Joulun pyhät unet

24.12.2017 | Unet | 0 Kommenttia

Kuulin ensimmäisen kerran ehkä kuusi vuotta sitten joulun ajan pyhistä öistä ja niiden aikana nähdyistä tulevaa vuotta ennustavista  unista. Ensimmäinen pyhä yö on 24.-25.12 eli jouluaaton ja joulupäivän välinen yö. Silloin voi nähdä tulevalle tammikuulle enteitä omaan elämäänsä ja siitä eteenpäin uniaan seuraamalla voi saada vinkkiä tulevan vuoden tapahtumista omassa elämässään. Jokainen yö kuvastaa yhtä kuukautta. Olen itse nähnyt hämmästyttävän tarkasti omaa tulevaa vuottani ennustavia unia näiden pyhien öiden unissa.

Tänäkin jouluna aion kirjoittaa ylös uniani tulevina öinä. Joinakin jouluina en ole kirjannut koko vuotta, saa nähdä onnistuuko tänäkään vuonna mutta ensimmäiset kuukaudet tulee ainakin yleensä kirjattua tarkemmin. Tulevat unet ovat todella mielenkiintoisia ja myös jännittäviä. Joinakin kuukausina näkemäni unet ovat kuvanneet hämmästyttävän tarkasti elävän elämän tapahtumia. Yhtenä vuonna (joulu 2012)  näin toukokuulle unen missä olin mm. Hakaniemessä silinterihattu päässä ja tyylikkäät vaatteet päällä. Kerroin unessa ystävilleni, että vaatteet ovat suomessa käsintehty.

Olin unohtanut koko unen kun tajusin myöhemmin, että juuri toukokuussa tutustuin Remake eko-ompelimon väkeen jonka työhuone ja myymälä sijaitsee Hakaniemessä (Remaken nyk. sijainti on Töölössä- arkadinkatu 31.) He tekevät vaatteita kierrätystekniikalla. Ompelimon perustaja, Paula Malleus on nykyään ollut esillä myös näyttävien Linnan juhliin suunnittelemiensa pukujen ansiosta. Ja on takuu varmaa että hänestä tullaan kulemaan koko ajan enemän ja enemmän kun ihmiset valveutuvat ekomuodin pariin yhä enemmän. Tein tuona kesänä, 2013,  yhteistyötä Remakessa ollen itsekin hiukan aikaa harjoittelemassa ompelutaitoja siellä. Vaikka en saanutkaan itse mitään näkyvää aikaan sillä saralla niin tutustuin hienoon juttuun ja lahjakkaisiin upeisiin ihmisiin joiden matkaa ilolla nykyisin seuraan.

DSC_0229

Vuonna 2013 jouluna näin unia  mieheni tapaamisesta, jopa hänen kautta elämääni tulevista uusista ihmisistä.  Näin unta myös hämmästyttävän tarkasti asuinpaikasta jossa mieheni asui ja johon myöhemmin itsekin muutin. Näin tiet, pihat ja talot.  Unessani kaivoimme rivitalon takapihalta yhdessä aarretta. Aarretta ei maan alta löytynyt mutta kasa elämäntaito-oppaita kyllä. Jälkeenpäin ajateltuna tuo oli hyvin kuvaavaa, koska olemme oppineet valtavasti erityisesti itsestämme yhdessä. Nuo kuvat joita näin silloin olivat kaikkein yksityskohtaisimpia pyhien öiden unista koko seuraavan vuoden osalle mitä olen nähnyt.

Viime jouluna näin viimeisimmäksi unta jossa muutin luokkahuoneeseen. Lattiassa oli upea mandalakuvio ja ovi johti keittiöstäni luokkahuoneeseen. Uni toteutui nyt marraskuussa kun muutin entiseen juuri remontoituun koulurakennukseen ja tämä oma huoneistoni on ollut aikaisemmin luokkahuone. Jälleen kerran olin unohtanut kokonaan tuon uneni kunnes muuton yhteydessä satuin lukemaan vanhaa päiväkirja johon sen olin ylös kirjoittanut. Hämmästyin aika paljon jälleen miten se toteutui niinkin yks yhteen.

DSC_0524

Pyhinä öinä olen nähnyt myös unia joiden viesti on ollut psykologisempi ja kuvannut enemmänkin omaa henkistä matkaani kuin konkreettisia tapahtumia erilaisin tarinoin. Joitain uniani en ole ymmärtänyt juuri ollenkaan ja toiset eivät ole toteutuneet lähimainkaan. Esimerkiksi yhtenä vuonna näin unta että teen seuraavana kesänä shamanismista ja noituudesta kertovaa dokumenttia Vesa-Matti Loirin kanssa. Vielä en ole päässyt toteuttamaan tuota mutta mistäpä sitä koskaan tulevasta tietää… 😉

Jos haluat tutustua pyhien öiden uniin varaa itsellesi sängyn viereen kynä ja muistivihko johon kirjoitat unet ylös heti aamulla herättyäsi.
24.12 nähty uni kuvaa tammikuuta 2018
25.12. nähty uni kuvaa helmikuuta 2018
26.12. nähty uni kuvaa maaliksuuta  2018 ja niin edelleen.
Voit tulla pohtimaan ja jakamaan näitä näkemiäsi unia perustamaani ja ylläpitämääni Uniryhmään facebookissa. Saatat yllättyä ensi vuonna miten unesi onnistuivat kuvaamaan tulevan vuoden tapahtumia ja teet tästä itsellesi tulevina jouluina tradition jos se ei jo ole sellainen. Näin kävi itsellenikin.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *