Rentoutuskellunta on parasta hoitoa stressaantuneelle mielelle

Kaupallinen blogiyhteistyö: Kellumo

Kuulin rentoutuskellunnasta ensimmäistä kertaa jo kymmenen vuotta sitten Turussa asuessani. Kellunnan kokeileminen houkutti jo silloin kovasti. Painottoman tuntuisessa tilassa, täydessä hiljaisuudessa ja pimeydessä koettu tunti houkutti. Tietynlainen avaruudellisuuden kokeminen vedessä kelluen tuntui erikoiselta ja houkuttelevalta kokemukselta. Kokemus tuntui pelkkänä ajatuksena  jännittävältä, jopa pelottavalta. Miltä tuntuisi olla ihan yksin suljetussa pimeässä tilassa, täydessä hiljaisuudessa tunnin omien ajatustensa kanssa? Enpä arvannut tuolloin ensimmäistä  kertaa kokemuksesta haaveillessani, miten euforisen rentoutuneelta tuo kellunta saa oikeasti olon tuntumaan. Ja miten nopeasti tunti voi kulua.
Nyt kun olen saanut kokea kellunnan ihanuuden  se lunasti kyllä kaikki odotukseni täysin. Ja enemmänkin, koska odotuksiini liittyi aika paljon tuntemattoman kokemuksen pelkoa. Mitään syytä jännitykselle ei kuitenkaan ollut! Päinvastoin. En olisi osannut kuvitellakaan, että olo voi olla niin rento mitä se kellunnan jälkeen on.

kellumo1.jpg

En myöskään osannut odottaa, että minua lähes aina vaivaavat niskakivut olisi sen jälkeen täysin poissa. Kelluntaan mennessäni pelkäsin käyvän päinvastoin. Pohdin etukäteen pystynkö rentouttamaan niskani täysin vai jännitänkö niitä lisää. Oli kuitenkin helppo antautua suolaveden kannateltavaksi ja kaikki lihakset pääsi rentoutumaan aivan ennen kokemattomalla tavalla.

Tankin vieressä on niskatyyny jos haluaa käyttää sitä kelluessaan mutta itse en kokenut sitä tarpeelliseksi. Kun veteen uskalsi luottaa niin se kyllä kannatteli päätä  niin, että kasvot jäivät sopivasti pinnalle. Oli helppo rentouttaa niskat kun luotti veden kannattelevan koko kehoa. Veden kannateltavaksi antautuminen teki äärimmäisen hyvää monin tavoin.

kellumo0

Kellunta oli täydeksi yllätyksekseni lihasjännitysten rentouttamiseen parempi keino kuin kaikki elämäni hieronnat yhteensä. Niskojen rentous yllätti ja oli itselleni se kaikkein merkittävin vaikutus jonka sain ensimmäisellä kerralla kellunnasta. Toisella kerralla vaikutus oli yhtä upea, mutta olo oli jos mahdollista vielä kokonaisvaltaisemmin rentoutunut.

Rentoutuskellunta on oikotie syvään rentoutumiseen ja meditatiiviseen tilaan. Kun keho ja aivot saavat levon ärsykkeiltä – ääniltä, valolta, paineelta – kehossa vapautuu aineita, jotka vähentävät stressiä ja kipua. Tässä syvärentoutuneessa tilassa aivoilla on mahdollisuus keskittyä helpottamaan ja nopeuttamaan kehon itsehoitoa. Kelluntaa on käytetty jo vuosikymmeniä stressin helpottamiseen ja unettomuuden hoitoon.  – Kellumo

Olen nyt käynyt kaksi kertaa Kellumossa rentoutuskellunnassa ja molemmat kerrat ovat olleet niin ihania, että aion käydä kellumassa tästä lähtien säännöllisesti. Ajattelen, että jos on olemassa jotain näin hyvää tekevää  niin se pitää suoda itselleen useammin.

kellumo4

Kellunnalla on tutkitusti kipua lievittävä ja paranemista edistävä vaikutus. Rentoutuminen mahdollistaa ihmisen kehon päästä luonnolliseen paranemisen tilaan jolloin se alkaa korjata itse itseään ja olosuhteet paranemiselle on suotuisat.  Kellunta vie myös stressin mennessään kun keho ja mieli pääsevät rentoutumaan täysin.

Rentoutuskellunta laskee tutkitusti stressihormoni kortisolin tuotantoa, mikä vähentää sairastavuutta. Kellunta laskee myös sykettä ja verenpainetta sekä kosteuttaa, pehmentää ja hoitaa ihoa. – Kellumo

Kellunnan aikana saa olla täysin ilman ärsykkeitä. Ennen kelluntaa käydään peseytymässä suihkussa. Kaikki korut otetaan pois ja meikit pestään. Kelluntatankkiin mennään alasti. Korvatulpat laitetaan paikalleen, ettei vesi mene korviin.

kellumo2

Aluksi tankissa vaihtuvat miellyttävät värivalot ja kuuluu rauhallista linnunlaulua tai muuta omavalintaista musiikkia. Suurin osa ajasta kannattaa kuitenkin olla ilman aistiärsykkeitä koska se mahdollistaa sen, että voi saavuttaa meditatiivisen tilan.

Voit helposti syvärentoutua niin, että aivot menevät theta-taajuuksille. Theta-taajuudella olemme esimerkiksi juuri ennen nukahtamista. Se on tila jossa olemme erittäin vastaanottavaisia uudelle ja syvässä rentoutumisen tilassa.

”Paha maailma” on tankin ulkopuolella. Tankissa olo on kuin äidin kohdussa. Siellä saa kerrankin luvan kanssa olla täysin kannateltuna.

kellumo

Olotilan vaikutukset huomaa erityisesti kun lähtee kellunnan jälkeen kävelemään kaupungille. Kellunnan jäljiltä kaikki aistit ovat terävinä. On yhtä aikaa hyvin tarkkaavainen ja samalla erittäin rentoutunut olo.  Se täytyy kyllä itse kokea!  Olo on  kellunnan jäljiltä kokonaisvaltaisesti niin hyvä,  että hymy tulee väkisinkin huulille loppupäiväksi.

Kellumo sijaitsee Helsingin keskustassa Kampissa. Varaa aikasi täältäLahjakortti kelluntatankkikokemukseen on myös loistava ja unohtumaton lahjaidea

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *