Sea Lifessa pääset tropiikkiin talvenkin keskellä

*Kaupallinen blogiyhteistyö: Sea Life

Meillä oli tänä jouluna lapsille vähän erilainen joulukalenteri. Yhdestä luukusta paljastui trooppinen paratiisi. Sellainen aukeaa silmien eteen kun astuu Sea Lifen akvaariomaailmaan. Päätimme toteuttaa lapsille elämyksellisen ja toiminnallisen joulukalenterin ja yhtenä joulukuun päivänä kalenterin luukusta tullut vihje johdatti meidät Linnanmäellä sijaitsevaan Sea Lifeen.

DSC_6992 (2)

DSC_6991 (2)

Talvella on erittäin piristävä käydä tälläisissä viidakkotunnelmissa. Ollaan muutaman kerran käyty aiemminkin Sea Lifessa mutta nyt koko paikka tuntui kuitenkin taas ihan uudelta. En muistanut kuinka viihtyisä paikka se olikaan. Lapsetkin sai leikkiä ikäänkuin hiekkarannalla palmujen katveessa vaikka ulkona oli hyinen loskasää. Erilaista tekemistä ja nähtävää riitti kaiken ikäisille. DSC_6925 (2).JPG

DSC_6895 (2)

Lapset saivat leikkiä arkeologeja. 

Pääsimme näkemään merihevosten ja piraijojen ruokinnan. Opas selitti mielenkiintoisia asioita näiden sielunelämästä. Erikoista on, että merihevosnaaras siittää merihevos koiraan ja  koiras synnyttää ja hoitaa poikaset. Se on myös erittäin hidas eläin ja liikkuu muistaakseni  nopeimmillaan vain 30 metriä tunnissa.

Valitettavasti, merihevoset ovat sukupuuton uhan alla. Tämä johtuu pääasiassa saastumisesta ja niiden elinympäristön tuhoutumisesta. 150 miljoonaa merihevosta vuosittain otetaan kiinni ja tapetaan perinteistä lääketiedettä varten. – Sea Life

DSC_6931 (2).JPGSaatiin kuulla myös pirajoista mielenkiintoista tietoa. Niiden maine on pahempi kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Piraijat eivät raatele ihmisiä niinkuin niistä usein kerrotaan. Jos haluat nähdä miten piraijat ruokailevat niin siihen on mahdollisuus joka päivä kello viideltä Sea Lifessa.

Sea Lifessa pääset  kuulemaan tuon mielenkiintoisen merihevosaiheisen luennon ja muita yksityiskohtaisia esittelyjä aina tietyistä eläimistä tasa tunnein. Samalla voit nähdä myös eri eläinten ruokinnan.

DSC_7001 (2)

 

DSC_6860 (2)
On uskomatonta millaisia otuksia merissämme elää. Eikä merenalaisesta maailmasta tiedetä vielä juuri mitään.

Valtameret peittävät noin 71% maapallon pinta-alasta ja ne sisältävät 97% maapallon vesivaroista. Silti vain noin 5% meristä on tutkittu.  – Ilmatieteenlaitos

Onkin mielenkiintoista oppia ihmeellisiä asioita merenelävistä. Lapset pääsivät tutkimaan vedenalaista maailmaa monin aistein. Yhdessä huoneessa oli erikseen allas jossa lapset pääsivät koskemaan mm. merisiilin piikkejä.

DSC_7009 (2)

DSC_6880.JPG

Putken läpi oli mielenkiintoista katsella haiden lipuvan ohitse. Oma lempparini oli tämä läpikäveltävä tunneli jossa näki laajalta alalta ison akvaarion elämää.

DSC_6958 (2)

DSC_6970 (2)

Lapset saivat lippujen oston yhteydessä kartan johon kerättiin tarroja ja etsittiin tiettyjä eläimiä akvaarioista. Hauska tehtävä viihdytti ja auttoi pienimpiäkin keskittymään akvaariohin tarkemmin.

Sea life on Linnanmäellä sijaitseva akvaariomaailma. Tutustu lisää tästä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *