Olin jonkun aikaa seurannut Anna Taipaleen Sydänjuttu sivua. Annan olemus on aina vaikuttanut  aidolta ja ammattimaiselta Ajattelin että olisi kiva tavata Annaa niinpä otin häneen suoraan yhteyttä. Anna suhtautui viestiini ihanan vastaanottavaisesti, ja sovimme yhteistyöstä ja tapaamisesta.

Annan luokse johdatti kadut jotka oli nimetty kuin toisesta maailmasta, kuljin perille Satumaantietä ja Keijupolkua pitkin.  Kun soitin ovikelloa minut otti vastaan  lämmin halaus, hymy ja säteilevät ruskeat silmät. Olen itse ollut viime aikoina niin tiukoissa paikoissa henkisesti että oma hymyni oli tuossa vaiheessa vähän hyytynyt. Lämmin vastaanotto tuntui ihanan herättelevältä ja samalla jollainlailla kipeältä. Se muistutti että oma iloni ei ole juuri nyt ollut kovin voimissaan. Annan luokse oli hyvä tulla voimaantumaan.

anna11 (2)

Istuin Annan valkoisen olohuoneen valkoiselle sohvalle ja aloimme jutella. Anna tekee näkijän työtä, eikä se ole minulle itsellekään vierasta. Olen itsekin tehnyt pienimuotoisesti vuosien aikana selvänäkijän istuntoja joten minun oli helppo ottaa vastaan Annan tulkintaa. Tulkinnassa nousi esille sellaisia asioita jotka olivat hyvin syvällä minussa, jotka olin unohtanut, mutta ne nostettiin tulkinnassa esille. Sain yhteyden niihin tunteisiin joille en ole saanut ennen nimeä, joita en ole voinut liittää mihinkään tapahtumaan mutta ne kuitenkin vaikuttavat minussa kokonaisvaltaisella tasolla. Annan tulkinnassa tuli esille voimakkaasti entiset elämät mutta aivan erilaisessa valossa kuin missään aikaisemmassa kokemuksessani.

anna00

Annan tapa nähdä asioita on todella syvällinen ja symbolinen mutta hän selittää asiat ymmärrettävällä tavalla auki. Sain paljon pohdittavaa Annan sanoista jälkeenpäinkin ja nyt kun olen toteuttanut tiettyjä neuvoja joita Annalta sain, olen päässyt koko ajan kasvavaan selkeyteen asioissa joissa aikaisemmin olin vain hämmentynyt. Moni asia onkin nyt näiden neuvojen ansiosta selkeytynyt elämässäni. Joskus tarvitsemme toisen ihmisen tuuppimaan oikeaan suuntaan. Vaikka jollain tasolla itsekin tietää nuo asiat, pelot ja epävarmuudet voivat estää toteuttamasta niitä tai epäusko omiin ajatuksiin.

Nuo neuvot olivat aika paljon samoja mistä Anna kirjoittaa juuri ilmestyneessä esikoiskirjassaan. Pidä itsestäsi huolta. Olet elämäsi tärkein ihminen. Jaksamisesi on tärkeää. Eikä ole kyse vain selviytymisestä vaan itsensä arvostamisesta paljon kokonaisvaltaisemmalla tavalla. Olin laiminlyönyt itseäni jo pitkään perheeni ja parisuhteeni kustannuksella mutta en tiennyt muuta toimintatapaa. Elämäniloni oli himmennyt ja uupumus oli muuttanut olemukseeni jo jonkin aikaa sitten, mutta olin kasvanut uhraamaan itseäni ja tuota mallia oli vaikea yksin muuttaa.

anna1 (2)

Tunti hurahti nopeaan. Tulkinnan jälkeen haastattelin Annaa. Olen jo pidemmän aikaa kaavaillut tekeväni enemmänkin haastatteluja ja tämä oli ensimmäinen kynnyksen ylitys sen suhteen. Vaikka minulla ei ole kokemusta haastattelujen tekemisestä uskoin että kun paikalla on kiinnostava ihminen haastattelun tekeminen on helppoa ja niin se juuri Annan kanssa olikin.

Annan kohdalla  olikin sellainen jännä juttu että tunsin monella tavalla olevamme hyvin samankaltaisia. Jotenkin minun oli todella helppo ymmärtää Annaa vaikka emme aiemmin tunteneetkaan. Joidenkin ihmisten kanssa sitä vaan on heti samalla kartalla. Liekö kyse entisistä elämistä vai mistä mutta jotkut on tuntemattomanakin tutumpia kuin toiset.

Minua kiinnosti Annan elämänkokemus. Hänen teksteistään huokuu syvä ymmärrys ja viisaus eikä sellaista voi saada ulkoa  vaan sen täytyy jalostua sisältä käsin. Halusin tietää mitä sellaista on tapahtunut Annan elämässä että se on tullut esiin, näkyviin niin selkeästi. Joskus elämässä tapahtuu jokin tragedia joka herättää ihmisen mutta Annan kohdalla ei ollut kyse siitä. Hän muistaa jo lapsena nähneensä ja ihmetelleensä todella syvällisesti asioita, hänen kykynsä aistia ja nähdä toisia maailmoja oli jo silloin auki.

”Olen aina ollut kiinnostunut siitä mikä on Jumala, miksi maailmassa on kärsimystä, sotia ja nälänhätää. Lisäksi koin jo lapsena suunnatonta eksistenssin, olemassaolon iloa. Tunsin että jumaluus on minussa. Se on varmasti ollut elämässäni kantava voima. Olen aina halunnut ymmärtää mitä jumaluus on. Keitä me ollaan.”

 

anna3

Anna puhuu henkisyyden sijasta mieluummin tietoisuudesta. Siitä kuinka tietoinen ihminen on omasta kykeneväisyydestään olla rajallinen persoona mutta myös tietoinen rajaton luomisvoima.

”Olen kiinnostunut muutoksesta ja voimaantumisesta. Siihen näkijäsessionikin pyrkii käytännössä. Kun on armoa itsessä niin silloin sallii itselleen hyvää ja sallii oman keskeneräisyyden ja on auki sille mitä sydämessään todella kaipaa. Silloin voi myös tietoisesti vetää asioita puoleen ja sallia ne.”

Annan  juuri ilmestynyt esikoisteos Sydänjuttu  kertoo siitä miten meistä jokainen voi saada syvemmän kosketuksen armoon ja rakkauteen itseämme kohtaan ja mitä kaikkea tuo taikavoima voi aukaista. Miten päästä syyllisyydestä ja itsensä ruoskimisesta sallimiseen ja hyvän vastaanottamiseen. Olen nyt lukenut tuota kirjaa ja sen viesti on todella ajankohtainen ja tärkeä. Niin moni  kamppailee väsymyksen ja arvottomuuden tunteiden kanssa. Ihmiset haluaisivat muutoksen elämässään mutta toimintamallit ovat niin tiukkaan ohjelmoituja että niitä voi olla todella vaikea itsekseen muuttaa.

sydänjuttu (2)

Anna on kulkenut saman polun itsekin ja siksi tietää mistä puhuu. Hänellä on ollut omakohtainen matka itsensä ruoskimisesta itsensä arvostamiseen. Hän tietää varsin hyvin sen, että on helppo pudota siihen sudenkuoppaan että ulkoiset asiat toisivat meille mielenrauhaa tai tyydytystä. Jos ihminen on sisältä onneton, mikään maailman vauraus tai materia ei kuitenkaan sitä paranna. Suorittamalla ei pääse karkuun omaa sisäistä maailmaansa. Kun haluamme vahvistaa ja voimistaa todellista rauhaa ja hyväksymistä, sisäisen kautta, Annan kirja on hyvä opas siihen muistuttamaan mikä tuolla matkalla on tärkeintä ja miten tuota itsensä rakastamisen taitoia voi alkaa harjoittaa omassa arjessa pienin askelin. Aivan kuten yllä sanoin, joskus tarvitsemme muistutusta niistä asioista jotka ehkä tiedämme mutta olemme unohtaneet.

”Ei kaikkia kiinnostaa jumaluus ja henkiset asiat, mutta itsensä rakastaminen koskettaa kaikkia.  Avaan kirjassa psykologiaa, miten suhde itseen muodostuu ja myös neurobiologiaa. 
Meidän elämä ilmentää juuri sitä millainen suhde meillä on itseemme. Ei haasteiden ole tarkoitus lannistaa tai kertoa että olemme jotenkin huonoja ihmisiä, mitä usein ajattelemme, vaan päinvastoin niiden on tarkoitus voimauttaa meitä. Juttu on siinä että emme itse jää niiden tapahtumien uhriksi, tarinan ja tapahtumien uhriksi, vaan että ymmärrämme mitä tässä oikeasti tapahtuu, mitä voimme ymmärtää ja oppia. Siitä kirjani muunmuassa kertoo.

Elämää voi oppia lukemaan niin että kaikki palvelee sitä itsensä rakastamisen matkaa ja sydämenmatkaa mutta se on valinta mikä meidän pitää tehdä itse. Siksi sanonkin että itsensä arvostaminen on tietoinen päätös. Se on päätös myöskin uhmata omaa sisäistä arvottomuuden tunnetta ja kaikkia niitä haavoja jotka sitoo ja satuttaa ja kaikkea sitä mitä me ollaan opittu uskomaan itsestämme. Se haastaa kaiken sen tosi syvällä tasolla. Se on tietoinen valinta, päättäväisyyttä ja sinnikkyyttä joka johtaa avautumiseen.”

sydänjuttua

Anna vaikuttaa päässeen harmoniaan itsensä kanssa. Kaiken täydellisyyden ja keskeneräisyyden kanssa. Loppujen lopuksi kysymys ei olekaan siitä että olisimme joskus valmiita, vaan että voimme hyväksyä  kaiken itsessämme kaikkine keskeneräisyyksinemme ja sallisimme silti itsellemme täyden ja hyvän elämän. Kun hyväksyy kaikki puolensa elämän voi ottaa rennommin vastaan joka päiväisine  seikkailuineen.

Annan tulevaisuus pitää sisällään sitä samaa virtaa johon hän on nyt jo astunut; itsensä kunnioittamisen ja rakastamisen kautta tehden valintoja jotka palvelevat myös suurempaa kokonaisuutta. Hän uskaltaa elää rohkeasti intuitiolla ja flowlla joten pidemmän tähtäimen suunnitelmia hänellä ei vielä pitkälle tulevaisuuteen ole. Tulevaisuus tulee eteen päivä kerrallaan.

 

Anna Taipale on media-alan ammattilainen, kirjailija, näkijä ja bloggari. Löydät Annan sivut täältä. Hän kirjoittaa myös  blogia Hidasta Elämää-sivulla.

Annan esikoiskirja Sydänjuttu on juuri julkaistu ja sen voit ostaa itsellesi esimerkiksi täältä

8 Kommentit

 1. marja liljeström

  Voi, itku ensimmäinen kommentti hävisi. Anna Taipale vaikuttaa rehelliseltä ja viisaalta ihmiseltä. Nämä New Age (onko jo liian vanha termi Voivat tosiaan avata ihmistä. Itse uskon enneuniin. Koko sukuni on Unennäkijä sukua. Mutta näissä jutuissa on myös pimeä puolensa. Jotkut rahastavat juuri silloin, kun ihminen on rikki ja vereslihalla. Ilman älyllistä harkintakykyä. Itse en usko entisiin elämiin. Miten niin moni on ollut entisessä elämässään Kleopatra tai joku muu mahtihenkilö?

  Vastaa
  • miaumai

   Itse nähnyt myös paljon enneunia. On pakko ollut alkaa uskoa 😄 Olet oikeassa, kaikki ei tee näitä sydämestään vaan moni huijaakin ja ajaa omaa etuaan. Minulle entiset elämät on vähän kuin tarinoita. En suhtaudu niihin niin totena mutta kuuntelen jos niiden kautta voi jotakin oivaltaa.

   Vastaa
 2. Minnea/Minnean muruja

  Vau, olipa koskettava teksti! Hurjan mielenkiintoisia juttuja! Olisipa mahtavaa päästä Annan nähtäväksi!
  Ja tuo kirja vaikuttaa myös mielenkiintoiselta! Kiitti vinkeistä!

  Vastaa
  • miaumai

   Kiitos 💖 Suosittelen lämpimästi, kirjakin on ihana ja täynnä tärkeää asiaa ☺

   Vastaa
 3. Mari

  Todella mielenkiintoinen postaus ja hyvin kirjoitettu! Täytyykin tutustua tuohon Annan kirjaan paremmin, jos siihen jossain satun törmäämään.

  Vastaa
  • miaumai

   Kiitos Mari 💖 Kirjakaupoista löytyy uutuus hyllystä ja varmaan pian jos ei jo nyt myös kirjastoista ☺

   Vastaa
  • miaumai

   Kiitos Suvi 💖

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *