Pää pilvissä, jalat paljasjalkakengissä

Kaupallinen yhteistyö kotifit.fi

Minun on ollut aina hyvin vaikea löytää sopivia kenkiä itselleni. Useastikaan kengät eivät vain tunnu omilta. Tai jos luulenkin löytäväni hyvät kengät, käytössä paljastuu jotain epämukavuuksia. Olen kulkenut paljon huonoissa kengissä, vain koska hyviä on ollut vaikea löytää.

Nuorena kuljin käsin tehdyissä mokkasiineissa. Sellaiset sai tilattua erikseen tehtaalta, mutta ei niitä löytynyt tavallisista kenkäkaupoista. Kuljen paljon myös ilman kenkiä. Useastikin olen tehnyt vaelluksen painava rinkka selässä avojaloin. Monet retket ja vuorille kipuamiset olen mennyt paljain jaloin yksinkertaisesti, koska niin se on ollut mielestäni miellyttävämpää kuin kengät jalassa. Kävelen kesäisin mieluiten ilman kenkiä, mutta tietysti näin talvella siitä tulee täällä pohjolassa haastavampaa.

Onneksi tilanne on nyt osaltani ratkaistu, koska olen jo pari talvea saanut käyttää täydellisesti mulle sopivia ja erittäin hyvältä jalassa tuntuvia kenkiä. Olet ehkä kuullut näistä viime vuosina jo lähes ilmiöksi nousseista jalkineista, nimittäin paljasjalkakengistä. Olen henkilökohtaisesti hyvin iloinen tästä nykyisestä paljasjalkakenkätrendistä! Sen myötä kenkäongelmani ovat täysin poissa.

Nimittäin nyt mulla on ollut jo kaksi talvea aivan täydelliset jalkineet. Reilu vuosi sitten tilasin itselleni Kotifitiltä talvikengät ja sen koommin en ole talvisin juuri muita kenkiä käyttänytkään. Itseasiassa talvisesonkia oikein odottaa, että saa vetää nämä pehmeävuoriset kengät jalkaan. Oli ihanaa kun tuli syksy ja sai taas alkaa käyttämään näitä pumpulinpehmeitä Bareboot-kenkiä. Tuntuu kuin laittaisi lämpimät töppöset jalkaan. Jalat pysyy lämpimänä kovillakin pakkasilla ja omiin silmiini nämä myös näyttää kivoilta! Vihdoinkin mulla on kenkärakkaus.

Lainasin näitä myös kerran ystävälleni jolla kastui omat kengät metsäretkellä ja hän sanoi, että nämä ovat parhaat kengät mitkä hänellä on ikinä ollut jalassa. Olen niin samaa mieltä! Vaikka tämä on kaupallinen yhteistyö niin hehkuttaisin näitä kenkiä muutenkin, ja niin myös teen. Olen suositellut näitä kenkiä useammille ja saanut heiltä kiittävää palautetta tilauksen jälkeen. Juuri eilen sain viestin, että pitkällä kävelyllä kovassa pakkasessa erään ystäväni jalat pysyi lämpiminä Bareboot Harju 2.0 paljasjalkakengissä. Hän oli tilannut kengät vain muutama päivä sitten. Kengät olivat saapuneet nopeasti sillä Kotifit panostaa erityisesti tilausten nopeaan toimitukseen.

Paljasjalkakengillä on oikeasti myös tutkitusti hyviä terveysvaikutuksia. Ne mahdollistavat jalan liikkua ja toimia luonnollisella tavalla. Varpaat saavat levitä vapaasti kengän leveässä lestissä. Se vahvistaa jalkalihaksia ja parantaa sitä kautta myös tasapainoa. Tuntuu todella kuin kävelisi ilman kenkiä, yhtä vapaa tunne jaloissa. Ehkä tämä on ollut juuri se ongelma minulla kenkien kanssa aiemmin. Olen tuntenut, että paljain jaloin kulkeminen tuntuu luonnollisemmalta ja paremmalta. Nyt näissä paljasjalkakengissä, kun tunne on sama, siis kun mikään ei purista, eikä kiristä, eikä lyttää jalkaa luonnottomaan puristukseen, tuntuu kuin jalat oisi päässeet kotiin.

Paljasjalkakengissä myös pohja on joustavampi ja ohuempi, jolloin tuntuma maahan säilyy paremmin. Näissä kengissä jalan kaikki lihakset saavat takaisin tehtävänsä johon ne on tarkoitettu. Jalkalihakset vahvistuvat ja se taas vaikuttaa laajasti koko kehoon, erityisesti kehon asentoon. Olenkin joistain ryhmistä lukenut ihmisten kokemuksista miten esimerkiksi selkäkivut ovat kadonneet paljasjalkakenkien käytön myötä. Näillle kengille kannattaa antaa mahdollisuus, jotta tietää omalla kohdalla onko niiden käytöstä itselle enemmänkin terveyshyötyä.

Paljasjalkakenkiä käytetään aivan normaalien kenkien tapaan. Itse käytän talvisin myös villasukkia kengissä. BareBoot Harju 2.0 kengissä on sisällä myös lämmin tekokarvavuori joten luulisi, että ilman villasukkiakin jalat pysyy lämpiminä.

Oma todellisuus on parempi kun jalassa on hyvät kengät. Suosittelen siis lämpimästi ostamaan omaksi nämä BareBoot Harju 2.0 paljasjalkakengät osoitteesta kotifit.fi ja jalat sekä koko kroppa kiittää.

Kotifitin verkkokaupassa on tällä hetkellä -20% alennus näistä kengistä. Hinta-laatu suhde on jo normaalihinnoissakin aivan loistava, mutta nyt kannattaa tarttua tähän tarjoukseen!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *