoituvat kehoon niin kauaksi aikaa kuin olemme valmiita kohtaamaan ne. Tunteiden käsittelyssä on vain yksi oikea tie ja se on läpi.

7. Luetuin blogipostaus oli Ukko Kärkkäisestä kirjoittamani haastattelu. Tämä haastattelu toi minulle mukaan elämään uuden merkittävän henkilön. Ukon tapaaminen oli elämää muuttava kokemus monin tavoin. Moni koki myös tämän haastattelun silmiä avaavana ja voimaa antavana. Teimme tätä haastattelua pitkään yhdessä Ukon kanssa. Monien keskustelujen tuloksena siitä syntyi juuri tämänlainen kuin se nyt on. Tämä oli itselleni se kaikkein merkittävin juttu viime vuonna.

8. Eniten blogissani luettiin kirjoitustani Sisäinen lapsi kipuilee vanhemmuudessa – Sisäisen lapsen eheyttäminen rakentaa sillan lasten maailmaan. Tämäkin juttu syntyi omakohtaisten oivallusteni jälkeen. Vietin paljon aikaa oman lapseni kanssa kesällä luontopoluilla, metsissä ja luonnossa ylipäätään. Se oli ihanaa yhteistä aikaa, mutta antoi myös paljon oivalluksia oman sisäisen lapsen luonnollisesta tilasta. Lapseni on suurin opettajani.

9. Yhteistyö Suomen energiahoitajien kanssa poiki kaksi juttua joista molemmat oli luettuja, mutta erityisen paljon kiinnostusta herätti tämä Energiahoidoista apua tunnetraumojen purkamiseen. Oli erittäin mahtavaa, että sain tehdä tämän yhteistyön Suomen energiahoitajien kanssa, ja olen onnellinen että se lisäsi tietoisuutta energiahoidoista.

10. Luetuin juttu oli meidän perheen luottovoiteesta. Toivottavasti mahdollisimman moni löysi tämän luonnollisen ja tehokkaan joka paikan voiteen käyttöönsä jutun avulla. Jutun voit lukea tästä Salve-hamppuvoide on kuivien käsien pelastus.

Lue myös artikkelini:
Vuoden 2018 luetuimmat postaukset blogissani
Kokemuksiani Pure Gold-hamppuöljystä
Sieluni ohjauksessa oppimassa rakkautta
10 suosituinta blogitekstiäni

Tommy Hellsten: ”Ihminen ei voi koskaan saada tarpeeksi sitä mitä hän ei tarvitse.”
Traumatisoitunut hakee tasapainoa ääripäiden kautta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *