Miten hypnoosi toimii?

03.08.2017 | Uncategorized | 1 Kommentti

Hypnoosi herättää ensimmäiseksi mielikuvan spiraalimaisesta pyörivästä kuviosta silmien edessä, tai heilurina edes takaisin silmien edessä liikuteltavasta kellosta. Mielikuva ei ole kovin kaukana todellisuudesta mutta se mitä hypnoosin tekemisen taakse kätkeytyy, se on tarua ihmeellisempää. Tässä jutussa kerron tapaamisestani hypnotisoijan ja mielenvalmentaja Sanna Koskelan kanssa.

​ Tämä on ensimmäinen juttu blogiyhteistyö-sarjassani jossa esittelen suomalaisten alansa pioneerien toimintaa ja kerron pienyrittäjien autenttisista visioista ja käytännön tekemisestä. Jokainen jutussani esitelty yrittäjä ja menetelmä on tehnyt minuun vaikutuksen. Siksi tahdon esitellä nämä osaajat myös muille.

 

Sanna on lähtenyt seuraamaan intohimoaan ja mielenkiinnon kohteitaan kouluttautumalla monella eri saralla mentaalivalmennuksen suhteen. Sanna on koulutukseltaan viittomakielentulkki. Lisäksi hän on opiskellut kasvatustieteitä, NLP:tä, kehonkieltä ja sanatonta viestintää, mielen toimintaa ja hypnoosia sekä mindfulnessia. Sanna on ensimmäinen ihminen josta kirjoitan virallisen postauksen blogiyhteistyön merkeissä ja olen tästä todella innoissani. Ensinnäkin siksi koska olen saanut tutustua näin mielettömän lahjakkaaseen ja upeaan ihmiseen ja toiseksi, että tämä aihe on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista.

Sanna oli heti ensimmäisestä puhelustamme lähtien kuin vanha ystävä. Olimme heti samalla aallonpituudellla. Odotin hänen tapaamistaan todella mielenkiinnolla. Sanna tuli luokseni tekemään minulle hypnoosin. Tapaamisemme oli vielä lämpimämpi ja avoimempi kuin olin kuvitellut. Osansa on varmasti sillä, että Sanna on vuorovaikutuskouluttaja ja kehonkielen-asiantuntija. Hän ymmärtää sanattoman viestinnän ja osaa lukea ihmisestä enemmän kuin ihminen itse. Hän siis todella tietää koulutuksensakin kautta miten tulla ihmisten kanssa toimeen. Sanna on tehnyt työkseen valmennusta tähän mennessä lähinnä isoille yrityksille. Hän on toiminut mm. työhyvinvoinnin, työyhteisön vuorovaikutuksen ja myynnin edistämisen parissa menestyksekkäästi mutta hänellä on valtavasti annettavaa myös yksilöasiakkaille!

​Sannan kanssa pystyi juttelemaan aiheesta kuin aiheesta. Sannan kanssa puhuminen auttoi oivaltamaan monta asiaa. Harvoin pääsee puhumaan yhtä vapautuneen ihmisen kanssa, ihmisen joka ymmärtää että todellisuutemme ei tarvitse rajautua siihen mitä olemme menneessä kokenut vaan meissä on valtava potentiaali joka vain odottaa vapautumistaan. Mentaalivalmennus on todellinen uuden ajan työ. Ihmisen itsensä voi olla vaikea saada ymmärrystä ja yhteyttä omiin tapoihin ja tottumuksiin mutta mielen valmennuksen avulla pinttyneetkin tavat voidaan muuttaa jopa tunneissa tai ainakin päivissä. Enää ei tarvita vuosikausien prosessointia, irtipäästämistä, käsitttelyä ja terapiaa kun voidaan vaikuttaa syvällä alitajunnassa oleviin uskomuksiin ja muuttaa ne hetkessä.

Picture

Photo by Aziz Acharki on Unsplash

Moniin ”henkisiin” asioihin liittyy tiettyä mystiikkaa mutta hypnoosi on nykyisin jo silkkaa tiedettä. On tultu jo melko pitkälle neurotieteessä kun yritetään ymmärtää ihmisen aivojen toimintaa. Vieläkään ei tiedätä paljoakaan siitä miten ihmisen aivot toimivat mutta jo  paljon enemmän kuin muutama vuosikymmen sitten. Tiede pystyy selittämään jonkinverran nykyään miten hypnoosi toimii ja vaikka ei kaikkea vielä yksityiskohtaisesti pystyttäisikään ymmärtämään se toimii silti!

Hypnoosi vaikuttaa alitajuntaamme. Alitajunta on se mistä suurin osa käytöksestämme, reaktioistamme ja toimintatavoistamme kumpuaa. Olemme hyvin vähän tietoisia siitä miksi usein teemme niinkuin teemme. Riippuvuudet ja muut tavat ovat meissä syvällä. Hypnoosi voi auttaa pääsemään käsiksi tuohon osaan itseämme joka on usein arkitajuntamme ulottumattomissa.

Hyvin usein rajoittuneessa mielessämme kuvittelemme olevamme samaa kuin se mitä meille on tapahtunut, se mitä puemme päällemme, mitä musiikkia kuuntelemme, mitä ammattia harjoitamme tai mitä harrastamme. Olemme ikäänkuin oman historiamme tulos ta se mitä teemme päivittäin. Ja tottakai, osittain se pitääkin paikkansa, mutta siinä ei ole kaikki. Meissä on mahdollisuuksia aivan mihin tahansa keskitämme huomiomme. Siksi on mahdollista, että entisestä alkoholistista tulee huippukirurgi, tai ihminen joka pelkää korkeita paikkoja kouluttautuu lentäjäksi. Alitajunta kätkee meihin rajattomat mahdollisuudet ja omaksi tehtäväksemme jää kaivaa se kaikki potentiaali esille. Alitajunnan voima on aina kiehtonut minua. Unet, intuitio ja luovuus kumpuavat juuri alitajunnasta. Hypnoosin kautta pyritään vaikuttamaan alitajuntaamme joka ohjaa päivittäisiä toimintojamme sitä edes ymmärtämättämme. Hypnoosin avulla saamme nopeammin murrettua nuo rajoitukset pois tieltä jolloin pystymmekin asioihin mihin emme ennen uskoneet tai kyenneet.

Tämä saattaa olla jonkun mielestä jopa pelottavaa. Omasta mielestäni se on vain inspiroivaa! Oman näkymättömän potentiaalin tiedostaminen tuo silmiemme eteen myös sen että olemme 100% vastuussa omasta elämästämme. Emme mahda monille tapahtumille mitään mutta voimme vaikuttaa siihen millaiseksi kasvamme ja kehitymme elämämme aikana. On upeaa ottaa tuo potentiaali käyttöön nykyisen tieteenkin vahvistamin menetelmin. Hypnoosia on jo vuosia käytetty myös mm astma-, ja kipupotilaiden hoidossa sekä rikosten tutkinnassa.

”Hypnoosista voisi sanoa, että siinä on yllättävän pitkälti kyse fysiologiasta ja neurologiasta; avainasemassa on kehon ja mielen kyky rentoutua. Kun ihminen on hyvin rentoutunut, hänen järkeistävä tietoinen mielensä ottaa pienen ”time outin” ja on tällöin vastaanottavaisempi muutoksille.” – Sanna Koskela

​Hypnoosi vie meidät mielen tuolle puolen. Jossain kohtaa Sannan tekemää hypnoosia ajattelin että nyt jos minua pelottaisi päästää irti mielen kontrollista, olisi se hetki. Olen kuitenkin tehnyt vuosia jo töitä vapauttaakseni itseäni mielenkahleista joten hypnoosiin vaipuminen ei pelottanut minua. Kontrollista irtipäästäminen on kuitenkin hypnoosin onnistumisen ehtona. Sannan metodi tehdä hypnoosia poikkesi omista aikaisemmista kokemuksistani aika paljon. Olen aiemmin ollut mm. regressioterapiassa ja suggestoterapiassa jossa molemmissa pääosassa hoitoa on hypnoosin tekeminen. Vaikka näissäkin menin hypnoosiin tilanne oli täysin erilainen. Sannnan tekemä hypnoosi oli kuin ”täsmäisku” hoidettavaan asiaan.

Hypnoosin tekemisessä keskustelulla on tärkeä rooli. Asiat käydään etukäteen läpi, ja se mitä hypnoosilla hoidetaan. Hoitotilanteessa Sanna sanoo käyttävänsä intuitiotaan ja luovansa oikeanlaisen tavan ratkaista asiakkaansa haaste/ongelmakohta. Sanna on auttanut huippu-urheilijoita parantamaan ennätyksiään ja voittamaan kirkkaita mitaleja. Hän on pystynyt auttamaan lapsia ja aikuisia voittamaan pelkojaan. Hän on sparrannut myös ihmisiä työhaastatteluihin, parantamaan työssään myyntituloksia ja ihmisiä saamaan korkeampia virkoja kuin mihin oma ammattipätevyys riittäisi.   Ihmisessä itsessään on jo kaikki ne ihmeet jotka Sanna auttaa taikomaan esiin.

Omassa hypnoosikokemuksessani Sanna hypnotisoi minut tähän hetkeen ja työstimme arvottomuuden kokemusta. Mennyt ja tuleva ikäänkuin menetti merkityksensä. Se mihin voimme elämässämme vaikuttaa on tämä hetki. Niinhän sitä klisesesti sanotaan, mennyttä on turha harmitella kuten myös tulevaa, ainoa mikä merkitsee on nyt. NYT. Kuinka paljon aikaa tuhlaantuukaan hukkaan kun elämme menneessä tai tulevaisuudessa joka ei ehkä koskaan toteudu kuten kuvittelemme tai pelkäämme. Paras hetki vaikuttaa omaan elämäänsä on juuri tämä kuluva hetki. Tälläkin hetkellä tuntuu tarpeettomalta pohtia mennyttä tai tulevaa. Tuntuu kuin asioiden turha mielessä vatvominen olisi jäänyt kokonaan pois.

Hypnoosin jälkeen oloni oli hetken vähän hassu. Hyvällä tavalla. Olin rentoutunut mutta tarkkaavainen samaan aikaan. Hypnoosissa menin todella syvään rentoutumisen tilaan. Aika ja paikka tavallaan katosi hetkeksi. Hypnoosin aikana oli kohta jolloin olin täysin ikäänkuin unen ja valveen rajatilassa. Juuri siinä hetkessä kun ihminen on itseasiassa tarkkaavaisimmillaan ja vastaanottavaisimmillaan. Se on hetki kun mielemme häly ei peitä tietoisuuttamme ja kun olemme eniten yhteydessä alitajuntaamme. Usein olemme siinä tilassa juuri ennen heräämistä. Silloin ainakin itse saankin useimmiten kirkkaimmat oivallukseni.

Rentouttaminen ja hypnotisointi on iso osa Sannan istuntoa mutta ratkaiseva hetki on se kun ihminen on juuri tuossa vastanottavaisessa tilassa ja kun Sanna puheensa kautta syöttää mieleen uudet paremmat uskomukset vanhojen toimimattomien tilalle. Kuulostaa yksinkertaiselta ja helpolta. Sitä se onkin, oikeissa käsissä. Hypnoosi on todella toimiva menetelmä ammattitaitoisen ihmisen tekemänä.

Picture

Photo by Erlend Ekseth on Unsplash

 Toinen ihminen pystyy viemään sinut hypnoosiin jos vain sallit sen. On mahdollista harjoituksen kautta viedä myös itsensä hypnoosiin tiettyjen rentoutusharjoitusten avulla.  Hypnoosi ei ole mahdollista jos itse päätät niin. Ihmisellä on valta omaan mieleensä ja mielen kontrollin avulla ihminen pystyy kyllä blokkaamaan pääsyn allitajuntaan. Hypnoosi on mahdollista vain ihmiselle joka haluaa tulla hypnotisoitavaksi ja joka on vastaanottavainen sille.

”Hypnoosi ei toimi, jos ihminen vastustaa sitä. Suurin haaste monilla on kontrollista luopuminen ja rentoutuminen. Tässä hektisessä maailmassa ihmiset luovat turvaa itselleen kuvittelemalla, että he kontrolloivat asioita, vaikka todellisuudessa ihmisellä on äärimmäisen pieni vaikutusvalta ympärillä tapahtuviin asioihin. Rentoutuminen on toinen haaste, sillä ihmiset menevät niin vauhdilla ja ylikierroksilla arkielämässä, että rentoutuminen on vaikeaa. Ajatuksia on tuhat ja sata mielessä, niin mieltä on vaikea saada rauhoittumaan.” – Sanna Koskela

Hypnoosi on hyvä tehdä ihmisen kanssa johon luottaa. Joillakin ihmisillä on ongelmana se etteivät he luota juuri kehenkään. Silloin on hyvä rakentaa ensin luottamus kuntoon hypnoosin tekijään. Kun tilanne on turvallinen ja on etukäteen sovittu mitä hypnoosin avulla lähdetään purkamaan/työstämään on täysin turvallista antautua ammattitaitoisen ihmisen käsiin. Itse luotan Sannaan 120%. Hän on todellinen ammattilainen ja tietää mitä tekee. Hän tekee kaiken niin kuin puhutaan eikä varmasti sooloile omiaan. Sannalle on tärkeintä se että kokemus tapahtuu 100% asiakkaan ehdoilla ja hänen parhaakseen.

Sanna on loistava työssään siinäkin mielessä, että hän myös pystyy sanoittamaan ja  näkemään asiakkaastaan  asioita enemmän kuin asiakas itse. Hän on hyvin herkkä ja käyttää intuitiotaan istunnossa jotta saadaan esille kaikkein olennaisimmat asiat esiin asiakkaasta. Sain hänen avullaan monta oivallusta omasta toiminnastani. Omasta oppimistavastani lähtien. Sain myös apua lasten kanssa toimimiseen ja  omien tunteideni käsittelyyn. Hän saattoi jopa auttaa isoimmassa kysymyksessä minua ja miestäni parisuhteemme osalta. Sanna on mentalisti parhaimmillaan joka osaa ottaa huomioon ihmisen tilanteen kokonaisvaltaisesti.

Kun haluamme muuttaa vanhoja toimintatapoja, ja uratuneita käsityksiämme se voi olla todella työlästä ja vaikeaa yksin. Uuden tavan oppiminen vaatii toistoja, toistoja, toistoja. Uudenlaisten asioiden tekeminen vaatii taas omien rutiiniemme muuttamista. Tämä kaikki ei ole aivan helppoa ja useimmilla yritys kaatuukin heti alkumetreille. On niin voimakkaita mielihaluja, niin syvälle urautunteita käyttäytymismalleja, niin paljon arjessamme sellaista johon emme välttämättä saa otetta. Mieleen vaikuttava valmennus on oikotie onneen tässä kohtaa. Monesti sanotaan, että jos se tuntuu liian hyvältä, se on sitä. Tällä sanonnalla pyritään jarruttelemaan liikaa innostumista ja pitämään jalat maassa asioiden suhteen. Mentaalivalmennus ja hypnoosi on tässä kuitenkin poikkeus. Se tuntuu todella uskomattomalta ja toimivalta ja se myös on sitä!

Asian vaativuudesta riippuen on hyvä varata yksi tai useampi istunto. Syvälle juurtuneiden pelkojen poistamiseen voidaan tarvita useampi valmennuskerta. Sanna tekee minulle vielä tänä kesänä hypnoosin jossa käsitellään erästä elämääni voimakkaasti vaikuttavaa pelkoa. Otamme siihen 2-3 käsittelykertaa ja kerron sen tuloksista lisää  myöhemmin.

Sanna Koskela on koulutettu vuorovaikutusvalmentaja, Licensed Hypnotherapeutic Specialist, mielen valmentaja ja viittomakielen tulkki. Voit varata häneltä henkilökohtaisen ajan mielen työstämiseen hypnoosin avulla tai palkata hänet valmentajaksi yrityksellesi edistämään esimerkiksi työntekijöidesi vuorovaikutus- tai myyntitaitoja. Sanna liikkuu ympäri Suomea yritysvalmennusten mukaan ja ottaa henkilöasiakkaita vastaan  sovitusti Kouvolassa ja pääkaupunkiseudulla.

Valmennus Mielessä kotisivut ja valmennusten hinnasto täällä https://www.valmennusmielessa.fi/
Sannaan saat yhteyden puhelimitse numerosta 044 – 301 9231
tai sähköpostitse sanna.koskela@valmennusmielessa.fi
Sannan sivut löytyvät Facebookista nimellä: Valmennus Mielessä Oy

1 Kommentti

  1. Vilge

    Puhuit tekstissäsi vastuusta. Tässä oma ajatukseni aiheesta. Valtaosa uskaltaa olla eriä mieltä kuin minä. Heidän totuus muttei minun.

    Et ole vapaa, jos vapaus tuo sinulle vastuun. Et ole voimakas, jos olet vastuussa voimastasi. Sinua ei ole olemassa, jos yksilöllisyytesi tuo sinulle henkilökohtaisen vastuun.

    Vastuu kuuluu niin jyrkästi käyttäytymiseemme. Se on pohja jonka varaan toimimme. Vastuuseen uskomattomuus eristää muista ihmisistä.

    Vastaa

Trackbacks/Pingbacks-linkit

  1. Theta-healing - Kultainen sulka - […] ihminen pystyy oivaltamaan asioita mihin ei päivätajunnassa pystyisi. Tähän perustuu myös hypnoosin […]

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *