Lomamäen Lemmikkipuisto Inkoossa on kotieläinpihojen helmi

Kävimme kesän viimeisellä lomaretkellä ihanalla kotieläinpihalla jollaista ei Suomesta uskoisi edes löytävänsä. Jos joku muukin haluaa kokea tuon ihanuuden vielä tänä kesänä niin se on auki enää vain elokuun ajan. Tuota monipuolista kotieläinpihaa pitää aivan hurmaava pariskunta jotka todella nauttivat elämäntyöstään. Ainakin asiakkaalle välittyy kuva, että tässä ei ole kyse vain työstä vaan kutsumuksesta ja elämäntavasta.

lomamkai22

Sainkin kuulla, että alunperin harrastuksesta liikkeelle lähtenyt eläintenpito on kasvanut vuosien aikana näihin puitteisiin. Eläimiä alkoi kertyä hoitoon kun päiväkodissa talvikauden olleet eläimet tarvitsivat kesälomiksi hoitajia. Lomamäen lemmikkipuiston omistajat pitivät näitä päiväkodin lemmikkejä hoidossa ja  lemmikkipuisto kehkeytyi pikkuhiljaa luonnostaan tuon seurauksena vuosien aikana heidän kotiinsa.

lomamaki5

Lomamäen lemmikkipuisto on ihan oma maailmansa Inkoon maaseudulla. Se sijaitsee pienen hiekkatien päässä täysin omassa rauhassaan ja kun parkkipaikalta kulkee sisään lemmikkipuiston alueelle niin ainakin itselle tuli sellainen olo ettemme ole enää Suomessa vaan tulimme johonkin aivan omanlaiseen maahan. Koko pihapiiri oli täynnä satua ja mielikuvitusta.

lomamaki8

lomamaki77

Lomamäen lemmikkipuistoa on pidetty ja rakennettu pikkuhiljaa jo 20 vuoden ajan mutta itse kuulin siitä muutama vuosi sitten ja kun näin kuvia paikasta niin ajattelin, että tuonne täytyy heti päästä. Tämä olikin nyt toinen visiitti paikan päälle.

lomamaki

Ensimmäiseksi kävimme katsomassa piiikkisika Totoa. Hän on vanhuuttaan kuuroutunut ja sokeutunut joten meitä pyydettiin olemaan tekemättä äkkinäisiä liikkeitä sen lähellä jottei Toto turhaan pelästyisi. Useat eläimet ovat olleet Lomamäen Lemmikkipuistossa jo parinkymmenen vuoden ajan kuten tämä upea maakilpikonna joka oli poikani lemppari alueen eläimistä. Se kulki alueella vapaana ja liikkui yllättävänkin ripeästi. Se tuli yllättäen vastaan milloin missäkin tutkimusretkillään.

lomamaki4
Monet eläimet liikkuvat vapaana alueella ja ne tulevat tervehtimään ruoan toivossa. Tämäkin söpö musta lammas teki lasten kanssa tuttavutta heti alueelle saapuessamme.
Saimme portilta kupilliset siemeniä mukaan ja niitä oli lupa syöttää kaikille eläimille.

lomamakilammas1

Possujen, kilien, kalkkunoiden, minihevosten, aasin, muulin, erilaisten lintujen, koirien, pesukarhujen, rotan, liskojen, chinchillan, maaoravan, mangustien, maakilpikonnan ja monien muiden ihmeellisten otusten lisäksi pääsimme lähietäisyydeltä näkemään myös ketut mitä kovasti odotinkin.

lomamki11

Toinen, valkoinen, on pelastettu kettutarhalta. Kettutarhojen vastustaminen on lemmikkipuiston omistajien sydämen asia. Tämän ihanan ketun ulkonäkö ei sopinut turkiksiin vaan se oli tarhalla ”roskaa.” Eri väristen silmiensä ja vääntyneiden tassujensa takia se ei kuulemma sopinut kettukaulukseksi. Niinpä paikan omistaja pelasti sen hoiviinsa.

lomamaki11

Tämä kuva on otettu muutama vuosi sitten ensimmäiseltä vierailultani Lomamäen Lemmikkipuistoon. Tänä kesänä yleisöä ei päästetty eläintenhäkkeihin koronarajoitusten vuoksi.

Toinen kettu, punakettu, oli menettänyt emonsa ja jäänyt pentuna orvoksi. Emo oli jäänyt auton alle ja oli pelastettu tien vierestä sisaruksensa kanssa. Tästä ketusta tuli kuitenkin liian kesy eikä sitä voitu enää vapauttaa luontoon kuten sisaruksensa. Sillä olisi ollut liian suuri vaara tulla tapetuksi joten se jäi lemmikkipuiston hoiviin. Nyt nämä ketut asuvat kahdestaan isossa metsän keskelle rakennetussa aitauksessa ja ilahduttavat lemmikkipuiston vieraita upealla olemuksellaan. Kettujen aitaukseen pääsee kettuja rapsuttamaan normaalisti, mutta nyt emme harmillisesti päässeet kettuja tai pesukarhuja moikkaamaan lähietäisyydeltä koronarajoitusten vuoksi.

lomamaki88

Pesukarhua pääsee normaalisti rapsuttelemaan häkkiin.

Lapsille riitti tekemistä. Paikalla oli pomppulinna, hiekkalaatikoita, trampoliini ja eläimiä sai silittää, pitää sylissä ja ruokkia.

lomamaki9

lomamaki33

Ulkona kaikki halukkaat saivat myös tutustua käärmeeseen läheltä.  Lapset saivat tutustua käärmeeseen rauhassa. Ensin he uskaltautuivat koskemaan käärmettä ja lopulta pitivät käärmettä vielä kaulallaan. Tämäkin käärme oli jo 20 vuotta vanha.

lomamaki1
Meillä hurahti monta tuntia paikan päällä. Omistajat kertoilivat kaikista eläimistä tarinoita ja niillä oli jokaisella oma historiansa miten ne olivat päätyneet nykyisille omistajilleen. Huomasi, että suhde eläimiin oli tiivis ja lämmin. Ne olivat rakkaita perheenjäseniä jokainen.

Ja sää oli mitä mainioin. Paikalla oli pieni kahvila ja mukava terassi. Tunnelmallinen terassi oli kuin ihana tropiikki.

lomamaki3

Nautimme jäätelöt ja juomat viilentävässä varjossa. Kahviosta voi myös ostaa grillihiiliä ja makkaraa ja grillailla nuotiolla.

Lemmikkipuistossa tunnelma on todella kotoisa, ystävällinen ja mukava. Paikalla sai kiertää rauhassa katselemassa ja ruokkimassa eri eläimiä omaan tahtiin. Lemmikkipuistossa vierailusta jää aina yhtä hyvä mieli. Tämä paikka tulee jatkossakin olemaan kesämme vakio vierailukohde. Vielä kerkeät sinäkin käymään täällä ennen kuin paikka suljetaan taas talveksi.

Lomamäen Lemmikkipuisto sijaitsee Inkoossa.
Auki elokuussa ke-su klo 12-18

Lomamäen lemmikkipuiston kotisivut ja facebook sivut.

Lue myös artikkelini:
Luontoyrittäjä Virpi Ruotsalainen ”Kukaan muu kuin sinä ei voi tehdä unelmiasi todeksi.”
Kanervankukkatee rauhoittaa
Häpeä tukahduttaa rohkeuden juuret
Mökkiloma Serenassa
10 suosituinta blogitekstiäni
Iloa trapetsilla!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *