De-armouringhoito vapauttaa tiedostamatonta

De-armouringhoito on noussut ihmisten tietoisuuteen Suomessa erityisesti viime talven aikana. Se on ollut mediassa varmasti senkin takia, että hieronta hoidossa tapahtuu esimerkiksi vaginan kautta. De-armouring hoitaja hieroo  lantionpohjalihaksia sisäisesti. Pelkästään tämä on osaltaan riittänyt kohuun aiheesta. Ja hyvä niin, koska tämä erityisesti naisten tunnelukkoja tehokkaasti vapauttava hoito ansaitsee näkyvyyden.

Kävin parisen viikkoa sitten Tampereella kyseisessä hoidossa. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta de-armouringhoidosta eikä juuri mitään syvällisempää  tietoa siitä. Olin nähnyt tv:stä yhden pätkän jossa sitä tehdään livenä keskusteluohjelmassa ja lukenut osittain erään blogijutun aiheesta. Näiden perusteella kiinnostukseni hoitoon ei kuitenkaan herännyt sen kummemmin, enkä suunnitellut mielessäni koskaan meneväni kyseiseen hoitoon. Kyse ei ollut siitä, että se olisi herättnyt myöskään negatiivista mielikuvaa vaan minulle hoito vaikutti siinä vaiheessa  pikemminkin neutraalilta eikä näin ollen kovin kutsuvalta tai  tarpeellisen tuntuiselta.  Sain tilaisuuden päästä hoitoon ”sattumalta” tai pikemminkin johdatuksesta.

 

Ennen äitienpäivää järjestin toista kertaa Lahjoita Lapselle-hyväntekeväisyyshuutokaupan. Varoja kerättiin tällä kertaa seksuaalisen hyväksikäytön uhrien auttamiseksi. Mukaan lähti myös de-armouring hoitoa tekevä Saana Valkama. Hän halusi lahjoittaa kyseisen hoidon huutokauppaan. Saana oli minulle tuttu nimi ja kasvo Ylen Marja Hintikka Livestä, jossa hän piti miehensä Riston kanssa Rakkaus&Seksikoulua. 

Olin tietenkin todella kiitollinen ja onnellinen kun Saana halusi olla mukana lahjoittajana enkä ajatellut asiasta sen enempää. Kävi kuitenkin niin jännästi, että kun aloin kirjoittamaan de-armouring hoidon kuvausta huutokauppaan tunteet nousi tosi voimakkaasti pintaan ja minua alkoi aivan vuolaana itkettää. Olin juuri kahvilassa ja yritin pidättää pahimpia vollotuksiani. Juttelin samalla Saanan kanssa chatissa ja kerroin reaktioistani. Sanoin, että kai minun on itse lunastettava tämä hoito kun se herättää näin voimakkaan reaktion. Saana sanoi, että voisivat tehdä yhteishoidon miehensä Riston kanssa samaan hintaan. Sovittiin siinä siis, että jos lunastan hoidon itselleni he tekevät hoidon yhdessä jossa Risto käy läpi leukalihakset ja Saana lantionpohjan alueen.

Picture

Tunsin pelonsekaista jännitystä kun ajattelin tulevaa mutta kutsuun oli vastattava, kehoreaktioini sen kertoi. Ostin hoidon huutokaupasta itselleni lopulta 70 eurolla. Hintaa tuli korottamaan lopulta muutama kilpaileva huuto. Varasin ajan Saanalta toukokuun loppuun. Jännitin tilannetta edelleen jonkin verran ja pelkäsin kuinka voimakkaita tunteita hoito minussa nostattaa kun ensimmäiset reaktiot olivat jo niin voimakkaasti itkunsekaiset. Samalla tunsin suurta luottamusta siihen, että tuon hoidon kautta saan jotain aivan uutta elämääni. Vaikka en tiennyt miten, tunsin että jotain minussa avautuu ja ikäänkuin uusi elämä alkaa…

Ajettiin mieheni kanssa Tampereelle. Mies oli poikamme kanssa kaupungilla sen aikaa kun olin hoidossa. Menin Saanan ja Riston hoitotilaan Kehräsaareen. Odottelin parisen minuuttia aulassa kun Risto tuli kutsumaan sisään. Tapasin Saanan ja kerroin tietenkin heti, että hoito jännittää. Tilanne oli hyvin epätavallinen joten se aiheutti jännitystä. Hoitotilanne oli kuitenkin luonteva, juttelimme kehon jännityksistä, tunnelukoista ja hermoston toiminnasta. Minulle tehtiin koko kehon de-armouringhoito.

Ristolla oli paljon tietämystä siitä miten traumoja puretaan kehosta ja hän otti ensimmäisenä käsittelyyn ” muscle of the soulin” joka sijaitsee lonkan alueella. Tuo lihas on ensimmäinen joka reagoi traumaattisellä hetkellä ja varastoi jännityksen jos sitä ei pureta. Muscle of the soul eli psoas (lonkankoukistajalihas) on oikea ahdistuneisuuden ja pelkojen varasto. Se on lihas joka saa ihmisen käpertymään kasaan ahdistavassa tilanteessa kun taisteleminen tai pakeneminen ei enää ole mahdollista. Tuo lihas vaikuttaa koko kehon ryhtiin ja on ainoa lihas joka yhdistää ylä- ja alavartalon. Psoas vaikuttaa kaikkeen kehon perustoimintaan: seisomiseen, kävelemiseen ja  lihastasapainoon.

En ollut koskaan aijemmin kuullut tästä lihaksesta joka tuntui olevan todella oleellinen osa kehoani ja trauman purkua. Risto käsitteli lihakset molemmin puolin kehoani ja paljon tunteita vapautuikin niistä. Koin kuinka menin lieviin takaumiin kun lihaksia avattiin. Hengittelin ulos epämääräisiä tunteita joita hoidossa nousi. Tästä käsittelystä en tiennyt mitään etukäteen mutta se oli todella tarpeellinen minulle. Tuntui, että nyt käsiteltiin sellaisia lihaksia joihin ei ennen esimerkiksi Rosen-hoidossa oltu päästy käsiksi.

Olen vapauttanut tunteita kehostani vuosien ajan yin-joogan avulla ja käynyt erilaisissa kehoterapioissa kuten Rosenissa. Uskon, että tämä hoito ei herättänyt kipua eikä tunteita pintaan niin paljon enää juuri sen  takia, että oli tehnyt jo vuosia töitä tunteiden purkamiseksi kehostani. Joinakin kertoina kun olen tehnyt esimerkiksi yin-joogassa juuri lantionalueen venytyksiä olen välillä itkenyt ja välillä raivonnut mielessäni, niin voimakkaita ja karseita tunteita tuolta alueelta on noussut pintaan. Hengittelyn kautta niitä olen sitten syviä lihaskudoksiani venytellen vapauttanut.

Risto käsitteli molemmat lonkakoukistajalihakset perusteellisen tuntuisesti. Välillä venytin jalkaa ja kättä yhtäaikaa jotta lihakset saatiin avattua. Saana hieroi samalla leukojani ja pään aluetta. Minulla  on ollut todella pahoja ongelmia leukalihasten kanssa. Joskus on tuntunut  kuin kaikki jännittyneisyys olisi pakkautunut niihin ja jossain kohtaa vuosia sitten iltaisin kun menin nukkumaan leuat tuntuivat lyövän aivan lukkoon jännityksestä. Tuntui etten saanut niihin mitään otetta, en osannut rentouttaa niitä. Joskus jännitystilat tuntui jopa pelottavan vahvoina. Saana kertoi että leukajumit ja lantiojumit olivat yhteyksissä toisiinsa. Kun molemmat jalat oli käyty läpi Saana aloitti lantionpohjanhieronnan.

Picture

Vasemmalla puolella oli paljon kipeitä jumeja joita Saana paineli auki. ​Hoidossa ei ollut mitään seksuaalista. Tuntuu, että tämä täytyy sanoa erikseen. Tilanne oli kyllä epätavallinen ja tuntui sen takia jossain kohtaa oudolta ymmärrettävästi.  Mutta lopulta lantionpohjanlihakset ovat kuin mitkä tahansa muutkin kehomme lihakset, mutta niihin saa  vain kosketuksen  sisäisesti. Lantionpohjalihakset varastoivat samala tavoin tunteita kuin mikä tahansa muukin kehonosa. Se on vain vaikeammin työstettävissä. Ja de-armouring hoito on paljon muutakin kuin näiden lihasten hoitamista. Se on kokonaisvaltaista tunnepanssarien purkua koko kehosta. Itselläni ongelmakohtia ovat edelleen juuuri esimerkiksi leuat, joihin nyt aijon kiinnittääkin huomiota. Kehoani vapauttamalla teen ison palveluksen itselleni!  Tietoisuuden de-armouringhoidosta soisi leviävän ihmisten ennakkoluuloista huolimatta.  Sen takia itsekin haluan kirjoittaa tästä hoidosta.

Häpeän stigmaa naiseuteen on luonut vahvasti kristinuskosta kulttuuriimme tullut perimä. Vielä suomen uskossa puhuttiin vitun väestä ja naiset siunasivat karjan vitullansa niin että lehmät juoksi navetasta naisen paljaiden haarojen alta. Vitulla tarkoitettiin  luomisvoimaa aloittaa, synnyttää ja kasvattaa. Vittu oli myös arvonimi vahvalle naiselle minkä tytär peri äitinsä kuoltua. Se ei siis ollut häpäisevä ja kiroukseen tarkoitettu halventava sana kuten nykyään. Päinvastoin.  Sanassa oli siunaus.

”Yleisesti tunnetuin tapa käyttää vittuvoimaa oli astumalla taiottavan esineen yli tai nostamalla helmat ylös ja paljastamalla ”voimapaikka” energialla ladattavalle / pahalta suojeltavalle kohteelle kuten kylvettävälle pellolle, istutettaville kasveille, tai vastasyntyneille kotieläimille, kuten vasikoille.”

Nykykulttuurissa nainen on vahvasti seksualisoitu mutta kuitenkin ikäänkuin viety oikeus puhua omista sukuelimistään luonnollisesti. Moni nainen ei edes tiedä mitä sanaa käyttäisi.  Onneksi tämä kaikki on nyt muuttumassa, epämukavuuden ja häpeän tilalle on toivonmukaan tulossa enemmän luonnollisuutta ja avoimuutta.  On aikakin, häpeä on leimannut naisen elämää jo tarpeeksi! Tästä häpeänleimasta on vihdoinkin aika päästä eroon.  Se on osa naisen vapautta. Mikään kehonosa ei ole sellainen jota tarvitsee hävetä. Ei varsinkaan se kaikista pyhin, joka on nautinnon ja elämän lähde.

Suuresta arvostaan huolimatta naisen vagina on tutkimaton alue josta ei puhuta. Moniko tietää missä oma g-piste sijaitsee? Paljonko puhutaan naisen herkimmistä kohdista vaginan sisäpuolella? Ulkoiset sukuelimet, häpyhuulet ja klitoris, on tutummat mutta vagina on monille naisille itselleenkin lähes tutkimatonta aluetta. Se ei ole vain synnytyskanava tai kolo johon ”mies tulee.” Se on myös nautinnonlähde naiselle ja olennainen osa naisen nautintoa. Naisen on lunastettava takaisin oma ”vittuvoimansa.” ​

Picture

Luonnollista
on täyttymys.

Kuka estää kukkaansa aukeamasta
kivulleen antautumatta
täyttymystä itsessään pidättää.

Lahjaksi annettiin kärsimys,
ei kruunuksi
vaan sydämen syvyyttä valaisemaan

​(runoni vuodelta 2012)

​De-armourig hoito avasi minulle kokonaan uudenlaisen kokemusmaailman kehooni. Niin itsestäänselvät asiat ovat olleet minulle täysin sivuutettuna. Olen ollut siltä osin täysin kulttuurini tuotos. Hoidon jälkeen oloni oli aika pökerryksissä. Paljon tunteita oli laitettu jumiutuneista kohdista liikkeelle ja tiesin, että nyt oli aika antaa itselle lepoa ja antaa lupa itselle tarkkailla itseä rauhassa ja olla omissa oloissa tarpeen mukaan. Kävimme mieheni kanssa hoidon jälkeen vielä ystäväni suosituksesta Jutta Gustafsbergin perustamassa salaattibaarissa syömässä. Annokset oli loistavia ja kaiken kruunuksi Juttakin oli paikalla ja vaihtoi pari sanaa taaperomme kanssa. Energiatankkaus teki hyvää!

Ajoimme takaisin kotiin päin ja purin kokemustani miehelleni automatkalla. Tunsin jo siinä kuinka ajatukset kulki jotenkin todella selkeästi ja sain paljon kirkkaita oivalluksia. Seuraavana päivänä minulla alkoi kuukautiset aivan täytenä yllätyksenä. Oli uusi kuu, ja minulla oli juuri täyden kuun aikana olleet viimeksi kuukautiset joten kierron mukaan niiden ei olisi ”kuulunut” tulla.   Synnytyksestä oli aikaa yli vuosi ja sen jälkeen minulla oli olleet kuukautiset ehkä neljästi. Nyt ne tulivat viidennen kerran ja kahdesti samassa kuussa! Hoito teki tehtävänsä! Jotain lähti vapautumaan isosti kuten jo etukäteen olin sen kokenut! Kuukautiset olivat minulle mahdollisuus suureen irtipäästöön vanhasta.

Uusi kehotietoisuus oli  tullut vanhan tilalle. Monenlaiset jännitykset oli sulaneet pois. Hoito oli todella vaikuttava vaikkakin hyvin lempeällä tavalla. Se oli paljon hellävaraisempi siinä mielessä kuin olin ajatellut että mitään voimakkaita tunteita ei noussut selkeästi esiin vaan muutos oli ikäänkuin hienovaraisemmilla tasoilla. Uskon että siihen vaikutti  mainitsemani aikaisempi keho&tunnetyöskentelyni vahvasti. Minussa on kuitenkin vielä paljon vapautettavia tunteita kehossani joista haluan lempeydellä eroon, joten nyt  kaavailenkin uusinta hoidon varaamista Saanalle.

Picture

Kehoterapiat kuten de-armouring näyttävät meille millainen upea kokonaisuus me olemmekaan kaikkien suojamekanismiemme alla. Kun saamme avata vanhat tunnejumit, uskomukset ja lukot kehostamme uudenlaiset mahdollisuudet voivat avautua eteemme. Tietoisuus omasta kehosta tuon uudenlaisen vapauden myötä on aina yhtä ihmeellinen ja nautittava kokemus.

​Olemme kuin kartta, johon on aikaisempien kokemusten myötä kertynyt jännityksiä ja noita jännityksiä avaamalla saamme käyttöömme aivan upeita alueita itsessämme jälleen. Nuo osat ovat voineet olla hautautuneena monen lukon taakse joskus vuosien ja vuosikymmenien ajan. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myhäistä lähteä tutkimaan ja avaaman noita alueita itsessämme. Alueita joiden olemassaoloa emme ehkä muistaneetkaan mutta jotka kulkevat joka päivä mukanamme tarjoten vapautumiseen mahdollisuuden jos vain haluamme käyttää sen. Oman hoitokokemukseni pohjalta suosittelen lämpimästi de-armouring hoitoa asiantuntevien terapeuttien käsittelyssä.

HUOM! Erityishuomiota on kuitenkin kiinnitettävä tässä hoidossa hoidon tekijään. Älä mene hoitajalle johon et luota 110%. Tässä hoidossa altistaa itsensä myös suurelle haavoittuvaisuudelle ja epäammattimaisen hoitajan käsissä hoito saattaa aiheuttaa jopa traumoja.  

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *