Mökkiloma Serenassa

04.07.2018 | Lomakohde, Perhe | 3 Kommentit

*Kaupallinen blogiyhteistyö*
Olimme ennen juhannusta porukalla mökkilomalla Serenassa. Juhannuksen säät olivat taas kerran jo edellisvuosiltakin tutut kylmät ja sateiset, mutta se ei juurikaan harmittanut, koska vaikka juhannussäät petti niin Serena pelasti tilanteen. Kaksi kerroksinen iso mökki majoitti hyvin kymmenen henkisen ison seurueemme ja mökiltä oli vain kivenheitto vesipuiston ovelle. Lämpöä riitti vesipuiston tropiikissa sekä mökillä olevassa paljussa  ja saunassa.

DSC_3545
 Saimme majoittua mökissä aivan vesipuiston vieressä. Ennen tätä reissua en edes tiennyt Serenassa olevan mökkejä. Mökit oli täydesti varusteltuja. Mökissä oli sauna, 2 wc:tä, kaksi erillistä makuuhuonetta ja yläkerta jossa mahtui nukkumaan meidän porukan 5 lasta. Astianpesukone, vedenkeitin, leivänpaahdin, astiat ja kaikki muu tarpeellinen  löytyi keittiöstä.

Mökki on vuokraltaan varustelutasoonsa nähden edullinen koska sinne mahtuu vaikka kaksi perhettä jakamaan kulut. Lisäksi vuokran hintaan kuuluu vesipuistoliput kaikille  majoittujille molemmiksi päiviksi (varaa serena.fi)

DSC_3553
Vesipuisto oli tuttu porukan aikuisille lähinnä lapsuudesta. Itselläkin vime käynnistä hurahtanut jonkin verran aikaa. Meitä oli nyt mukana 3 aikuista ja 7 lasta. Lapset iältään taaperosta esiteineihin. Kukaan lapsista ei ollut vielä koskaan käynyt Serenassa, mutta tämän reissun jälkeen taatusti mennään  uudestaan vielä monta kertaa.
DSC_3697
Serena on pohjoismaiden suurin sisävesipuisto ja hauskaa siellä riitti taaperoista aikuisiin. Sisällä on useita erilaisia ja eritasoisia liukumäkiä,  taaperoista  uimataitoisille hurjapäille. Oma suosikkini oli black hole. Oli erikoinen tunne kun laski vahdilla alaspäin pimeässä tunnelissa. Tunneli oli pieniä satunnaisia valonpilkahduksia ukuunottamatta täysin pimeä. Se oli niin hauska, että sitä piti testata monta kertaa peräkkäin.  Sisätiloissa riittää paljon tekemistä pariksikin päiväksi mutta ulkoaltaat tuo paljon lisää koettavaa näin kesäaikaan.
Meitä tässä kuitenkin rajoitti kylmät  ilmat joten ulkoaltailla ei hirveän kauaa pystynyt palella ja itseltäni jäi lähes kaikki ulkona sijaitsevat huvitukset kokematta. Lapset kuitenkin tunnetusti kestävät hauskapidon varjolla kylmää paremmin ja he pulikoivatkin ulkona jonkin verran vesisateesta huolimatta. Erityisesti liaanin avulla altaaseen hyppiminen oli heidän suosikkinsa. Kun ulkona tuli kylmä pääsi sisälle taas lämmittelemään!
serena
Serenassa on erilaisten liukumäkien lisäksi paljon erilaisia altaita ja vesiputouksia. Alueella on myös spa- ja saunaosasto. Serenassa voi syödä omia eväitä niille tarkoituteuilla paikoilla tai ostaa ruokaa ravintolasta. Meillä oli omia eväitä ja lisäksi söimme myös Serenan omassa  ravintolassa. Taaperolle maistui lihapullat ja perunamuusi ja isommille lapsille hampurilaiset.
seren7
Serenan loma oli ehdottomasti meidän juhannuksen pelastus koska saatiin nauttia sisävesipuiston trooppisesta lämmöstä ja mökillä olleessa paljussa ei haitannut helliä itseään lämpimässä kylvyssä vesisateessakaan. Itseasiassa kaatosateessa oli erittäin ihanaa nauttia neljänkymmenen asteen vedestä ja välillä noustiin kuumuudesta vilvoittelemaan sateeseen. Palju oli ehtinyt lämmetä yllättävän kuumaksi siihen mennessä kun lapset olivat saunoneet ja kylpeneet tarpeeksi ja saatu nukkumaan.
Ilta venähti pitkään kun  me aikuisetkin päästiin rentoutumaan. Odotus kuitenkin  palkittiin. En tiedä miltä kuulostaa kaatosateessa kylpeminen mutta olo oli kuin kuumilla lähteillä ja rentoutuminen päivän päätteeksi täydellistä.
serena2
serena3
DSC_3487
DSC_3499Pieni sähkökatko toi illalla  mökkielämään autenttista tunnelmaa kun ukkosmyrsky vyöryi yli ja sähköt pimeni hetkeksi. Serenan henkilökunta toi heti kynttilöitä ja niiden valossa oli takan lämmössä mukava tunnelmoida ja jutustella. Uni maittoi ihanan päivän jälkeen hyvin.
Vaikka mökki sijaitsi aivan vesipuistn vieressä se oli kuitenkin hyvin rauhallisella paikalla ja siellä pääsi aitoon mökkitunnelmaan.
DSC_3562
Serenassa on useampi iso mökki joihin mahtuu helposti vaikka kaksikin perhettä majoittumaan. Olin yllättynyt mökkimme koosta! Meidän isolle porukalle riitti kaikki sängytkin eikä vuodesohvaa tarvinnut levittää  koska ekaluokkalaiset tytöt halusivat nukkua yhden hengen sängyssä vierekkäin.
DSC_3463
Mökissä oli takka jossa paistoimme paljussa kylpemisen  jälkeen makkaraa. Terassilla olisi ollut myös grilli mutta kolean sään takia  takka sisätiloissa houkutti tällä kertaa enemmän. Palju kuuluu maksullisiin lisävarusteisiin mutta mökissä oli myös sauna joten kylpemään mökissä pääsee aina joka tapauksessa.
Seuraavana päivänä heti vesipuiston aukeamisen jälkeen menimme taas pulikoimaan. Iltaan mennessä kaksi kokonaista päivää vesiliukumäissä alkoi tuntua jo koko porukassa. Altaasta toiseen hyppiminen oli tehnyt tehtävänsä.
DSC_3646
DSC_3723.JPGOli harvinaista nähdä miten niin yleensä loputtoman energisen lapsiporukan virrat oli kulutettu loppuun kahden päivän vesipuistoilun jälkeen. Yksi vesipeto ei kuitenkaan saanut vielä tästäkään määrästä vesleikkejä tarpeekseen. Muut lähtivät kotiin sulkemisajan koittaessa väsynein ja onnellisin mielin mutta taapero olisi halunnut jäädä vielä altaaseen eikä  itkuilta lähtiessä vältytty.
DSC_3669
Meidän porukka rakastaa pulikoimista ja Serena tarjoaa vesileikkeihin monipuoliset mahdollisuudet. Tämä oli itselle aivan poikkeuksellista juhannuksen viettoa, koska viimeisimpien juhannusten  traditioihiminne on  kuulunut joka vuosi  laiturin nokassa onkiminen pipo päässä. Nyt ei tarvinnut palella. Mökki ja palju toi suomalaista tunnelmaa ja trooppisen lämmin vesipuisto erilaista eksotiikkaa.
Puitteet oli todella  kohdallaan ja koko porukka oli erittäin tyytyväinen tähän ihanaan lomaan. Itse antaisin tälle reissulle arvosanaksi täyden kympin, koska Serena pelasti juhannuksemme. Jos tätä lomaa ei olisi ollut, olisi varmasti enemmän harmittanut istua juhannuksena vesisateessa kotona sisätiloissa. Nyt loput juhannuspäivät sujui leppoisasti sadepäivistäkin nauttien. Hyvinkin mahdollista, että Serenasta tulee joka vuotinen uusi juhannustraditio. Kiitos Serena!

Kesäinen vesihuvipuisto Serena muuntautuu talveksi myös laskettelukeskukseksi. Mökit ovat vuokralla myös talviaikaan. Vesipuistoilun ja laskettelun voi yhdistää mökkilomaan siis myös talvella. Vesipuistoliput kuuluvat mökkivuokraan. Tutustu lisää ja varaa lomasi serena.fi

3 Kommentit

  1. NelliL

    Hauskoja kuvia. Itse en ole koskaan ollut Serenassa. Nuo vesipuistot ei ole koskaan oikein houkuttaneet vaikka muutamissa on tullut käytyä.

    Vastaa
  2. Annukka // Ikkunalla

    Olen joskus vuosia sitten käynyt Serenassa, mutta tuollainen mökkiloma kuitenkin ihan Helsingin vieressä voisi ollakin kivaa vaihtelua.

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *