Rentouta itsesi oman äänesi avulla

Monille ihmisille musiikki on tärkeä terapeuttinen väline kohdata tunteita ja vaikeita elämäntilanteita. Tutut biisit saattavat tuoda sanoituksillaan ja sävelillään vertaistukea vaikeisiin tilanteisiin. Musiikki elää kauttamme myös ilossa ja koskettavissa hetkissä. Se peilaa rakkautta ja muita elämää suurempia asoita sanatta, niinkuin vain musiikki voi. Meistä jokainen tietää sen kokemuksen. Harva kuitenkaan on tunnistanut oman äänen parantavia kykyjä oman elämänlaadun suhteen. Oikeanlainen äänenkäyttö ja hengitys voivat parhaimmillaan tuoda elämäämme lisäarvoa ja rentoutta.  Jokaisella meistä on ääni ja voimme tulla tutummaksi sen kanssa. Oman äänen käyttö ei koske vain ammattilaulajia tai puhujia vaan ihan jokaista meistä.

Omaan elämääni on nyt tuotu laulu ja oman äänen käytön kehittäminen selkeäksi teemaksi tähän hetkeen. Ensin sain ilon tutustua Enjaan joka tekee loistavaa työtä laulamisen ja esiintymisjännityksen purkamisen parissa. Ja nyt olen saanut tutustua Merja Valveeseen joka on kuin ”äänishamaani.” Hän on tehnyt työtä musiikin ja äänihoitojen parissa jo yli 10 vuotta. Hän on musiikin maisteri joka omien elämän kriisiensä autta on päätynyt myös hoitamaan ihmisiä äänen ja musiikin avulla. Hän onkin työssään todella taitava!

”Göteborgin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan laulaminen vapauttaa endorfiineja ja oksitosiinia. Nämä voimakkaat hormonit auttavat laskemaan tehokkaasti stressitasoa ja levottomuutta.”
– ValveWellness

leo-rivas-micoud-25956

Merjan tapa hoitaa eri instrumenttien kautta asiakasta on aivan ainutlaatuinen ja kirjoitan siitä myöhemmin yksityiskohtaisemman jutun. Olen vasta saanut ensikosketuksen tähän hoitavaan äänten maailmaan ja tutustuttuani omakohtaisesti ensin paremmin siihen kerron sitten kokemuksistani lisää. Kuitenkin jo ensimmäinen Merjan tekemä hoito vakuutti minut täysin! Nyt olen lähtenyt todella ainutlaatuiselle ja lempeälle matkalle musiikin eheyttävän vaikutuksen pariin Merjan avustuksella.

Sain myös tilaisuuden osallistua Merjan ensimmäiselle Lievitä stressiä oman äänen avulla – verkkokurssille . Verkkokurssilta odotan itse äänen vapautumista, hengitystekniikan korjaantumista ja näiden kautta rentouden kokemuksen syvenemistä elämässäni. Minulla on myös pelkoja joihin uskon oman äänenkäytön opettelun ja laulamisen auttavan. Monille parhaita lapsuuden muistoja on se, kun äiti tai isä, tai isovanhemmat ovat laulaneet tuutulaulua. Miksi näiden ihanien muistojen ja asioiden pitäisi rajoittua vain lapsuuteen? Oman äänen kautta voimme luoda turvaa ja rentouden kokemuksia myös tässä ajassa.

camila-cordeiro-157861

OMA ÄÄNI RASKAUDEN JA SYNNYTYKSEN TUEKSI

Sikiö kuulee ääniä äidin vatsassa hyvin varhain, jo ainakin 16. raskausviikolta alkaen. Lapsi tulee tutuksi kohdussa oman perheensä äänimaalman kanssa. Koiran haukunta, sisarusten leikki, vanhempien jutustelu ovat tuttuja jo vatsan sisäpuolella. Myös äidin laulu rauhoittaa ja saattaa auttaa lasta nukahtamaan helpommin myös syntymän jälkeen kun tietyt melodiat ja äänet ovat tuttuja. Jo raskausaikana lauletut laulut  luovat yhteyttä äidin ja lapsen välille. Lapsi virittyy äänesi taajuudelle ja sinä voit virittää omaa rentoutumistasoasi oman äänesi avulla.

Tämä kurssi voi olla avuksi myös synnytyksessä. Moni nainen on todennut esimerkiksi synnytyslaulun tai tiettyjen äänien laulamisen helpottavan kipuja synnytyksen aikana. Kaikki mikä edesauttaa synnytyksessä rentoutumista on hyväksi äidille ja lapselle. Rentoutumisen tunne lisää oksitosiinia eli mielihyvähormonia elimistössä. Oksitosiini on tosi tärkeä hormooni synnytyksen edesauttamiseen. Oman äänenkäytön opettelu ei vaikuta pelkästään ääneen sinänsä vaan olennaista siinä on myös hengittäminen ja oikeanlaisen hengitystekniikan oppiminen. Myös tätä käydään kurssilla läpi ja se on erittäin olennaista myös synnytyksen kannalta. Hengittämisen avulla voi säädellä omaa rentoutumisen tilaa. Oikeanlainen hengittäminen voi auttaa kestämään synnytyskipuja paremmin.  Kurssin kehittänyt Merja Valve kertoo itse synnyttäneensä kolme omaa lastaan käyttäen synnytyksessä kivun lievitykseen pelkästään omaa ääntään. 

Oikenalainen hengitys auttaa paitsi odottavia äitejä niin ihan kaikkia löytämään enemmän rentoutta elämäänsä. Hyvin monet ihmiset, itseni mukaan lukien, hengittävät luonnostaan hyvin pinnallisesti. En ole oppinut hengittämään oikein joten ainakin minun pitää tietoisesti opetella sitä. Traumaattisten kokemusten, jatkuvan stressin tai sitten vain totutun tavan takia emme osaa hengittää oikein, eli palleaan asti. Usein  hengittäminen tapahtuu pelkästään keuhkojen yläosan avulla jolloin se jää pinnalliseksi. Tuollainen pinnallinen hengitys ei ole oikeanlaista rentouttavaa hengitystä eikä se näin ollen auta meitä rauhoittamaan omaa parasympaattista järjestelmäämme.

Saamme tahdosta riippumattomaan autonomiseen hermostoon yhteyden hengityksen avulla. Hengityksen avulla voimme vaikuttaa  rauhoittavasti omaan  sydämen sykkeeseen ja tätä kautta voimme vaikuttaa laajemmalle koko elimistöön. Oman äänenkäytön ja oikeanlaisen hengitys tekniikan opettelemisella voi siis olla hyvin kokonaisvaltainen vaikutus koko kehoomme ja fyysiseen järjestelmäämme. Ja kun meillä on hyvä ja terve yhteys kehoon se vaikuttaa automaattisesti mieleen ja koko elämään. Siksi äänen käyttöä ja oikeanlaista hengittämistä kannattaa opetella, ihan jokaisen. Oma ääni on sinun voimavarasi kun opit käyttämään sitä. Tule kanssani mukaan Merjan kurssille oppimaan kuinka oman äänen avulla voi löytää uusia voimavaroja elämäänsä, lievittää stressaantunutta oloa ja löytää syvemmän yhteyden kehoosi äänen kautta.

Verkkokurssi alkaa 4.9 mutta voit ilmoittautua mukaan myöhemminkin, jolloin saat siihen astisen kurssimateriaalin kerralla sähköpostiisi. Saat kurssin tarjoushintaan 49.90e (norm. 59,90e)  syöttämällä maksu kohdassa koodin: BL7612
Lievitä stressiä oman äänen avulla – verkkokurssi 

Ilmoittaudu mukaan Lievitä stressiä oman äänen avulla ODOTTAJILLE – verkkokurssille tästä.

Joogaavan musiikin maisterin Merja Valveen kotisivut. 

6 Kommentit

 1. Katja

  Empä olekaan koskaan ajatellut sen enempää oman äänen käyttämistä, vaikka kovasti haluaisinkin laulutunneilla käydä. Mutta ei sille sen syvällisempää ajatusta ole tullut suotua.

  Vastaa
 2. marja liljeström

  Mielenkiintoinen postaus. Monien tutkimusten mukaan musiikki on laajimmin aivoihin vaiuttava taiteenmuoto. Ie siis mikään ihme, että oman äänen, hengityksen, laulun harrastaminen tekee hyvää. Mukavaa 1. syyskuuta sinulle.

  Vastaa
  • miaumai

   Varmasti on juuri näin, vasta vähän tähän maailmaan tutustuttuani huomaan sen vaikutukset jo. Kiitos Marja samoin sinulle <3

   Vastaa
 3. Minnea

  Laulaminen on kyllä itsesäkin rentouttavaa, ja tuottaa iloa! Tosi mielenkiintoinen postaus!
  Tuo kurssi on varmasti antoisa!

  Vastaa
 4. Mari

  Tosi mielenkiintoinen ja informatiivinen postaus! En ole tällaista ajatellutkaan, mutta käy ihan järkeen 🙂

  Vastaa
  • miaumai

   Kiitos Mari 💖 😊

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *