”Ois paratiisi meillä täällä näin”

Erään yksinäisen keijun surullinen tarina

Varoitus: tämä teksti sisältää kuvauksia lapseen kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, groomaamisesta, seksuaaliseen tekoon pakottamisesta ja ihmiskaupasta. Jos tiedät triggeröityväsi näistä aiheista, on mahdollista, että tekstin lukeminen voi aiheuttaa traumaoireita tai ahdistusta.

Mielessäni pyörivät Chisun laulun sanat ja näen edessäni kauniit, mutta kovin kalpeat, lähes valkoiset nuoren naisen kasvot. Naisen olemus on päällepäin tyyni ja vakaa, katse on jossain kaukana, menneessä. Kipu ei enää osu, nainen on jossain muualla, omassa todellisuudessaan.

Kysyn vointia, vastaus tulee heti, selkeästi ja ulkoa opeteltuna. Vastauksessa on mukana vain se, mitä siihen tarvitaan, ei mitään sen yli eikä alle. Sillä pääsee seuraavaan hetkeen. Istumme vierekkäin, näen hänen hengittävän pinnallisesti, puheen rytmi on harkittua ja äänensävy hillitty. Mikään ei kieli siitä helvetistä, missä hän on elänyt viimeiset kymmenen vuotta, ehkä enemmänkin.

Hän oli kerran nuori tyttö, keijukainen, kuten isä ja äiti niin usein sanoivat. Elämä oli sitä tavallista, keskiluokkaista. Koulunkäyntiin oli pakko suhtautua nuivasti, koska niin muutkin suhtautuivat ja itseasiassa tilalla oli niin paljon muuta kivaa. Periaatteessa hän tiesi osaavansa; seurasi joskus opetustakin, olisi pärjännyt kokeissa, mutta ei vaan huvittanut.

Snäppi, tiktok, iigee, mitä näitä nyt on. Sipulikauppa ja sieltä saatavat aineet.

Aluksi se oli ainoastaan kivaa, koska se oli niin uutta ja aina oli olo, että ”entä jos joku huomaa?”. Ilopillereitä ja keijupölyä suoraan verkosta kotiovelle, voiko sen helpompaa olla? Että ne aikuiset osaakin olla tyhmiä: mutsi kysyi taas aamulla, että ”ootko jo ehtiny testata sitä uutta sipulikaupan reseptiä?”. No, oonko?! ”Oon takuulla” vastasin ja sanoin etsiväni jo uutta ”reseptiä”, että pääsen taas kokeilemaan.

”Siipinsä keijupölyä hän hieroi aamuisin, että vastatuulessakin lentää jaksaisi”

Keijupöly loi ajatuksen kauneusihanteesta, siitä, täyttääkö tämäkin keijukainen sen. Sen sai helposti selville netissä julkaisemalla itsestään kuvia. Kuvia edestä ja takaa, kauniissa vaatteissa ja hienosti poseeraten. Tykkäyksiä sateli, kehuja ja sydämiä. Niihin jäi koukkuun. Täytyi ottaa lisää keijukuvia. Kunnes tuli hetki, että alkoi tulla vihapostia: ”tyrkky”, ”ruma ku piru”, ”tapa ittes”.

Vihapostiinkin tottuu, se ei enää tunnukaan niin pahalta. Kaikkihan sitä saa, voin itsekin kirjoittaa jollekin ihan samalla tavalla. Vitun huora, ei tunnu missään.

Sitten alkaa tapahtua toden teolla. Joku mies lähettää tykkäyksen ja sitähän tässä on odotettu. Joku oikea mies, eikä mikään pentu. Tykkää oikeasti, haluaa jutella. Sen jutut on niin aikuisia, tuntuu että se ymmärtää oikeesti, kuka mä oon ja mitä mä haluan.

Tyttö uppoutuu keskusteluun, joka venyy ja venyy, päättyy alkaakseen taas huomenna uudelleen. Tyttö lähettää miehelle kuvia itsestään, koska haluaa miehen näkevän hänen keijukauneutensa. Mies näkee sen ja pyytää lisää kuvia. Tyttö lähettää niitä. Ottaa selfietä ja videoita, tekee videolla mitä mies ehdottaa; riisuu paidan ja pikkuhousutkin pois.

Luovien Agenttien Luovuutta markkinointiin -mainos. Kuvassa kaksi nauravaa naista pöllyttävät lunta oksalta.

Sitten tulee tapaaminen. Mies ehdottaa sitä. Hän voi hakea tytön kotoa ja palauttaa takaisin, kukaan ei saa tietää. Tapaaminen johtaa seksiin ja se on ihan ookoo, näin tyttö selittää itselleen. Mies on ihana ja osaa asiansa, käyttää kondomia kuten herrasmiehet. Puhuu kauniisti ja pitää tyttöä hyvänä. Tarjolla on aina myös keijupölyä, sillä saa hyvän fiiliksen. Tyttö ymmärtää rakastuneensa ensi kerran. Tapaamiset toistuvat ja kaava on aina sama, mies noutaa tytön, harrastetaan seksiä ja mies palauttaa tytön kotiinsa.

Eräällä kerralla miehen asunnossa on toinen mies. Mies puhuu karkealla äänellä ja katsoo tyttöä halveksuen. Toinen mies lähtee pois, mutta tyttöä pelottaa. Hän kysyy mieheltä, mitä on tapahtumassa, mutta mies vain hymähtää ja tarjoaa keijupölyä. Tyttö rauhoittuu.

Seuraavalla kerralla hänet raiskataan. Asunnossa on useampi mies, kaikki ovat vastenmielisiä ja haisevat vanhalle viinalle ja tupakalle. Hänet käsketään erilaisiin asentoihin ja häntä lyödään ja pieksetään. Lopulta hänet päästetään menemään ja sanotaan, että jos hän laulaa poliisille, he tappavat hänet.

Tyttö kaapataan vanhaan pakettiautoon ja viedään jonnekin. Puheeseen sekoittuu myös naisten ääniä, huoneistossa on useita ihmisiä. Hänet viedään yhteen tyhjään huoneeseen ja raiskataan. Tyttö yrittää vastustella mutta isku kasvoihin vaientaa huudot. Hän katselee pakoreittiä, mutta ovella seisoo mies vartijana, joten ohi ei pääse huomaamatta. Hän pyytää päästä vessaan, hänet viedään sinne kädestä kiinni pitäen. Ote kertoo, että karkuun ei pääse.

Hänet tuotiin tänne töihin. Työvälineenä on sekä hänen oma kehonsa että puhelin, jonka avulla hän hankkii lisää asiakkaita ja tuottaa myös puhelimessa seksipalveluita. Tätä kestää useita vuosia, kunnes rinki jää kiinni ihmiskaupasta.

Ihmiskauppa on vienyt tytöltä kaiken. Ihmisarvon ja itsenäisyyden, omanarvontunnon ja tahdonvoiman. Jäljellä on vain tyhjä kuori, joka on kuin lootuksen kukka; keskellä kaikkea kauniina ja hauraana. Tuska on turtunut jo ajat sitten, omaa tahtoa ei ole vaan kaiken pitää tapahtua ulkopuolelta. Hän on kuin kävelevä kone, odottaa ohjausta, että osaisi toimia.

Tytön päässä soivat vielä kehotukset vihapostista: tapa ittes. Hän hymähtää. Kunpa nuo huutelijat oikeasti ymmärtäisivät, mitä sanovat. Nyt hänellä olisi sata syytä tappaa itsensä, silloin ei ensimmäistäkään. Jos hän nyt tappaisi itsensä, jäljellä olisi vain turta kuori, jonka sisus on jo tapettu. Enää ei olisi juuri mitään menetettävää.

Hän tietää, ettei tule kuntoutumaan koskaan entiselleen. Hän tietää, että avun saaminen on hidasta, työlästä ja vaatii todella paljon. Mutta hän aikoo yrittää. Enempään ei voimat riitä juuri nyt.

Kerron tämän tarinan siksi, että kaikessa karuudessaan se on totta. Tänäkin päivänä ihmiskauppa elää ja voi hyvin. Se ei tarkoita pelkästään ulkomailta tuotuja seksityöläisiä vaan uhrit voivat olla ketä vain. Yksi uhreista voi olla sinun pieni keijusi. Ihmiskaupalla rahoitetaan huume- ja asekauppaa eikä ihmisen henki ole siinä minkään arvoinen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *