Unelmaelämä syntyy siitä, että tunnistaa syvimmät arvonsa ja sanoo niille tarpeeksi monta kertaa KYLLÄ

Unelmaelämä on sitä, että sanoo tarpeeksi monta kertaa kyllä itselleen ja omille arvoilleen. Arvojen selkeyttäminen ei välttämättä ole ihan helppoa. Helppoa ei ole sekään, että palaa monimutkaisuudesta yksinkertaisuuteen. Keho kertoo mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei mutta kuuntelemmeko sitä? Unelmaelämästä puhutaan paljon mutta mitä se on syvimmältään? Onko se loputonta matkustelua, rahaa, kaunista materiaa..? Vai sittenkin jotain ihan muuta?  Unelmaelämä on minulle sitä kun saan toteuttaa omia syvimpiä arvojani käytännön elämässä. Jotta voin toteuttaa niitä minun pitää olla omille arvoilleni uskollinen valinnoissani.
Arvomme vaihtelevat. Eri asiat saavat meidät kokemaan merkityksellisyyttä. Minulle syvimpiä arvojani edustaa luonnollisuus ja läsnäolo. Kun selkeytän yhä enemmän elämääni näiden kahden asian äärelle niin sen paremmin huomaan voivani myös henkisesti.

Arvot luovat selkeän pohjan elämällemme. Vaikka meillä olisi kaikkea ulkokultaista mutta se ei vastaisi arvojamme olomme voi olla tyhjä. Onni ei tulekaan ulkoisista asioista vaan sisäisistä pyrkimyksistä kohti merkityksellisempää ja syvempää elämää. Miten onnistuin luomaan unelmaelämäni?

Viime keväänä näin unen  jossa juttelin ystäväni kanssa siitä, että hän ei usko saavuttavansa tässä yhteiskunnassa omaa unelmaelämäänsä. Hän joutuu aina tinkimään siitä omasta ideaalista, ja näin se vain on. Hänen mielestään se on vain hyväksyttävä. Kerroin unessa hänelle niistä omista kokemuksista jolloin olin tuntenut, että juuri se omien arvojen mukainen elämä ON mahdollista. Uskoin siihen mutta unessa itsekin koin etten elänyt sitä täysin. Unelmaelämä käsite oli lähinnä mielentasolla oleva, jokin saavuttamaton ideaali ja aito kokemus siitä puuttui. Kun avasin silmäni ja heräsin unesta tunsin, että tässä se on, minun unelmaelämäni. En ole matkalla minnekään vaan nautin juuri nyt siitä mistä olen niin kauan haaveillut. Se oli huikea tunne kokea ensimmäistä kertaa elämässäni, aidosti, joka solua myöten. Aloin silloin miettiä miten pääsin tähän pisteeseen?

Kliseistä mutta niin totta, matka ei todellakaan ollut helppo. Se vaati monta kertaa riskinottoa olla itseni puolella ja hylätyksi tulemisen pelon sietämistä. Toimimme tässä yhteiskunnassa usein pelkoperusteisesti ”kuten kuuluu” tai ”kuten muutkin.” Vaatii uskallusta ja rohkeutta valita toisin kuin miten on totuttu elämään. Se n usein hyvin yksinäistä. Mutta vain itse olemme vastuussa omista valinnoistamme ja joudumme elämään niiden mukaan. Millaisia valintoja sinä teet itsesi hyväksi?

Tällä hetkellä saan toteuttaa omia arvojani, minun ei tarvitse tinkiä omasta hyvinvoinnista uhraamalla itseäni mistään syystä. En ”joudu” elämään muiden määrittelemää elämää. Tämä tarkoittaa lopulta sitä, että olen myös täydessä vastuussa valinnoistani tietoisesti. Minulla ei ole ketään kenen päälle vierittää syytä valinnoistani tai huonosta olostani. Olen päässyt tähän pisteeseen sanomalla  enemmän kyllä omille arvoilleni ja enemmän ei kompromisseille mitä yhteiskunta usein vaatii. Tietysti minullakin on vaikeita hetkiä, huonoja päiviä ja hankalia tilanteita elämässäni, mutta niiden ratkaisemista edesauttaa kun tiedostaa, että vastuu valinnoistani on minulla.

LeikkiluolaBanneri400x500

Toki tämä tilanne on tarkoittanut myös paljonkin taloudellisen epävarmuuden sietämistä, uuteen ja pelottavaan heittäytymistä pelkän aavistuksen varassa. Matkalla silmätysten tulemista  valtavien omien pelkojen ja varjopuolien kanssa. Paljon tunnetyöskentelyä ja henkistä kasvua. Traumojeni käsittelyä ja itseni rakastamisen ja hyväksymisen opettelua.

Se on ollut välillä todella tuskainen ja raska matka mutta niin opettavainen. Ja lopulta huomaan sen todella tuottaneen sen tuloksen, että olen enemmän vapaa. Vapaa sanomaan kyllä omille arvoilleni yhä pelottomammin. Elämään enemmän rakkaudesta ja oleman peloilleni läsnä mutta niin etteivät ne enää määritä toimintaani.

Unelmaelämä syntyy siitä, että tunnistaa syvimmät arvonsa ja sanoo tarpeeksi monta kertaa KYLLÄ matkalla niille. Valinnat luovat kokonaisen elämän. Ja kun valinnat pohjautuvat syvimmille arvoille niihin voi luottaa. Ne rakentavat tukevan pohjan aitojen ja itselle merkityksellisten asioiden parissa.

Lue myös artikkelini:
Läheisyys tuo lähelle itseä

Kun yhteys on katki, maailma on rikki
Jumissa auttajan roolissa – autatko muita itsesi kustannuksella?
Elämän yksinkertaistaminen lisää voimavaroja
Läheisriippuvainen ei ole olemassa itselleen
Matka vihan lähteelle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *