Uuden ajan yrittäjät osa2: Heidi Hammarberg toteuttaa kutsumustaan perhevalmentajana

17.05.2018 | Perhe, Uusperhe | 0 Kommenttia

Taas minulla on suuri ilo ja kunnia esitellä eräs elämääni viime vuonna astunut kutsumustaan toteuttava valovoimainen nainen!  Uuden ajan yrittäjät – haastattelusarja jatkuu toisella osalla jossa teille esittäytyy perhevalmennusta tarjoavan Perheilonan perustanut Heidi Hammarberg.

Heidin vaiheet ovat olleet monivivahteiset ja mielenkiintoiset niinkuin omalle polulle kulkiessa usein on. Heidi haluaa omalla tarinallaan tsempata myös muita kulkemaan rohkeasti kohti omaa kutsumustyötään vaikka polku ei aina tunnu avautuvan suoraan eteen. Yksi askel kerrallaan kulkiessa astinkivet kuitenkin ilmestyy  jalkojen alle. Niin kävi Heidillekin.

Mitä kaikkea perhevalmentajan työ pitää sisällään ja kuinka Heidi päätyi alalle? Lue Heidin mielenkiintoinen tarina hänen omin sanoin kertomana:

Kerro hieman itsestäsi ja kuinka päädyit perhevalmentajaksi?

Olen Heidi Hammarberg. Nuorena tyttönä kävin  koti,-laitos ja puhdistuspalvelualan perustutkinnon, jotta minusta tulisi hyvä vaimo, äiti ja osaisin kodinhoidolliset työt. Luonteelleni ominaista on huolehtia muista ja auttaa aina, kun voin. Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntä ja ihannoin aikuisia ympärilläni, jotka työskentelivät lasten ja perheiden parissa. Luin seuraavaksi lähihoitajaksi. ( lasten ja nuorten koulutusohjelma) En löytänyt oikein seuraavaa koulutusta, mikään ei tuntunut omalta, joten aloin täsmäopiskella ja luoda omaa tutkintoa itselleni, joka vastaisi
tarpeisiini liittyen tulevaan työhöni, jota en tarkkaan vielä tiennyt. Kävin avoimessa yliopistossa ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä opintoja, opiskelin  vauvahieronnan ohjaajaksi, ryhdyin Doula   synnytystukihenkilöksi.

Lääketieteenopinnoista vaikutuksen teki visuaalisen materiaalin käyttö psykoterapiassa. Tämän innoittamana loin Oma unelma näkyväksi- työkalun itselleni ja työhön.Useiden kurssien ja koulutusten jälkeen valmistuin pilottiryhmässä Suomen ensimmäiseksi RAPEVAKSI eli avoimen yliopiston puolelta ratkaisukeskeiseksi perhevalmentajaksi. Nyt on psykologian opinnot avoimessa käynnissä. Huomenna menen Työkaluja parisuhteen ristiriitoihin-koulutukseen ja ylihuomenna Terapiakeskus Avaraan Tarinoiden maa-koulutukseen, joka on kehitetty lisätueksi ja arjen vakauttajaksi erityisen vaikeissa elämäntilanteissa olevien lasten vertaistukitoimintaan. Olen siis ikuinen opiskelija ja nautin siitä, kun saan uusia työkaluja työhöni! Kutsun itseäni tällä hetkellä perhevalmentajaksi,
koska se kattaa kaiken osaamiseni.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

Työni on monipuolista! Teen perhevalmennusta perheisiin, joissa on haasteita arjen kanssa. Perheet ovat ydinperheitä, uusperheitä, yhden vanhemman perheitä jne. Kaikki perheet ovat asiakkaitani. Kun perheessä on jokin ongelma liittyen perheen dynamiikkaan, arjen pyöritykseen tai tulen tukihenkilöksi palaveriin kouluun/päiväkotiin tai hoitavan tahon kanssa. Hyvin erilaisia asioita hoidetaan perheissä. Pidän vauvahieronnan koulutuksia ryhmille tai perheisiin kotiin. Erilaiset vertaistukiryhmät ovat iso osa työtäni. Ryhmissä on jokin teema, joka nousee ryhmän tarpeista. Ohjaan ryhmässä ja olen käytettävissä, jos haluaa apua omiin haasteisiin. Erilaiset workshopit ja luennot asiakkaan tarpeisiin räätälöitynä kuuluvat työhöni.

Mikä sai sinut innostumaan alasta jolla teet nyt töitä? Haaveilitko alaan liittyvistä asioista jo lapsena vai löytyikö se vasta aikuisiällä?

Olen pienestä tytöstä asti tiennyt, että tulen työskentelemään lasten ja perheiden parissa! Aluksi olin päiväkodissa töissä ja nälkä kasvoi syödessä koko ajan. Halusin opiskella lisää ja vuosien varrella muuttaa muotoa, jolla teen työni tässä asiakasryhmässä. Olin integroidussa ryhmässä päiväkodissa, jossa oli erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja halusin oppia enemmän ja saada työkaluja kohdata koko perheen ja kokonaisvaltaisempaan hoitoon. Nyt olen kymmenen vuotta kasannut opintoja, työkokemusta ja elämänkokemusta, jotta voin tarjota parasta mahdollista palveluani lapsille ja koko perheelle.

Onko työ jota teet kutsumustyötäsi? Mistä erotit sen kutsumukseksesi?

Työni ,jota teen on todellakin kutsumukseni.

Tunnistan sen siitä, että haluan koko ajan oppia siitä lisää ja innolla lähden töihin ja koulutuksiin. En voi uskoa, että saan elantoni asioista, jotka tekisin muutenkin Kävisin koulutuksissa ja auttaisin ihmisiä mielelläni vaikka elantoni ei riippuisi siitä. Viikon alussa ajattelen, että wau mitä kaikkea kivaa tiedossa! Työni on tietenkin myös rankkaa ajoittain, mutta niin palkitsevaa, kun pystyn auttamaan jotakin perhettä tai
yksittäistä ihmistä!

heidiperheilona.jpg

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen! Kun sukellan jonkin perheen kulttuuriin ja saan autettua heitä eteenpäin ja näkemään sen hyvän, joka kuitenkin aina on lopulta olemassa. Ryhmät, joissa saan ihmiset kohtaamaan toisensa, verkostoitumaan ja vertaistuen ääreen on niin palkitsevaa ja huippua! Lapsi, joka ei ole avautunut kenellekään ja on yksin pahassa olossaan, aukeaa, luottaa ja tulee kohdatuksi kanssani on jotain niin suurta ja ihmeellistä, että sitä ei voi lakata hämmästelemästä.

Joskus perheen äiti tai isä voi huonosti ja se vaikuttaa koko perheeseen. Tapaamme äidin tai isän kanssa ja lopputuloksena on jossakin vaiheessa hyvinvoiva kokonainen perhe, oli se sitten missä muodossa tahansa. Joskus perhe jatkaa yhdessä hyvinvoivina tai sitten erikseen hyvinvoivina. Parhautta on siis ihmisen ja elämän kohtaaminen työssäni.

Mikä haastavinta?

Haastavinta työssäni on, kun lasta kohdellaan kaltoin. Pieni ihminen, joka on avuton ja puolustuskyvytön aikuisen ihmisen edessä ja tulee haavoitetuksi on rankinta.

Kannustettiinko sinua yrittäjyyteen/oman kutsumuksen pariin lähipiirissä vai koitko vastustusta?

Minua kannustettiin kyllä yrittäjyyteen. Itse  arastelin sitä alussa, kun on iso perhe. Mietin riittääkö minusta yrttäjyyteen ja kotiin tarpeeksi.  Tällä hetkellä näyttää hyvältä balanssi. Välillä on  tehtävä enemmän töitä, mutta sitten on huolehdittava, että kalenterissa on myös tyhjää!

Nyt koen, että tämä on paras muoto tehdä töitä näin isolle perheelle. Joka viikko on jonkun neuvola, hammaslääkäri, vanhempainvartti tms. jotka voin hoitaa, kun itse kalenterini luon. Yrittäjyys itsessään on mörkö monelle, mutta tänä päivänä yrittäjyys on mielestäni loistava tapa työllistää itsensä juuri omien vahvuuksiensa ja mieltymysten parissa!

Mistä sait rohkeuden tehdä täysin omanlaistasi juttua ja toteuttaa itseäsi uudella tavalla?  Mistä sait/saat eniten tukea ja apua toteuttaa unelmiasi?

Rohkeus omaan tekemiseen tulee siitä, kun uskon ja luotan nyt omaan osaamiseeni. On
tärkeää luottaa omaan intuitioon matkalla kohti omaa unelmaansa. Itse olen mennyt aina sinne mihin sydän vie.

Hyvä esimerkki oli juuri hetki sitten, kun virittelin yhteistyökuvioita Helsinkiin Kulosaareen Mommy&Me Family centeriin. Mennessäni paikan päälle kaikki sujui kuin tanssi. Löysin perille helposti ja tuntui, että kaikki sujui kuin itsestään ilman läpi runnomista.Menin sisälle ja aistin ympäristöä ja ihmisiä. Kohtaaminen sovitun henkilön kanssa oli niin helppo! Täynnä iloa, naurua ja hyvää energiaa! Paikka tuntui omalta. Aloitan siis syksyllä myös siellä työt.

Pitää luottaa siihen omaan tunteeseen ja kuunnelle itseään niissä tilanteissa, kun luot omaa unelmaasi. Töitä pitää tehdä saavuttaakseen unelmansa, mutta vastavirtaan väkisin runnomalla olet menossa luultavasti väärään suuntaan.

Oletko onnistunut luomaan unelmatyösi?

Kyllä,olen luonut oman unelmatyöni nyt! Se vei aikaa, vaati ideointia, luovuutta,
kouluttautumista ja omaa elämänkoulua, mutta nyt se on siinä.

perhevalmennus

Minkälaisia haaveita ja tavoitteita sinulla on tulevaisuudelle?

Haaveilen siitä, että saisin palkattua jonkun tekemään markkinointia ja  kirjanpidollisia hommia, koska haluaisin keskittyä tekemään sitä missä olen hyvä, josta nautin ja josta asiakkaani  saavat avun, jota ostavat! Ja ihan tosi iso haaveeni on oma hyvinvointikeskus veden äärellä, jossa olisi paljon erilaista toimintaa ja osaajia!

Missä erityisesti olet onnistunut?

Olen onnistuut voittamaan pelkoni ja erottelemaan sen mikä on egon räpätystä ja mikä taas sydämen ääntä. Järjen pitää saada myös tulla kuulluksi oikeissa mittasuhteissa.
Kun katsot taaksepäin tekisitkö jotain toisin? Jos niin mitä? 

Jos tekisin jotain toisin niin luottaisin ja uskaltaisin vielä enemmän! Arastelin vuosia enkä luottanut siihen, että elämä kyllä kantaa!
Minkälaisen tsemppiviestin tahtoisit lähettää omia unelmiaan kohti kurkottelevalle, henkilölle joka miettii oman unelmatyönsä aloittamista?

Kannustaisin omaa unelmaansa kohti kurkottelevia kuuntelemaan intuitiotaan askeltaessasi kohti päämäärää. Aisti, tunnustele, fiilistele, kun olet uusien asioiden, ihmisten ja ympäristön äärellä. Tee joka päivä yksi asia, joka vie sinut kohti unelmaasi.(puhelu, konsultointi, selvittely, puhu jonkun kanssa, joka toimii unelmasi äärellä tai lähellä sitä, varaa kurssi koulutus jne.) Visualisoi mielessäsi joka päivä sitä, mitä haluat!

perheilona.jpg

Heidi Hammarbergin perhevalmennusta tarjoavan Perheilonan kotisivut täällä.
Perheilonan sivut löytyvät myös facebookista. Käy tutustumassa & tykkäämässä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *