Sain inspiraation tähän jäätelöpostaukseen kahdelta ihmiseltä. Toinen on vegaani personal trainer jonka löydät facebookista nimellä Herkkutrikoissa. Hänen Instagram tililtä bongasin kirsikkabanaanijäätelö-ohjeen jo pari vuotta sitten ekaan kokeiluun. Tämän blogin sisältämä ohje on kuitenkin oma variaationi ja tähän tulee muutakin kuin kirsikkaa ja banaania toisin kuin Herkkutrikoon ohjeessa. Hänellä on aivan mielettömän ihania kuvia ja ohjeita kannattaa seurata!
Toinen ihminen joka inspiroi minua kotona jäätelön tekemiseen oli hyvinvointiyrittäjä Anu Kankarjärvi jonka keittokirjassa Herkkupajan herkkureseptit (e-kirja) on ihania ohjeita maidottomien, sokerittomien ja gluteenittomien ruokien tekemiseen. Anun kirjassa on myös kolme eri ohjetta jäätelön tekemiseen. Kirjassa on paljon ihania ohjeita suolaisiin ja makeisiin ruokiin. Voit hankkia Anun kirjan täältä (saat kirjan pienellä alella koodilla HERKUT).
Tätä tämän postauksen jäätelöohjetta et kuitenkaan löydä Anun kirjasta.
Se on alunperin Herkkutrikoon inspiroima ja omasta hatustani vedetty. Jaan sen teille nyt tässä.
Tarvitset tähän jäätelöön kirsikoita, banaania, mustaherukkaa, kookoskermaa, hunajaa ja kauramaitoa. Tämä jäätelö on täysin vegaaninen ja sopii siis monenlaiseen ruokavalioon. Omasta mielestäni tässä jäätelössä parasta on se, että herkuttelun jälkeen on edelleen hyvä olo! Jäätelö tehdään niin terveellisistä aineksista että se ei aiheuta sokeripiikkejä tai ähkyä. Kun ruoka on terveellistä syömisen jälkeen on hyvä tai jopa loistava olo! Tuntuu kuin tämä herkku virkistäisi monella tasolla.
Me teimme annoksen viisi henkiselle perheellemme sopivaksi mutta sovella ohjetta tarpeidesi mukaan.
Sorbettiunelma
400g kirsikoita3 banaania
pari desiä mustaherukoita
purkillinen kookoskermaa
pari desiä kauramaitoa
Makeutuksena voit käyttää agavesiirppia tai kookossokeria
(tai hunajaa jolloin jäätelö ei ole enää täysin vegaaninen kylläkään)
Aloita tämän herkun tekeminen siis niin, että laitat banaanit, mustaherukat ja kirsikat pakkaseen reilu kahta tuntia ennen valmistusta. Kun aloitat jäätelön tekemisen ota juuri sopivasti pakastuneet hedelmät ja marjat pakkasesta. Kuori banaani ja poista kivet kirsikoista. Kivet voi poistaa myös ennen pakastamista mutta pakastamisen jälkeen kirsikat ovat sopivan kohmeisia jolloin kivien poistaminen on myös helppoa, siistiä ja kätevää.
Kun kivet on poistettu heitä kaikki ainekset blenderiin. Lisää joukkoon kookoskerma, kauramaito ja makeutus. Jos tykkäät kirpeydestä niin tilkka sitruunamehua sopii myös sekaan. Pyöräytä kone käyntiin. Sekoita sopivaksi ja huolehdi että makeutusaineet sekoittuu tasaisesti joukkoon. Kun aineet on sekoitettu voit pakastaa sen halutessasi. Varsinkin jos tulos on enemmän pirtelö kuin jäätelö voit kaataa sen muotteihin ja pakastaa. Tässä toimisi hyvin sellaiset jäätelömuotit joissa tikut kiinni mutta meillä ei niitä ollut joten kaadettiin muffinsivuokiin ja kulhoihin.
Annoksen voi nauttia suoraan pakastetusta astista tai sen voi kipata lautaselle ja koristella. Parasta herkkua kesällä ja eikun helteitä odottelemaan!
Lisäksi kirjassa on upeita ohjeita terveellisiin leivonnaisiin ja suolaisiin herkkuihin.
Kaikki kirjan ohjeet ovat gluteenittomia, maidottomia ja ilman valkoista sokeria.
Voit ostaa kirjan klikkaamalla tästä. Saat sen 5% alennuksella koodilla HERKUT .
Osta Herkkupajan herkkureseptit e-kirja verkkokaupasta https://holvi.com/shop/AurinkoinenOlo/.
0 kommenttia