Tehtävä: Näin tunnistat intohimosi

Olen aina suhtautunut elämään intohimoisesti. Ehkä se, että olen elämyshakuinen erityisherkkä on antanut minulle aitiopaikan siihen. On kuitenkin ollut erittäin vaikea löytää ja tunnistaa omaa kutsumustaan ja aika on joskus mennyt aivan väärien asioiden parissa askarrellessa.

Ihminen on liian lähellä omia kykyjään ja rakastamiaan asioita, eikä välttämättä näe niiden arvoa. Näistä asioistahan omat intohimot rakentuvat, jostain missä olet hyvä ja jostain mitä rakastat. Molempia yhtäaikaa.Yritin kauan sopeutua siihen ”miten elämä tulisi elää” ja kamppailin riittämättömyyden ja epäsovinnaisuuden tunteiden kanssa. Vasta muutama vuosi sitten hyväksyin, että ehkä oman elämäntehtävän eläminen todeksi ei vaadikaan jatkuvaa kamppailua ja yrittämistä vaan se todella voi tuntua helpolta. Minun ei tarvitse yrittää tehdä asioita joita ”kaikki muut tekevät” vaan voin löytää tarkoituksen asioista jotka tuntuvat minulle helpolta, eivätkä edes tunnu työltä. 

Picture

Intohimoinen elämä on elämää josta saa virtaa ja energiaa, omia arvojaan vastaan eletty intohimoton elämä taas kuluttaa energiaa. Tämä on siis sitä unelmaelämän elämistä ytimeltään, – elää elämää joka antaa enemmän kuin ottaa.

Monet meistä haluavat lähteä seuraamaan sydämen kutsumusta.  Monella on ollut nykyään jo myös uskallusta jättää vanha päivätyö jotta saisi tilan ja mahdollisuuden löytää sellaisen elämäntyylin ja työn joka tekisi todella Eläväksi. Saisi nauttimaan ikuisen suorittamisen sijasta. Työ jonka tekemisestä saisi merkityksellisyyden ja onnellisuuden tunteen.

Ratkaisua siihen mistä tunnistaa oman intohimonsa, ja kutsumuksensa,  tunnutaan kuitenkin etsivän jo annetuista valmiista vaihtoehdoista tai liian kaukaa itsestä. Maailma muuttuu, työelämä muuttuu. Itse uskon, että on mahdollista löytää paikkansa. Ei välttämättä jo valmiista, vaan  luoda siihen omalla panoksellaan ihan jotain uutta.

​Ratkaisut ovat yleensä paljon yksinkertaisempia kuin haluamme nähdä ja ainoa todellinen asia mitä niiden toteuttamiseen tarvitsemme on ROHKEUTTA. Joskus kutsumusta on kuitenkin hyvin vaikea hahmottaa, tai löytää sille muoto. Ja ehkä sinäkin toivoisit, että olisi jotain konkreettisempaa, jotain josta saisit otteen, jokin selkeä tienviitta mitä kohti lähteä kulkemaan.  Vastaus voi olla lähempänä kuin uskotkaan.

Miten juuri sinä voisit tunnistaa todellisia intohimojasi? 

Yksi hyvä tapa kartoittaa intohimojaan ja unelmiaan tässä hetkessä on tehdä esimerkiksi aarrekartta.
Se vaatii kuitenkin yleensä paljon aikaa ja erilaisia materiaaleja.

​Tässä  helppo tehtävä johon et tarvitse juuri kumpaakaan ja saat muutamassa minuutissa selville omat todelliset intohimosi.

Ota paperi ja kynä. Piirrä paperiin kaksi saraketta vetämällä viiva keskelle paperia.
Numeroi sarakkeet 1 ja 2.Ensimmäiseen sarakkeeseen kirjoita asioita joissa olet hyvä. Älä mieti turhia, sinä kyllä tiedät missä olet hyvä. Heitä nurkkaan turha vaatimattomuus ja anna itsellesi salaista tunnustusta. Jos et uskalla ääneen sanoa toisille, niin myönnä kyvyt nyt vain itsellesi.Kirjoita siihen niin monta asiaa kuin sinulle tulee mieleen.

Hyvä!

Toiseen sarakkeeseen kirjoita asioita joita rakastat. Tee listasta niin pitkä kuin  asioita tulee mieleen. Kirjoita vapaasti tekemiset ja asiat  joita rakastat. Tässäkin kaikki sensuuri  on hyvä jättää pois. Löytääkseen aidot asiat elämäänsä on tärkeä olla rehellinen niistä itselleen.

Nyt katso kumpaakin saraketta. Löydätkö niistä samoja asioita. Ympyröi kaikki vaihtoehdot jotka löysit molemmista sarakkeista. Ne ovat potentiaalisia intohimojasi. Asioita joita rakastat ja joissa olet hyvä. Yksinkertaista.

Ja tehtävän kolmas ja useimmille se vaikein  osuus tulee tässä:

LUPAA ITSELLESI TOTEUTTAA NÄITÄ ASIOITA ELÄMÄSSÄSI.

Tee joka päivä tai edes joka viikko jotain näistä asioista.
Hakeudu kurssille tai harrastukseen jossa voit toteuttaa itseäsi näiden asioiden parissa.
Anna enemmän aikaa intohimoillesi ja pikkuhiljaa niistä muodostuu intohimoinen elämä.
Sattumien johdosta ehkä jopa työ.
Tärkeintä on, että annat niille aikaa ja tilaa, ja toteutat itseäsi kutsumuksesi mukaisesti,
silloin asiat lähtevät kasvamaan eikä sitä  koskaan tiedä mihin suuntaan, mutta ainakin teet mitä rakastat!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *