Verkostomarkkinointi on tulevaisuuden ala

19.02.2019 | Raha, Työ, Unelma | 1 Kommentti

Verkostomarkinointi on monelle jo pelkkänä sanana ja ajatuksena kirous, mutta haluan avata omia ajatuksiani sen suhteen. Se on mielenkiintoista miten paljon siihen heijastetaan vielä Suomessa ennakkoluuloja. Minullakin oli omat ennakkoluuloni, hieman ylimieliset ja aika suppeat mielipiteet alaa kohtaan vielä vuosi sitten. Jokin alassa kuitenkin kiinnosti. Tuttavapiriissäni oli useampi jotka olivat tehneet tuhansien eurojen kuukausituloja alalla jo vuosia ja jotka tekivät verkostomarkkinointia pääsääntöisesti. Hain oman yritystoiminnan  rinnalle vakaampaa tuloa ja verkostomarkkinoinnissa koin siihen mahdollisuuuden.

Nyt kun olen itse tehnyt reilu puolisen vuotta tällä alalla töitä niin en kadu hetkeäkään, että olin valmis rikkomaan ennakoluuloni ja näkemään laajemman kokonaiskuvan alan taustalla. Olen saanut niin hyviä tuloja lyhyessä ajassa, että melkein unohdin hakea starttirahaa viimeisiltä kuukausilta. En toki edelleenkään ole päässyt rikastumaan mutta tulen toimeen nyt paremmin. Ja minulla on luottavaisempi olo toimeentulon suhteen kuin jos olisin pelkästään muun toimintani varassa. Olen myös saanut tätä kautta niin ihania ihmisiä elämään joiden kanssa olen tekemisissä lähes päivittäin, että se on se kaikista suurin rikkaus tässä työssä. Olen siis vauraampi nyt monin tavoin kun lähdin mukaan tähän liiketoimintaan. 

Unelmani on aina ollut auttaa muita, olla vapaa ja  tehdä paikasta riippumatonta arvojeni mukaista työtä kuitenkin niin etten joudu maksamaan siitä hintaa hyvinvointi kustannuksella. Kun aloin yrittäjäksi minulla oli suunnitelma kuinka teen omalla toiminnallani toimeentuloa mutta siihen rinnalle toivoin löytäväni jonkin lisätulon, jotta itseni elättäminen olisi hitusen helpompaa. Yrittäjyydellä kun ei muutenkaan ole kovin helppo maine meillä täällä Suomessa. Maksuja ja veroja on moneen lähtöön ja tuloja pitää olla tuplaten siihen miten paljon rahaa jää käteen. Siksi katselin verkostomarkkinointifirmoja sillä silmällä jo parisen vuotta sitten ensimmäistä kertaa. Tutustuin moneen firmaan mutta minulle oli tärkeää, että kaikki osuisi kohdalleen tuotteita ja siinä mukana olevia ihmisiä myöden. Halusin löytää tuotteen jonka takana todella voin seistä. Sitten löysin omani! Joten pitkällinen etsintä kannatti.

Kuten olen aiemminkin todennut en tee enää nykyisin mitään mikä ei tunnu täysin oikealta. Olen oppinut kunnioittamaan vaistoani. Ja mielestäni tämä on tärkeää verkostomarkkinoinnissa, oikeastaan missä tahansa työssä, että löytää itselleen alan ja paikan jossa on aidosti hyvä olo ja jonka parissa kokee tekevänsä merkityksellistä työtä. Sellainen työ antaa energiaa eikä vain vie sitä. Kun on kyse yrittämisestä, intohimo ja palo tekemiseen on erityisen tärkeä. Se näkyy myös itsenäisessä suosittelumarkkinoinnissa, –  jos et ole täysillä sydämestäsi mukana se näkyy tekemässäsi tuloksessa. Jos epäilet seisoa ajamasi asian takana se ei vakuuta muitakaan. Siksi moni sanookin, että tämä työ valitaan tuote edellä. Myymien tuotteiden pitää todella löytää paikkansa omassa elämässä. Silloin niiden puolesta puhuu aidosti ja luonnollisesti.

shane-rounce-682783-unsplash (1).jpg

Verkostomarkkinoinnin parissa kasvaa ihmisenä pakostikin. Varsinkin jos oikeasti haluaa menestyä. Tässä on hyvä sauma purkaa epäterveet rahauskomukset ja muutkin esteet jotka ovat oman vaurastumisen tiellä. Verkostomarkkinointi tarjoaa hyvän väylän nimenomaan henkiseen ja taloudelliseen hyvinvointiin.Olen myös itse kokenut löytäneeni sellaista omaa heimoa ja ensimmäistä kertaa olen turvallisessa ja terveessä työyhteisössä jossa ruokitaan positiivista tulta. Vaikka teemme myyntityötä yhdessä yhteydenpito on paljon muutakin. Ennen kaikkea toistemme tukemista mitä ikinä elämässämme onkaan menossa. Niin kuin oma heimo parhaimmillaan tekee.

Aiemmin katsoin ehkä hieman jopa pientä huvittuneisuutta tuntien ihmisiä jotka jaksoivat vaahdota somessa joidenkin pilleripurkkien puolesta. Nykyisin olen oppinut ymmärtämään enemmän mitä kaiken takana on. Intohimoinen suhde työhön on keskiössä, mutta se sitten näyttäytyy kaikille juuri niiden omien ennakkoluulojen ja mielipiteiden värittämien lasien läpi. Verkostomarkkinointi ei ehkä olekaan niille ihmisille jotka ovat riippuvaisia toisten ihmisten mielipiteistä ja jotka elävät miellyttäen muiden ihanteita. Tai niille jotka eivät ole valmiita luopumaan asenteistaan ja vaihatmaan mielipidettä. Tämä ala kun herättää voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Sen olen itsekin saanut kokea jo lyhyellä aikavälillä minkä olen ollut mukana.

Verkostomarkkinointi on mielestäni tulevaisuuden työ koska tässä ei tarvitse ottaa riskejä mitä monen yrityksen perustamiseen sisältyy. Ei tarvita liiketilaa, varastoja eikä  isoa alkupääomaa. Joissain firmoissa et tarvitse pääomaa oikeastaan ollenkaan.  Tarvitaan vain tietty intohimo hyvinvointiin ja halu oppia uutta.

Etätyötoimistot lisääntyvät jatkuvasti. Istun tällä hetkellä kauppakeskukseen perustetussa toimistossa. Yksi kokonainen liikehuoneisto on varattu etätyölle ja opiskelulle. Uskon todella vahvasti, että tämä tulee olemaan tulevaisuudessa koko ajan lisääntyvä suuntaus. Ihmiset kaipaavat vapautta työelämään ja verkostomarkkinointi tuo siihen todella ison mahdollisuuden.

Työ ei ole enää samaa kuin se oli vielä vähän aikaa sitten. Työhön assosioituu nykyään enemmän vapaus ja intohimo, eikä niinkään raskas suorittaminen. Verkostomarkkinointi on siksi vahvoilla tulevaisuuden työksi. Siinä yhdistyy juuri se mitä ihmiset yhä enemmän työltään hakevat. Se näkyy mielestäni nyt jo hyvin vahvasti maailmalla ja Suomessakin yhä enenenivssä määrin. Vaikka asenteet on edelleen monella hyvin negatiiviset alaa kohtaan niin ne on pikkuhiljaa muuttumassa. Kuten sanonta kuuluu ensin he nauravat sinulle, sitten he pilkkaavat sinua ja sen jälkeen kysyvät miten teit sen. Ennustan, että näin tulee käymään myös verkostomarkkinoinnissa. Asenteetalaa kohtaan varmasti neutralisoituvat yhä enemmän ja enemmän. Jossain vaiheessa verkostomarkkiniointi tulee olemaan yhtä normaali asia kuin mikä tahansa myyntityö. Verkostomarkkinointifirmojakin tulee koko ajan lisää.

fotografierende-1070942-unsplash

Monille verkostomarkkinointi tuo kivasti lisätuloja jo nyt. Ja yhä useampi tekee sitä päätyökseen. Verkostomarkkinointia kritisoidaan mm. siitä syystä, että siinä tienaavat vain harvat. Kukaan ei ole sanonutkaan, että tämä olisi helppo ala ihan niinkuin yrittäjyys ei yleensäkään ole. Yrittäjyys ei varmasti sovi kaikille mutta en usko, että kenessäkään on sellaista estettä yrittäjyydelle mitä ei vosi ylittää jos todella haluaa kehittyä ja mennä epämukavuusalueelle.  Omasta mielestäni verkostomarkkinoinnissa piilee valtavat mahdollisuudet niille jotka haluavat kokeilla siipiään tosissaan.

Tätä alaa kritsoidaan myös hyvin usein siitä tyylistä miten tuotteita myydään. Se ei kuitenkaan ole sinänsä alan vika. Myyjiä ja ihmisiä on monenlaisia. Emme me kaikki pidä kaikista myyjistä muutenkaan. Verkostomarkkininnissa myös myyjiä on erilaisia, ja mitä enemmän ala kasvaa sen enemmän stereotypiatkin hellittää. Alalle on varmasti hakeutuneet ensimmäisenä ne joille myynti on luontevaa ja joilla on kova tahto tehdä tuloja. Niin kuin ei missään yrittäjyydessä ei tässäkään voi tienata jos ei laita itseään sopivasti likoon. Toiset tekevät sen aggressiivisemmin kuin toiset, mutta kyse on ennen kaikkea ihmisen toimeentulosta siellä taustalla. Ei ihmisten kiusaamisesta sinänsä. En itsekään pidä asioiden tyrkyttämisestä ja mielestäni asiakasta tulee aina kunnioittaa, mutta kuten asiakaspalvelutyöttä yleensä persoonia on erilaisia.

Tässä työssä ei tarvitse olla yrittäjänä yksin. Teemme tiimin kanssa paljon yhteistyötä ja jokainen auttaa toisiansa. Se onkin työn yksi hienoimmista puolista. Yhteen hiileen puhaltamalla olemme enemmän. Rakastan tässä työssä myös sitä, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja toki sitä, miten hyviä kokemuksia asiakkaat saavat tuotteista joiden käytön olin yhtenä tekijänä heille mahdollistamassa. Monille tuotteet ovat antaneet ikään kuin uuden elämän. Niin upeasti tuotteet tukevat hyvinvointia.

Niin kuin kaikessa on tässäkin perustajansa taustalla ja usein heillä on hyvät tulot. Ovathan he olleet alalla pitkään. Moni näkee sen vääristyneesti ja kritisoikin sitä, että vain ylälinja tienaa. Se ei pidä paikkaansa. Ne tekevät rahaa jotka ovat valmiita tekemään töitä. Se on fakta. Ennen kaikkea pitkäjänteisyys  palkitaan tässä työssä. Ja tulevaisuudessa tämä työ mahdollistaa yhä useammalle riippumattomuuden tehdä töitä mistä vain. Nytkin kun etsin asuntoa niin oli aivan huikea tunne kun työ ei määritellyt sijaintiani ja tunsin ensimmistä kertaa olevani todella vapaa siinä mielessä.

Halusin kirjoittaa tämän tekstin, koska niin monella herää ensimmäisenä pelko ja epävarmuus alasta puhuttaessa. Suosittelen todella keskustelemaan avoimesti, ottamaan selvää ja miettimään asioita myös ennakkoluulojen tuolla puolen. Tämä työ ei ole kaikille mutta kun tutustuu loppuun asti mistä omat ajatukset kumpuaa ja on valmis katsomaan asiaa avoimin mielin voi olla, että pystyykin mahdollistamaan itselleen lisätuloja ja mukavan jopa unelmie työn mistä olisi jäänyt paitsi jos ei olisi uskaltanut katsoa asiaa loppuun asti.

Itse edustan Kannawayn täysin päihteettömiä tuotteita. Ne ovat parantaneet omaa elämänlaatuani huomattavasti monin tavoin. Lisätietoja tuotteista ja liiketoiminnasta saat knwtilaus@gmail.com tai Kannabinoidien Lähteellä – ryhmästä. Muista mainita liittyessäsi, että kuulit tiedon blogistani.

Lue myös artikkelini:
Kokemuksiani Pure Gold-hamppuöljystä
Uuden ajan yrittäjät osa 19. – Intohimo hyvinvointiin muuttui Meri-Jane Mikkolan työksi
Salve – hamppuvoide on kuivien käsien pelastus
Cannabis Beauty – Fytokannabinoidit mullistavat ihonhoidon
Yrittäjän self-help – 5 asiaa jotka ovat auttaneet minua eniten yrittäjyydessä
Korukauppani Holvissa – Näin sinäkin perustat verkkokaupan parissa minuutissa

1 Kommentti

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *