Korianteri on superyrtti

Aina ajoittain minulle tulee tiettyjä mielihaluja ruoan suhteen.  Silloin tiedän aina, että keho kaipaa jotain tiettyä ainesosaa jota juuri kyseisestä ruoasta saa. On eri asia olla koukussa sokeriin ja kaivata makeaa, se on riippuvuus, mutta kun opimme kuuntelemaan kehomme viestejä irti riippuvuuksista se kertoo  mitä se tarvitsee kun vain osaamme kuunnella.

Jossain vaiheessa minulla oli avokadoihin iso rakkaussuhde. Avokadoa saattoi mennä useampi päivässä, ruisleivän päällä ja sellaisenaan. Sen lisäksi söin vielä avokadoöljyä raakana. Avokadostahan sanotaan sen olevan yksi terveellisimmistä hedelmistä. Se sisältää valtavan määrän hyviä rasvoja ja vitamiineja, kuitua ja proteiinia. Se sisältää myös paljon vähemmän sokeria kuin muut hedelmät. Jostain syystä kehoni halusi tankata avokadon avulla itseään tarvitsemista vitamiineista ja muista parisen vuotta.  Kun tulin raskaaksi mielihalu siirtyi porkkanoihin. Saatoin syödä raakoja porkkanoita 6-8 päivässä ja sen lisäksi mehustin porkkanoita mehukoneella. Porkkananhimo oli lähes kyltymätön. Heh! Raskauden loputtua porkkanakausi meni ohi.

Nyt minulla on jo pidempään kestänyt korianterikausi menossa. Tätä on kestänyt nyt noin vuoden verran. Mikään määrä korianteria ruuassa tai leivän päällä ei tunnu olevan tarpeeksi. Syön sitä raakana ja lämpimissä ruoissa. Korianterin tuoksu on mielestäni huumaavan ihana enkä ymmärrä niitä jotka eivät syö korianteria koska se maistuu ”saippualta.”  Itse taas rakastan sitä makua! Tänään ajattelin selvittää mitä terveysvaikutuksia korianterilla sanotaan olevan ja löysin todella mielenkiintoista tietoa! Haluankin jakaa sen teille tässä. Se on oikea superyrtti.

korianteri.jpg

Rivitalomme takapihalla on kaksi pientä  kasvimaata. Koska kevät oli  säiden puolesta hyvin kylmä ja epävarma niin kylvöt jäivät tekemättä. Niinpä meillä kasvaa nyt toisessa laatikossa yrttejä & salaattia, mitkä on suoraan kaupasta ostettuja ja ruukusta suoraan maahan istutettuja, sekä toisessa laatikossa siemenestä kasvatettuja auringonkukkia. Syksymmällä saamme sitten nauttia kukkivasta mini auringonkukkapellosta takapihallamme.

Korianterit jotka olen ruukusta istuttanut suoraan multaan ovat kasvaneet tuuheiksi pensaiksi ja niistä riittää satoa  korianterin himooni! Taas aamupalalla taitoin kaksi isoa nippua korianteria jotka laitoin suoraan leivän päälle voin, kurkun, kermaviilin ja lisäaineettoman ja vain luonnollisia aineita sisältävän grillimausteen kera. (Löytyy Kanelimamman valikoimista.)  NAM! Korianteri sopii mielestäni myös erityisen hyvin katkarapupastaan

Korianteri on yksi vanhimmista mausteista

Korianteri on porkkanan sukulaiskasvi ja sitä on käytetty jo tuhansia vuosia  mausteena. Sen ihmeellisistä hyödyistä mitään tietämättä sitä on nyt tullut syötyä lukemattomia ruukullisia.  Ilmeisesti kehoni todella kaipaa jotain mitä saa juuri korianterista. Yksi syy voi olla siinä, nyt kun alon lukea mihin kaikkeen sen sanotaan vaikuttavan, että imetän ja sen sanotaan lisäävän maidontuotantoa. Sitä suositellaan esimerkiksi juuri synnyttäneille maidontuotannon lisäämiseen. Tätäkään en osannut edes arvata!

Korianterin sanotaan myös puhdistavan elimistöstä raskasmetalleja. Se poistaa tulehdusta kehosta ja sitä käytetään esimerkiksi reuman ja niveltulehdusten kipujen lievittämiseen. Korianterissa sanotaan olevan kipua lievittäviä ainesosia joten se auttaa myös esimerkiksi kuukautisten aikaan lievittämään alavatsakipuja. Siinä on rautaa joten se on erittäin hyvä anemiaan. Korianteri laskee kolesterolia, lisää ruokahalua ja parantaa sieni-infektioita. Korianterissa on runsaasti mm. A-, C-, ja K-vitamiinia ja jo pieni määrä korianteria tyydyttää päivän A-, ja K-vitamiinin tarpeen.  Se tutkitusti myös rauhoittaa mieltä. Melkoinen superyrtti siis!!!

5 korianterin tutkittua terveyshyötyä

1. Korkea rautapitoisuus torjuu anemiaa
2. Alentaa kolesterolia
3. Auttaa kehoa puhdistumaan raskasmetalleista
​4.Mielialaa rauhoittava vaikutus
5. Tulehdusta poistava vaikutus
​Lähteet: Medical News Today & Global Healing Center

Näitä kaikkia terveyshyötyjä lukiessani ei voi kuin todeta, että kyllä keho on viisas! Kun opimme kuuntelemaan sen viestejä ja syömään sitä terveellistä ruokaa mitä keho kulloinkin tuntuu kaipaavaan se voi auttaa meitä monin tavoin.

Lue myös:Luonnon oma ”mobilat” lievittää lihaskipuja parissa minuutissa 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *