Rakkauden tiede

Aloitin käymään rakkausvalmentaja Renja Reenpään kehittämää verkkovalmennusta nimeltään Kaikki rakkaudesta. Lähdin tutustumaan kurssiin melko kevyin ajatuksin mutta ensimmäisestä videosta lähtien nuo ajatukset vaihtuivat isoihin oivalluksiin. Olin heti alussa vaikuttunut siitä millaisella otteella Renja alkoi johdattaa kiperien ja usein niin monimutkaisiksi miellettyjen rakkausasioiden pariin. Renja opettaa kurssin aikana kuinka vaikeaselkoisiin rakkauselämään liittyviin tunteisiin voikin yhtäkkiä saada isosti järkeä. 

Rakkaudesta puhutaan yleensä aina tunteena mutta aivan samoin kuin muihinkin elämämme isoihin teemoihin, rakkauteenkin liittyviin teemoihin vaikuttaa niin paljon monimutkaisempi järjestelemä kuin pelkästään tunneasiana se antaa ymmartää. Mitä ovat tunteet? Mistä ne kumpuavat? Mikä saa meidät ihastumaan ja rakastumaan tietynlaisiin ihmisiin? Olemmeko perillä taustalla vaikuttavista uskomuksistamme ja opituista malleista jotka ohjaavat tunteitamme tiettyyn suuntaan? Näiin asioihin Renja auttaa meitä tutustumaan itsessämme kehittämänsä  verkkokurssin avulla.

Ja kurssilla näihin asioihin on myös todella mahdollista löytää selkeitä vastauksia. Noiden vastausten ja ymmärryksen lisääntymisen kautta koko rakkauselämämme voi muuttua täysin päinvastaiseksi. Jos olemme ennen olleet tyytymättömiä niin nyt on mahdollista löytää oikeat avaimet tyydyttävään rakkauselämään. Kurssilla opit  ymmärtämään mitä se on todellisuudessa itsellesi ja miten sen voi konkreettisesti saavuttaa.

Oikean ihmisen tapaamiseen liittyy paljon odotuksia. Jotta tunnistaisimme henkilön siksi oikeaksi niin tarvitseme siihen tietyn vetovoimaisuuuden tunteen ja jännitteen. Kahden ihmisen kiinnostuksen heräämiseksi toisiinsa tarvitaan tietty vetovoima. Kun koemme intohimoa ja oikeanlaista joskus aivan sokaisevaakin tunnetta ajattelemme, että tuossa se on, juuri se oikea ihminen minulle. Nuo tunteet voivat kuitenkin kertoa niin paljon muutakin. Oikeastaan ne kertovat usein meistä itsestämme enemmän kuin itse tilanteesta. Noiden heräävien tunteiden kautta meidän on mahdollista tutustua itseemme rakkaudessa.

Kaikki rakkaudesta-verkkokurssi auttaa ymmärryksen alkuun tuolla matkalla erityisesti jos rakkauselämä tuottaa nykyisin enemmän vaikeuksia kuin helppouden tunteita.

Rakkaus ja rakastuminen on mielestäni pelkiksi hallitsemattomiksi tunteiksi yksinkertaistettu ja siksi se on niin kovin harhaanjohtava kokonaisuudessaan. Siksi siihen on myös vaikea saada otetta ja se onkin yksi vaikeimmista elämänosa-alueista monilla.

Me kun emme voi välttämättä luottaa pelkkään tunteeseen rakkauden suhteen. Voikin olla että vahvimmat uskomuksemme johdattavat meidät sellaisen ihmisen luokse jonka tunnistamme tutuksi. Ehkä hän muistuttaa olosuhteitamme lapsuudesta, jotka eivät välttämättä kuitenkaan olleet ne optimaalisimmat. Kun elämäämme tulee ihminen joka muistuttaa jostakin meille tutusta, pystymme ymmärtämään tätä henkilöä tai viehätymme jostakin osasta hänessä johon emme saa välttämättä syvempää ymmärrystä. Se ain tuntuu ”oikealta.” Mutta onko tuo kaikki lopulta oikeaa rakkautta meille? Se voi olla täysin eri juttu.

pienibanneri

Renjan kurssin myötä sain todella ison ahaa elämyksen siitä miten rakkauselämäkin on suurelta osin opittujen uskomustemme summa. Jokin osa meissä voi ajatella, että tämän enempää en ansaitse tai muunlaista en osaa. Pahimillaan pyörimme oravanpyörässä rakkauden suhteen. Kumppanin vaihtuessa löydämme  uuden joka tuo  usein eteemme samat teemat jotka olivat haasteena edellisessäkin suhteessa jos emme ole oivaltaneet syvemmin mistä oli kyse.

Alitajuinen osa on useimmiten vallalla rakkaudessa. Jos alitajuinen osamme ei ole linjassa tietoisten toiveidemme kanssa syntyy ristiriita. Todellisuus ei vastaakaan sisimpiä toiveitamme ja tuntuu, että sitä on ikuisesti tuomittu onnettomaan rakkauselämään. Moni tuntee epätoivoa miksi rakkaus tuntuu vievän sokeasti…

Alitajuiset uskomuksemme ja niistä kumpuavat tunteet alkavat muokata rakkauselämäämme aivan alusta asti. Jos meillä on tasapainoiset uskomukset löydämme todennäköisesti terveen ihmissuhteen. Jos meillä on epäterveitä uskomuksia, kuten meillä useimmilla on, terveen ihmissuhteen rakentaminen ei välttämättä ole niin helppoa.

Kaikki rakkaudesta-verkkokurssi tuo aivan uuden tuulahduksen näihin kimurantteihin rakkausasioihin. Renjan lempeällä ja määrätietoisella opastukselle pääsemme tutustumaan omian rakkaususkomustemme maailmaan ja opimme muuntamaan omia uskomuksiamme juuri sellaisiksi jotka todella johdattavat meidän ansaitsemamme rakkauden luokse.

*Tule mukaan nyt! Saat 10% alennuksen koodilla MAIJU10
Ilmoittaudu Kaikki rakkaudesta-verkkovalmennukseen tästä.
Nähdään kurssilla! 🙂

*Affiliate-markkinointiyhteistyö

 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *