Vuoden 2018 luetuimmat postaukset blogissani

Tein listan jossa on viime vuonna kirjoitettujen blogikirjoitusten TOP5. Nämä alla olevat kirjoitukset olivat siis ne kaikista suosituimmat.

1. Tommy Hellsten: ”Ihminen ei voi koskaan saada tarpeeksi sitä mitä hän ei tarvitse.”

Tommy Hellstenin kanssa keskusteleminen oli hieno kokemus, koska harvoin saa puhua ihmisen kanssa jolla on niin paljon vastauksia valmiina. Oli hienoa kuulla ja oppia samalla ja saada myös paljon vahvistusta niille ajatuksille joita on itsekin pohtinut. Tommyllä tuntui kuitenkin kaikkeen olevan jotain uutta ja pysäyttävää, koska hän oli selvästi löytänyt omien vaikeiden kokemusten pohjalta vastaukset niin moneen sellaiseen asiaan jonka edessä monesti vastaukset loppuu. Tommystä huokui nöyryys ja syvä viisaus elämän ihmeiden äärellä.  Hän on joutunut kokemaan paljon mutta hän on käynyt asiat syvältä läpi. Siitä syntyy tälläistä viisautta meille muille jaettavaksi.

2. Luonnon oma ”mobilat” lievittää lihaskipuja parissa minuutissa

Tästä öljystä sain tiedon niinkin mystisellä tavalla kuin meditaation kautta. Olen saanut paljon informaatiota unissa ja meditaatioissa vuosien aikana asioista joista minulla ei muuten voisi olla mitään tietoa. Eräänä monta vuotta sitten meditoin ja nukahdin sen jälkeen. Kun heräsin niin päässäni oli tämän öljyn nimi. Minulla meni hetki aikaa googletellessa asiaa mutta tälläinen öljy oli kuin olikin olemassa eikä sitä monella tuntunut olevan mitään tietoa. Tilasin öljyä ensin testiin ja huomasin sen toimivan maagisen hyvin mm. lihaskipuihin ja rentoutukseen. Halusin jakaa öljystä tiedon nyt myös blogissani ja jutusta tuli hyvin luettu. Onneksi moni myös innostui kokeilemaan öljyä omaan käyttöön, koska se on aivan huikea apu lihaskipuihin täysin luonnollisesti.

3. Lapsena saadut mallit tunteiden käsittelemiseen kantautuu aikuisuuteen asti

Bloginkirjoittamisessa ei voi koskaan ennustaa mikä juttu nousee luetuksi ja mikä ei. Välillä minulla on siitä jokin oma ajatus, mutta useimmiten se ajatus menee pieleen. Tämän blogijutun kirjoitin eräänä kesäpäivänä täysin spontaanisti ja sen piti olla lähinnä täytejuttu. Tästä jutusta tulikin sitten todella luettu kaikeksi yllätyksekseni vaikka se oli vain ohimennen kirjoitettua ajatusvirtaa. Tai niin minä sen ajattelin ja koin. Joskus omat ajatukset on tärkeämpiä kuin uskoisikaan, koska moni tuntui saavan tästä kirjoituksesta palautteen perusteella paljon irti ja sitä luettiin yli 6000 kertaa.

4. Paksut ja tuuheat hiukset palashampoolla

Haluan tuoda blogissani esiin pieniä ekovinkkejä ja siksi kirjoitin tämän jutun. Palashampoo on yksi kätevin keino arjen tasolla viedä omia kulutustottumuksiaan ekologisempaan suuntaan. Sen lisäksi, että palashampoon käyttö vähentää muoviroskan määrää se on myös tehnyt ihmeitä hiuksilleni. Ja se on ainesosiltaan luonnollinen ilman mikrmuovia tai muita ympäristölle haitallisia aineita. Tämän jutun myötä tuhannet ihmiset tutustuivat palasahmpooseen ehkä ensimmäistä kertaa ja moni lähti sitä myös kokeilemaan.

5. Vaille jäämisen jäljet

Tämä kirjoitus syntyi omista oivalluksistani tällä ihmisyyden polulla niinkuin monet kirjoitukseni. Käyn usein itse jotain asiaa läpi ja selkiytän ajatuksiani kirjoittamalla jolloin niistä syntyy näitä tekstejä blogiini. Tämäkin aihe tuntui olevan hyvin monella myös käsittelyssä koska siitä tuli yksi vuoden luetuimmista teksteistä. Usein onkin niin, että se mitä meille ysilötasolla tapahtuu koskettaa monia muitakin ympärillämme. Jos vain ssaamme rohkeuden jakaa näitä omia prosesseja niin huomaamme sen. Kun olemme hiljaa ja käymme yksin läpi asioita emme koskaan saa tietää miten iso joukko kokee itseasiassa aivan vstaavia tuntemuksia. Tämä on olut bloggaamiseni suurin ja tärkein oivallus: emme ole yksin vaan teemme matkaa yhdessä. Ja kun olemme näkyviä omana itsenämme olemme yhteydessä samalla muihin.

Lue myös muut suositut artikkelini vuodelta 2018:
Läheisriippuvainen ei ole olemassa itselleen
Traumatisoitunut hakee tasapainoa ääripäiden kautta
10 suosituinta blogitekstiäni
Miksi herkkä uupuu helpommin?
Lapsuuden koskemattomuus luo pohjan itsekunnioitukselle ja terveille rajoille myös aikuisena
7 vinkkiä miten lisätä sisäistä turvallisuuden tunnetta elämässä

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *