Olet ajasta vapaa

04.08.2017 | Tietoisuus | 0 Kommenttia

Menneisyys ei määrittele sinua, ei myöskään tämä hetki. Mitä tahansa käytkään läpi se on vain väliaikaista. Kun olet valmis päästämään irti, sykli vaihtuu. Tämä hetki on vain hetki muiden joukossa. Jos et anna sen määritellä sinua, se ei määrittele sinua. Sinulla on vapaa tulevaisuus, toteuttaa itsestäsi mitä tahansa puolia.

Salli itsesi mennä läpi tämän hetkisten vaikeiden tunteiden jotta voit tulevaisuudessa yhä moninaisemmissa aspekteissa vapautua todelliseen olemukseesi. Täysin, rajoituksetta, ilman määritteitä ja estoja. Sinulla on oikeus ja mahdollisuus tähän. Siihen ei tarvita muiden lupia. Kukaan ei voi estää sitä. Sinussa on luonnonvoima. Mitä syvemmällä tasolla vapaudut ja antaudut tosimmille tunteillesi, tosimmalle olemuksellesi sen selkeämmäksi tie edessä käy. Huomaat olevasi mahdollisuusksien meri. Mikään vanha ei määritellytkään sinua tai elämääsi. Rehellisyys vie itsesi luo.  Olet tosi, kaikkinesi.

Varjon luoma illuusio

Tunteissa pätee sama kuin valon ja varjon fysiikassa. Mitä lähempänä valo (aurinko) on sen suurempi on varjokin. Näin käy myös tunneprosessissa. Mitä lähempänä on tieotisuuden valo, sen suuremmalta tunteen varjo tuntuu. Varjon luova objekti on koko ajan yhtä suuri, sen koko ei muutu. Vain valonlähteen paikka suhteessa asiaan saa varjon koon muuttumaan.

Mietitäänpä tätä hetki omien tunteidemme kanssa. Mitä tietoisemmaksi olemme tulossa sisimmässämme lymyävästä vaikeasta tunteesta sen suuremmalta ja vahvemmalta se meissä tuntuu. ​Vaikeat tunteet eivät tosiasiassa välttämättä ole ollenkaan niin vaikeita kuin ne antavat ymmärtää. Ja yleensä tunteista tekee vaikeampaa niiden vastustaminen. Pudota vastutus ja katso minkäkokoinen mörkö varjossasi luuraa. Raskaan tunteen varjo on aina uhkaava. Sitä ei voi kieltää. Usein se kuitenkin vaikuttaa suuremmalta kuin onkaan. Se saattaa heijastua sieltä sisimmästä seinän kokoisena, valtavan pelottavan uhkaavana jättiläisen varjona ja tosiasiassa kun antaudumme tunteelle varjon takaa paljastuu hiiren kokoinen asia, muutamalla itkulla, syvällä huokauksella irtipäästetty asia. Uskalla kokea tunteesi syvyys niin pääset vapauteen. Vastustus lisää taakkaasi. Riko vastustus. Tunnista varjon luoma vahva illuusio.

Olen käynyt läpi tunteita väkivaltaisesta menneisyydestäni. Takaumat ovat vieneet minua hetkiin jolloin luulin kuolevani, hetkiin joissa aidosi olin kuoleman vaarassa jossa koin tunteita kuin elävässä painajaisessa. Tunteet näistä hetkistä olivat varastoituneet kehooni ja odottivat vapautumista, ulospääsyä minusta.

Tiedän, että mikään tunne ei tapa minua vaikka se kokemisen hetkellä on tuntunut voimaani vahvemmalta. Tiedän, että jokaisen itkun kautta, jokaisen tunteeseen antautumisen hetken kautta olen vapaampi hengittämään, vapaampi ymmärtämään itseäni. vapaampi todellisessa olemuksessani, irti määritteistä ja uskomuksista jotka ennen loivat todellisuuteni ja määrittelivät niin vahvasti sitä kuka olin.

Vaikean tunteen takana on mahdollisuuksien avaruus

​Kun vaikea tunne on pinnassa me helposti vastustamme sitä äärimmilleen. Teemme yleensä MITÄ TAHANSA jotta emme joudu kokemaan sitä. Välttelemme, syyttelemme tai kiukuttelemme. Olen itsekin tehnyt tätä paljon. Koemme ne tunteet niin epäreiluina. Olen oppinut, että vaikea tunne tulee aina sen saman kaavan kautta. Ahdistus nousee, valitsemme joko paeta tai kohdata. Joskus emme tiedosta tekevämme sijaistoimintaa tunteen takia. Mutta mitä tietoisemmaksi tulemme  voimme alkaa itse valita kuinka pitkälle tuon kaavan olemme valmiita viemään. Haluammeko mennä läpi päivässä, tunnissa vai minuutissa. Vai  viikoissa, kuukausissa, vuosissa. Mikään aika ei ole väärä ja kaikki ajat ovat mahdollisia, vain antautumisen määrä merkitsee tunteiden kohtaamisessa. Antaudu tunteelle juuri sen verran kuin koet kulloisellakin hetkellä pystyväsi itseäsi kannattelemaan.

Halusin kirjoittaa tämän tekstin koska nykyään puhutaan paljon manifestaatiosta. Sanan käyttö ja ymmärrys on lisääntynyt laajemmalti, mutta ehkä joskus sen ajatteleminen  aiheuttaa ristiriitaisen olon. Tunteet ovat energiaa jolla manifestoimme tehokkaimmin. Pelkän ajatuksen voimalla harvoin saamme asioita aikaan. Vasta kun tunnemme asiat todellisina, pystymme ikäänkuin aistimaan ja nauttimaan niistä tässä hetkessä kuin ne olisi tosia, asiat konkretisoituvat.

Hyvinvoinnin_bannerit_alehdet_300x250

Jos tämä hetki on vaikea ja sinun on mahdotonta ajatella saati tuntea jotain kaunista ja hyvää muista että vaikean tunteen irtipäästämisen takana piilee mahdollisuuksia toisenlaiseen todellisuuteen. Se mitä tällä hetkellä koet, ei määrittele siis muuta kuin tämän hetkesi. Et voi liimata tunteen päälle toista. Suru ja viha vapautuvat vain hyväksynnällä. Takaa kohoaa kiitollisuus kuin itsestään, hyväksynnän kautta. Anna itsellesi kaikki aika tuntea.  Anna itsellesi lupa tuntea NYT.

​Elämä ei koskaan luvannut meille mitään. Siksi epäreiluuden tunne on sikäli tuulesta temmattu. Minulla ehkä oli omat toiveeni ja odotukseni mutta todellisuus ei lunastanut niitä. Hyväksyntä vapauttaa. On helpottanut tajuta, että kukaan ei ole minulle mitään velkaa ja luon itse oman elämäni. Sillä tavalla, siitä ajatuksesta muistuttamalla itseäni, saan hetkessä voimani takaisin.

Jokainen hetki on arvokas tässä prosessissa. Vaikeiden tunteiden äärelläkin on paljon hyvää. Lapsen naurua, elämän iloa, luonnon kauneutta, pikkulintuja, rapiseva hiekkatie jalkojen alla, aistit auki ja katse suunnattuna taivaaseen, josta saamme toivoa. Mahdollisuuksia on aina rajattomasti. Vaikka emme niiitä aina muista ja näe. Tämä  hetki ei määritä sinua tai minua, ei nyt eikä tulevassa. Tätä hetkeä määrittää vain se mitä tunnemme nyt ja joka hetki on mahdollisuus antautumiseen. Antautuminen tuo helpotuksen.

Lue myös artikkelini:
Epävarmuuden sietäminen on osa kasvua
Rajanveto sallittu
Kenen häpeää kannat?
Miksi herkkä uupuu helpommin?
Uskallatko epäonnistua lapsesi silmissä?

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *